Tuesday, May 25, 2010

~ fuhh ~

salam and hye.

tadi i jalan jalan blog kawan sekolah menengah i. blog fizaziz. dia kata dia suka tengok rancangan Fuhh!. i pun suka jugak. hehe. apa apa pasal artis semua i suka. i kan kepoh. so harus la suka rancangan macam ni kan. =))

pastu kalau korang tengok rancangan Fuhh!. ada satu segmen tu dia selongkar beg artist. haha. syok oh tengok. hari tu i tengok diorang selongkar beg hazami. hazami u all. haha. beg hazami macam orang dia jugak lah. ada lip balm, kuku punya losyen, hand sanitizer and so on. for a metroseksual person macam hazami maybe ada semua tu kot. i tengok beg abah i tak ada pun semua tu?. teehehehe.

okay. hari ni jom selongkar beg i. tapi bukan handbeg la. beg mekap i. ngahaha. ini kerja orang bosan kat rumah okay. sah sah bosan. sampai beg sendiri pun nak selongkar tengok ada apa. =))


beg free. dapat masa beli EH!. =))



taraaaa !!

okay. tu semua yang ada dalam beg mekap i. kalau travel mana mana wajib bawak okay. nampak sangat i bukan heavy mekap punya orang. sebab tak banyak mekeup tools pun kan. tak mekap pun i boleh jalan pergi mana mana. lalalala.

untuk mekap yang ada cuma foudation, compact powder, bulu mata palsu gagagagagaga, eyeliner and mascara, lipstick and juge lip gloss. kalau mekap biasa i fokus kat mata. sebab tu banyak mekaup kena mengena dengan mata here. =)

ada jugak moisturizer. fair and lovely pun ada. tapi i tak gebu gebu pun sampai sekarang. boleh pecaya ke fair and lovely ni?. ahahaha. perfume pulak untuk daily memang i pakai bodyshop saja. tahan lama and murah. =)

pastu ada jugak benda lain macam gelang hindustan tu. i memang suka pakai gelang hindustan tu. terasa macam kareena kapoor jap. haha. and juga pendrive. tersesat agaknya. sebab pendrive tak tergolong dalam mekeup tools ye kawan kawan. =))

i sangat noob okay dalam makeup things. hehe. okay bye.

xoxo


34 comments:

Hanis MY said...

kawaiii...

kema said...

i loike terjah2 fuhh.....hehe~

NARDtheNERD said...

puan hanis~

heee...=))

kema~

best kan terjah2 fuh kan..=)

aNiss said...

hohoho..
make up time....
:P

aniss ade gak foundation tuh...
tp cam berminyak je ble kat muka..
ade kwan swoh try elianto punye produk....
asyek try utk nail2 aje...
nk try face2 pulak...
eye shadow elianto pun okie...
warna memang mantap...
kekkekkee....

try2...
:)

NARDtheNERD said...

naddy suke gak la foundation tu...sbb bila kat muka dia jadi cam pink pink...hehe...

ooo..nnt naddy try elianto ok dear...=)

ainilavia said...

tgok gak aritu time hazami~
woot woot!
bulu mata palsu smpai 3..
meh nk pnjm 1..:p

NARDtheNERD said...

hehe...
amik la dear..hehehe~

.cikfasya.(◕‿◕✿) said...

i namau bnd2 tuh..
nk beg pink tuh..cantek!

NARDtheNERD said...

hehe..
tu beg free je pun dear..=))

NICK IRFAN said...

wah! banyaknyer mekap akak! hehe klu selongkar beg sy sah x jmpe ape2 sbb sy xde beg pun bawak wallet jer... heheh

NARDtheNERD said...

hehehe~....mane ade banyak...=))

sensei14 said...

kamu di tag..sila ke blog sy yer

NARDtheNERD said...

okeyy dear...i on the way gi blog u nih...=))

mahira oya said...

beg mekap masuk dlm hanbag ke..hee..

mahira oya said...

beg mekap ke ape tuh..
a lot of stuffs..x berat ke nyah..hehe..
mak kalau bole nk ringan2 je..

NARDtheNERD said...

nyah.
ni beg mekap i pergi travel. kalau jalan makk bawak utk touch up je nyah.
bahahaha~

+akufobia+ said...

natural itu indah.erkk.

NARDtheNERD said...

yea betul itu...kikiki~

mummynana said...

mummy pon ade beg mekap tu.. pepel.. (purple) pink da bis hahah.. pun tak byk mekap things... perempuan melayu terakhir konon ahahhaha.... anyway nice blog dik! ;)

NARDtheNERD said...

thanks sis..pepel cantik jugee...=))

Ery Farieha said...

takla noob sgt
ery lg la, bawak lip balm je sll
aahah

NARDtheNERD said...

teehehe...xlah dear..i sama je noob mcm u...=)

aNiss said...

yup....
foundatio tuh akan wat muka jadik pink sket..
ala2 sweet gitu..
:)
hihihi

NiZaM Limited said...

haha..nard nak jadi mcm artis kena terjah beg tangan gak ke..=p
pnh tgk haritu along raja lawak kena. pelik2 gak barang dlm beg dia. ahaks..

NARDtheNERD said...

kan kan..
pink sweet kan...=))

NARDtheNERD said...

nizam~...

hehe..teringin la...sbb tu sendiri terjah...kikikiki~

~yna_kawaii~ said...

banyk bulu mata palsu...mnta satu bole??hekhek..

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

hahahaha..
ak rse mekap ak lg ckit kot..
foundation n compact powder pn xde..
sbb pkai bdak carrie jr jer..
tp ank sdre ak ske sgt mnx ak mekap kn die..
haish~

NICK IRFAN said...

bila tgk rancangan fuh teringat akak plak? hehe

NARDtheNERD said...

yna~...

amik lah...teehehe~

fadh~...

carrie junior pun mekap jugak pe?..sbb dia bedak..hehe

adik nick~

oh oh...hehehe~

stiffler said...

amboi..makeup bagai nak gila

NICK IRFAN said...

hai! kak sj singgah sbb rindu kat akak... lalala...

NARDtheNERD said...

mana ada nak gila oh. =))

NARDtheNERD said...

adik nick~

aloh loh loh...rindu adik gak...=)