Monday, December 13, 2010

~ weekend yang terisi ~

salam and hye.

minggu ini weekend i terisi dengan hebat. memang betul betul terisi. dari pagi sampai malam. memang akan makan dengan banyak. kan dah kata betul betul terisi. tak percaya lagi?. :P

okay lah. kalau tak percaya mari i terangkan satu persatu. mula dengan permulaan iaitu breakfast yang perlu diambil secara KING. kalau ikut teori lah. dan kemudian lunch bagai PUTERI (princess). ini ikut teori juge. dan dinner like a PAUPER. ini pun teori. i ikut ini lahhh. ternyata. weekend i terisi dengan baik.

mari kita lihat weekend i terisi dengan apa.

nasi goreng cili padi (breakfast).

ini emak yang masak. dia punya pedas memang terhebat. i paling tak suka orang tak makan pedas. tak macho dan mengada ngada. hoi. tak melayu la tak layan pedasss. pergi la duduk zimbabwe sana kalau tak makan pedas. eh apasal zimbabwe?. hahaha.
Align Center
nasi ambeng (lunch).

ini makanan jawa. ada nasi putih, mee goreng, serunding kelapa, sambal tempe tahu dan ayam masak kicap. boleh bayang tak ni?. bila makan memang akan rasa kenyang seminggu. tak lah tipuu je. hahaha. serius nasi ambang kat kuala selangor ni sedapp (warung ibu). sila google. dah pernah masuk JJCM. :))

keropok lekor and yong tau fu (dinner)

yang ini beli dekat pasar malam taman melawati lepas balik dari kuala selangor. atuk jual yongtaufu ni baik dan ramah tamah. dia tanya i. cili nak tak?. bila kata nak. dia tanya cabai nak tak?. ehehe. i orang penang la atuk. tau la cabai tu ape. hehe.

nasi dagang (breakfast)

lama kot tak makan nasi dagang. dulu kat terengganu selalu lah jugak. sebab emak nak buat laksa penang today dia pergi pasar keramat. dekat pasar keramat ni ada satu kedai nasi dagang sedap. terengganu punya pun tak sesedap ni. haha. :P

laksa penang (lunch)

kalau sendiri buat memang sangat lah sedapp. tapi kalau beli pasar malam punya. langsung tak sedap. hehe. tambah tambah kalau beli kat pasar malam terengganu. kuah sikit dan sejuk sebab dah siap bungkus. ish. kalau laksa panas baru sedap. haish haish. tiba tiba tension. :))

nasi lemak (dinner)

ini abah beli. seringgit satu. tak kenyang tapi boleh lahh kan. sedapp lah terasa semua. sebab i memang gila nasi lemak. sedap tak sedap semua i telan. hehehe.

perrrggghh. terisi sungguh weekend i kan? anda bagaimana? terisi jugak ke?. hahaha. jadi minggu in kena aerobic 10 minit, empat sesi sehari untuk turunkan berat badan. semoga i boleh kurus seperti megan fox. yea megan fox. :))


wajah bila nampak makanan.
this is not me. :P

ishhh. sepatutnya ambil gambar makanan baru nampak lagi real. takpa minggu depan masih ada. ngeh ngeh ngeh.

xoxo


48 comments:

woot-woot said...

wah comey mate nad time tgok makanan..kakakkaka

NARDtheNERD said...

woot-woot

ishhh. tu bukan i la. :P

aibaks said...

fuyooo.... lengkap tuh seharian punyer makanan.. hehe.. lazat!

zuhanismohamed said...

oho..mata xboleh belah..hehe
memang terisi..perut pun terisi juga..hee

NARDtheNERD said...

aibaks

hehe..biasalakan budak gemok..hehe..

zuhanismohamed

hehehe.. kan..baru lengakp weekend i.. :P

Cheqna said...

memang "full" weekend lah tu, I baca pun tumpang kenyang..haha..

cute gambo u naddy..hehehe..

:-)

p/s - lain kali buat laksa penang, bagi tau lah, tmn melawati dekat je nak gi ambik.. :)

Hanis MY said...

