Sunday, January 24, 2010

~menanti cinta~


salam and hye~..


macam lama i tak update blog. agak bizi lately. haha. bizi ke?. tak da la bizi sangat actually. cuma sibuk siap kan projek je. cuti dua hari lepas. keluar pegi amik sampel ngan bobo sampai marang. thanks enchikk bobo. jasamu dikenang. walaupun kau mintak i belanja nasi ayam tiga pinggan. gila pelahap kau bobo. bahaha.

pastu semalam tido bilik nas. i mean memang betul2 tido. pukul 12.30 tengahari baru bangun. okeh. terlajak tau bukan sengaja. ape?. anak dara tak elok bangun lewat?. haha. maaflah. i am just being myself. kalau kau cinta i. terimalah i seadanya. walaupun i tido 12 jam sehari. bahaha.

entry ni saja nak bagitau lagu yang i tgh addicted. ni gara gara tengok ketika cinta bertasbih la ni. lagu ni bagi sangat2 menyentuh jiwa. kira first time i dengar i dapat rasa yang cinta tu sangat suci. chewahh. ada sedikit unsur hiperbola atau parabola. maaf i kurang pasti. hehe.

menanti cinta ~ kris dayanti

sejak lama aku berdiri
dalam sepinya rongga hati
tak satu pun burung
mampu menjawab

rangkap ni i tak berapa paham. hehe. tapi rasa nya dia nak bitau kita yang dia dah lama tunggu. tapi tak satu pun lelaki yang datang dapat berikan cinta yang dia mahukan. burung tu i anggap lelaki. bolehhhhh?. bahahaha.

hanya padaMu ku bertanya
lewat setiap sujudku ini
siapa kah nanti
cinta untukku

yang ni i paham. yang ni setiap kali solat. dia tak lupa tanya pada allah siapakah cinta untuk dia. wah. i pun masih menanti dan tertanya-tanya. suspen. hehe.

wahai penilai hati lihat batinku
nyaris bernanah karna luka tersayat
merana menantikan cinta dan kasih hidupku

rangkap ni pun kurang faham. rasanya dia nak bagitau yang hati dia dah luka parah dah tunggu cinta yang tak sampai. huhu. merananya.

rahasia itu hanya Kau yang tahu
namun aku tak mau jadi tuna cinta
tuntun hatiku dalam sabar menanti jodohku

yang ni..dia kata..jodoh tu rahsia allah. kita tak tahu siapa dia, dari mana, dan segalanya tentang jodoh kita sehingga allah temukan kita dengan sang jodoh. dan rangkap ni juga dia bagitau dia tak mau gopoh nak tau jodoh dia. so, dia minta supaya sabarkan hati dia menanti cinta.

waaahhhhhhh...kalau u all rajen. cube dengar lagu ni. download la kat mana2. or tengok kat you tube. sangat rasa macam wow. i dengar lagu ini rasa cinta itu sangat suci sebenarnya.hehe. ehemmm. geli geleman dengan tiba2. hehe.

xoxo




2 comments:

NICK IRFAN said...

bobo sape? kuat mentedarah la.. hehehe lama giler akak tido! dr 11mln smpai 12tgh ari ker? wo!! lama tu.... msti letih sgt ni mcm sy dlu la g qiyamulai kat skola blk umah pukul 5ptg mcm tu tido sampai 2ptg esok!!! hahaha smpai bapk perli "ingatkan tido trus td" hahaha dh dgr pun kak lgu ni bru download ni intenet laju mlm2 ni snang downlod ape2 pun mmg btol ka mmg best!!!!!!

NARDtheNERD said...

bobo tu kwn akak la adek~..hehe..dia kuat makan tapi dia baek. hehe. biasalah..tido awal bangun lewat hehe...besh kan lagu ni...hehe..