Wednesday, December 22, 2010

~ dia ~

salam and hye.

dah lama i nak cerita pasal DIA ni dekat public. sebab sebelum ini i takut nak cerita pasal DIA dekat public sebab takut DIA baca blog ni. nanti kalau terserempak dengan DIA kat kampus mesti i malu. (okay kantoi dah DIA budak UMT).

mula mula masa minggu jalinan mesra (MJM : lebih kurang minggu orientasi) . i tengok DIA tengah lepak dengan geng kat atas dewan sultan mizan (DSM). ada rasa wujud dalam hati (love at first sight??). bolehh belahh cinta pandang pertama sebab masa tu i dah ada boifren. haha.

lepas 1 sem berlalu. DIA dah ada awek. hmmmmm. masa tu macam ada lah sikit rasa jeles. tapi apa guna i jeles. DIA tak kenal i and i tak kenal DIA. i mean i kenal dari jauh je la. tak pernah lah pulak duduk minum kopi sama sama. hihi.

tak tahu macam mana i dengan DIA boleh kawan dekat friendster. hahaha. masa tu zaman friendster lagi weyy. tahun 2007 gitu. DIA baik dan friendly. i ingat lagi macam mana pulunnya i bila dapat comment dari DIA dekat friendster. sanggup pergi CC tau. sebabnya masa tu wireless hanya ada kat cafe je. :P


adik firasy. macam nama DIA.

DIA seorang lelaki yang punya semua yang i idamkan. cewahhh cewahhhh. dia ambil kos yang paling macho sekali kat UMT (kos terpaksa dirahsiakan). DIA juga adalah anggota unit uniform sukarela (serius weyy DIA macho pakai uniform tu). dan DIA aktif bersukan bola tampar. tengokk. semua pasal DIA i tahu. i ni stalkerr ke?. haha.

masuk second year. DIA dah single balik. hahahahaaha. okay. i manusia paling gembira. sebab nya ada chance untuk i. tapi mesti la bagi hint hint je.

bila masuk alam facebook. memang lagi rapat. kadang kadang i kacau DIA. DIA pun kacau i kadang kadang. tapiiiii. tu lah. apa yang ada dalam hati. tak pernah i luahkan pada DIA. i takut DIA tolak. dan i tak dapat kawan lagi dengan DIA.


mungkin kalau DIA baca ni. DIA paham la kot. harap harap DIA baca.


14 disember hari tu. birthdayy DIA. i wish and DIA balas.

hai nard..terime kasih byk2..semoga comel sentiasa dan sehat2 selalu :)


JIKA DIA UNTUKKU. KAU PERMUDAHKAN SEGALANYA.

DAN
JIKA DIA BUKAN UNTUKKU. KAU JAUHILAH DIA DARI KU.



p/s: header free tu masih open ye. siapa siapa berminat masih boleh join. :))


xoxo

47 comments:

afdhalluddin said...

jiwang weh...
skang nie...
pompuan pown kene ngorat...
kalo lambat...
abis la...
heeee...

miss Fyqa said...

Amin~

mudah-mudahan yer dia baca. hehe.

NARDtheNERD said...

afdhal

hahahahha. tahu takpe. :P

miss Fyqa

i hope so..thanks darl. :)

Zeeqa ~ Ajie said...

insyaAllah semoga dipermudahkan semuanya..
so sweet la cerita ni.
kat UMT plak tu.
hehehe~~~ [ada skandal budak UMT!]

+dieabella+ said...

jap lg dia bace la tuh..hehe

NARDtheNERD said...

zeeqa ajie

awwww... u ade scandal budak umt???
hehehe

dieabela

hehehe..harap harap la kan. :))

Heidi Shafiq said...

x salah kan klu pmpn yg pergi depan2 luahkan perasaan.. :)

caliph shuriken said...

waa.. dlm hati ada taman.. eh silap ada disneyland laa, hukk...

NARDtheNERD said...

heidi shafiq

hahaha. malu malu malu. :P

caliph shuriken

hehehe..ada taman tema genting. hehehe. :P

zuhanismohamed said...

naddy kena berani lah ni..tp tahu susah kan..aih..
tp xpelah..ada jodoh ada lah kan..
hope korang dpt bersama..musti swit ni..hee :)

yua said...

smoga DIA utk anda.. wish u d best.. gud luck...

NARDtheNERD said...

zuhanis mohamed

thanks zue... :))

yua

thanks yua...:))

MIMIE AIZA said...

waaa.. semmoga dia baca dan dia memahami. harap segalanya dipermudahkan oleh Nya :)

p/s : nak header lagi. hahahah !

Burp said...

hahaha! wah2~ bukan main lagi skang! :P

mie said...

amin!!
moga dipermudahkan...