Nard hilang keayuan u tapi takpe tetap comel i loikeee

NARDtheNERD said...

cheqna

kan...sebab tu la gemokss..hehe..oh..mesti sis dekat tmn melawati kann.. :))

S..U..D..@..I..S said...

hehe apa byk sgt beras tu nard...berat nnt..hehe

NARDtheNERD said...

puan hanis

haha..i know...boring ayu ayu ni sometimes..hehe

sudais

hahaha..itu la pasal...aigooo.
:))

❤Nadhratul Basyirah Amirudin❤ said...

wah..cayalah naddy! leh msuk pertandingan nie...muahaha :)

biskut said...

serius kalau aku baca entry ko aku memang senyum sowank2 sbb ko banyak guna bhsa 'dalam umah'..pe lagi masa ko gaduh2 dgn adik ko pasal 'kepala ikan masin tuh'.hihi..teringat aku masa kecik.ye lha coz masa kecik jer aku duk ngan family.dah masuk belasan thun aku 'vanish'.

aku tak tau lha kalau aku mengisi weekend aku dgn makan.jarang amat lha.tapi lau ronda2 kl aku mesti cari port.ko memang citer bab makanan buat aku mula nak makan...

NARDtheNERD said...

nad

haha. nak challenge ke? kui3...

biskut

aku kurang paham biskutt..tapi layan je laa...makan bestt wooo. :P

aciid !!!!!! said...

wah makan time :D
ikutan mbak :p

alinac lover said...

amboi..mmg terisi sgt tu
hahahha

sukahaha said...

besarnya mata naddy!!! hahaha...

afdhalluddin said...

memang sangat terisi....

NARDtheNERD said...

acid

mari mari mari...=))

alinac lover

kan kan...heheh...=))

sukahaha

tak reti baca?..tu bukan i... haha.

afdhal

haha..biasa lah afdhal...=))

+dieabella+ said...

aku sokong ko..sape nak g makan pedas mmg ngade2..haha

aisya said...

alamak.. terasa pulak x makan pedas.. hehe..

btw, bestnye boleh makan macam2..
=)

NARDtheNERD said...

dieabella

kannn..pedas sedapp kan.. :))

NARDtheNERD said...

aisya

ooopppssss u tak makan pedass ke? :))

syamsul rijal said...

Nasi Goreng cili padi rasanya bagaimana ya , pingin rasanya ni coba makanannya

NARDtheNERD said...

syamsul rijal

rasanya pedassss.
:))

caliph shuriken said...

isi sungguh2 ni, hukk...

biskut said...

ouch sori nard...im so sori..kan betul,aku betul2 konpius dengan nama nard.

nkara said...

byknye makannnnn...hehe

nora said...

hahahaha xpresi muka tak leh blah

NARDtheNERD said...

caliph

ahaha...mmg terisi..

biskutt

mulai hari ni..aku naddy tau biskutt..hehehe..

nkara

ooooppppss. hehe.

nora

hehehe..mmg tak leh blahhh. :P

Seri Bahasa said...

kalau dah banyak gitu jemput-jemputlah seri sama.

NARDtheNERD said...

seri bahasa

baikkkk!!!!

lalink7 said...

megan fox? oucchhh..smoga hasrat tercapaii yaa? hehehe

NARDtheNERD said...

lalink7

hehehe...amin.... :)

donny said...

laksa penang memang sedap..baru makan tadi hehe

NICK IRFAN said...

sedap2 menu smua ni... hehe

Mohamadazhan hjDesa said...

dah lama mengidam nasi ambeng.huhuxdpt2

NARDtheNERD said...

donny

tu la pasallll... :))

adik nick

kan dik kan...hehehe

muhamadazhan hjdesa

kat kuala selangor ti sangat sedapp dear..=))

She's retarded said...

amboi, banyaknya makan!

sukahaha said...

igtkn naddy td.. mcm naddy jer hehehe..

NARDtheNERD said...

kitty

ooopppssss. :P

NARDtheNERD said...

matdin

macammm je...

mie said...

teringin nak makan nasi ambeng...
tapi pantang dgr ili padi..
mesti sedap hingga menjilat kuku

NARDtheNERD said...

mie

nasi ambeng sedappp...ooooo..mesti suka pedas kann?
:))

Hanisah Safian said...

kruekkkk kruekkkkkkk adeh bunyi perot nih.hahaha :D

oya said...

wow..mmg terisi full tank ni

✿ CikCimi said...

haha.
banyaknye makan.
mase terisi dengan makanan je la ea.
:)

Cikbelog said...

cikbelog penah makan nasi ambeng.bes jugak >_<

Pencacai Alim said...

kuat ah makan..