NARDtheNERD said...

mimie aiza

i hope sooo..aikkk?. header lagiiii?. hahahaha.

burp

ahahaha...kenapa burp??. tak bolehhh ek?

mie

thanks mie. moga moga. :))

Shiela Latif said...

nard...jgn lupa dtg blog sis ya...sis dah tag kontest pasal header kat nard...dtg tauuuuu... =))

NARDtheNERD said...

shiela latif

okay sis nnt i datang. ade kerja sikit nak buat. thanks tau. :))

She's retarded said...

kena cepat sis nad, nanti kena rampas dek orang menangis xsudah.
ingatkan dia tu choi si won. hehehe

sukahaha said...

mula2 takut dia baca.. lepas tu harap dia baca

hahaha...

NARDtheNERD said...

kitty

ahahaha... siwon oppa sah sah la taknak kat i. :P

sukahaha

takut dia baca masa duduk UMT dulu la. HAHA. xpaham baca ulang ulang 10 kali lagi ye. sekarang nak dia baca la oii sebab tak duduk UMT dah.

kema said...

nad kema tau sape mamat gorjes tuh..hik3 jejaka idaman malaya kot...hahaha....pakej lengkap ade kat dia... nama dia teeeeettt uk*****..haha

NARDtheNERD said...

kema

kemaaa. awwww awwwww. betulll ke tau ni??.. memang idaman malaya punn. :P

NuSaNa NoSa 91 said...

nard~~ kita hmpir sama la.. duk pendam perasaan je. tp keen dlm proses buang perasaan tuh.. hik3~ ^_^

echah mashuri said...

nard!alahh..jgnlah pendam lagii..luahkann..luahkan...heee..

sukahaha said...

hahaha.. kan dah melepas hehe..

NARDtheNERD said...

nusana

kenapa nak buang ni dear?..:))

echah

taknak lah luahkan. nanti dia tak sudi. hehe.

sukahaha

belummlahh. nanti dia baca lah. hahaha.

kisah abu nawas said...

salam sob..
thanks sharenya..
bicara saja langsung ke dia sob..

d_tieah said...

Huhu..
Terbaek!
Semoga dia baca ek..
Aku pun menulis pasal some1 kdg2 selalu je fikir laki tu bc wei..

alinac lover said...

hehehe suka je..sapa la dia tu ek

nak je tahu ni

hehhee

MiZi said...

asal u x cakap u minat kat.. ok la i sudi jer la.. hahahaha

NuR 'aQiLaH said...

wiwit wiwit
ada ciri ciri keibuan
kikiki

NuR 'aQiLaH said...

wiwit wiwit
ade ciri ciri keibuan
kikiki

NARDtheNERD said...

kisah abu nawas

tak berani la dear. :))

d_tieah

kalau dia baca dan tak mau kat i sedihh kan. :)

alinac lover

hehe. adalah dear.. :))

mizi

kikiki...kalaulahhh kalaulahhh. :))

nur 'aqilah

awwww....hehe.

nora said...

nanti kalau ade perkembangan jgn lupa story kat kitorang tau

papa pun doa kan yg terbaik utk u ~amin~

oya said...

ape lagi nard...
ngurat si DIA...*tet*

NARDtheNERD said...

nora

kalau i tak update tu maknanya takde perkembangan lahh tauu. :))

oya

i maluuuuuu. :P

KELI OH KELI said...

Waduh2.... romantis bangat lorh entry ni..moga2 ketemui cinta ya sobat...

NARDtheNERD said...

keli oh keli

eeiiii. awat cakap indon ni keliiii. haha. :))

Fahim 'n Alin said...

mabuk cintan dahhhhh..haha

visit my blog

NARDtheNERD said...

fahim n alin

aku mabuk sengsorang doeee. :P

kisah abu nawas said...

salam sob...
siapakah dia tuh...

Anonymous said...

post yg agk meruntun kalbu...ngeh3
nme dia mmg mcm firasy...
^fi_za^

MiZi said...

haaaa.. apa yang kalau tu.. i on jer.. anytime.. dah la tengah solo ni.. hehehe

meh amek award neh!! untuk kamoooo

http://contengcorner.blogspot.com/2010/12/hrefhttparemanlife.html

NARDtheNERD said...

kisah abu nawas

sahabat di universiti.. :))

fiza

hahahahah... kan kan.. :P

mizi

yaka u tgh solo....mrs. hurix tu sapaaa?. ehehe

NuSaNa NoSa 91 said...

kena buang la nard.. sbb keen baru tau dia ada makwe.. hik3~ nard tlg la sedey utk keen~ ^_^

nurul nasriati said...

aa...aaa...mcm tau..hakhak!