Tuesday, December 28, 2010

~ 3 ways to wear YOU contest ~

salam and hye.

hari ni kita lupakan sekejapp pasal safee sali. sebab hari ni i nak join contest. nanti kita cerita balik pasal bolaaa ye abang safee. HAHA. lagipun i tak ada kerja kat rumah. jadi apa salahnya kita join contest yang boleh buat i perasan macam model ni kejappp. :))



bolehh tekan banner di atas untuk jalan jalan ke blog cik fya. nak join contest ni lagii lahh di persilakan. jangan jalan je tauuu pergi follow sekali tau. sebab i punnn baru jaa lepas follow dia. :))



one of my favourite dress. :))


i pilih dress ni lahh ye untuk contest ni. sebabb dia warna hitam nampak ilusi optik yang i kurus ye kawan kawan. HAHA. cik Fya kata pilih satu baju@seluar@skirt. and gayakan dengan 3 style berbeza. marilahhhh jadi modell sekejapp. :))



style pertama



ini style yang palingggg basic sekali. sebabnya hanya perlu tambah inner dan legging sahaja. lepas itu kau boleh bergerak gerak dengan gembira dan comell. bila pakai dress je i selalu perasan comel. HAHA. tak tau lah kenapa. sesuai digayakan ke majlis tari menari atau dinner ye kawan kawan. :))



stlye kedua



dress ni jugak bolehh dijadikan skirt kembang ala ala gadis gothic. tambah tshirt dan jacket jeans sahaja untuk pelengkap gaya. tapi kalau pakai siang siang hari agakk panasss jugak lah kan sebab jacket jeans ituu tebal dan berat. HAHA. disyorkan gaya ini untuk aktiviti lepak bersama rakan di malam hari atau ke konsert SUPERSHOW. :))



style ketiga



ni gaya yang paling santai sekali. pakai dengan jeans and button-off cardigan. lepas tu bolehh pergi tawaf mid valley ke, timesquare ke, sogo pun boleh. HAHA. year end sale lah kata kann. sebab bila pakai jeans senang bergerak. seluar jeans memang all time favourite i. :))



gabungan ketiga tiga gaya


kan dah kata contest ni bagi i berangan ala ala model kejappp. HAHA. walaupun tak pakai photographer hebat. pakai webcam ja punn. bukan halangan untuk i berangan jadi model okayyyhhh. :))



oh ya..cik fya suruh cakap pasal favorite trends this season and why you like it.

i adore any black colour's outfit for this season because its give a slimmer ilussion of me. HAHA. tak adalahh. actually hitam boleh suit formal or tak formal punya occassion. so, i love black. senang nak mix and match. :))



jadi i nak tag special person for this contest. :))


HAHA. macam malu je lahh pulakk letak gambar macammmm iniiiiiii. mintak mintak lahh safee sali tak terjah blog i macam alam terjah blog i. heeeeeeeeee. :))

xoxo

30 comments:

miss Fyqa said...

gud luck dear ;)

zuhanismohamed said...

wah..lagi cun dari model betul lah..
suka suka !! hehe

NARDtheNERD said...

miss fyqa

thanks dear...:))

zuhanismohamed

awwwwww...kembangs sekejapp i tau. :P

fathiah said...

nice one.. wish u luck :)

AiniLavia said...

hehe saya di tag..bile nk shooting ni ek.hehe~

NuSaNa NoSa 91 said...

walaweyhh~ mcm model.. tp, knp tutup muka, nard?? tehehehe~ ^_^
gud luck, k~ ^_^

+dieabella+ said...

aha comey!gd lux!

NARDtheNERD said...

fathiah

thanks dear. :))

ainilavia

awww...asap dear.. :))

keen

terlampau tinggi untuk masuk camera. hehehe

dieabella

thanks dear..HAHA.

Hanisah Safian said...

cantekk!! all d best eyh! :)

cik elina said...

gud luck

:)

NARDtheNERD said...

hanisah safian

thanks alot dear. :))

cik elina

thanks dear. :))

yan_n.i.m said...

wah wah wah..moge menang yep...!
u look gojes laa nard.. :D

afdhalluddin said...

kat blog pown ade contest fesyen??
wah....

NARDtheNERD said...

yan_nim

tenkiu sayang...=))

afdhal

ada la afdhal..hehe. :))

Wong Sikampuh said...

Met mlm kawan,ini kontes baju ya...Keren banget ya baju2 nya,kalo kamu yg pake jd tmbh cantik..He..He..He

KELI OH KELI said...

ooohh cardigan tu macam jaket tu ya?? baru ku faham apa rupanya cardigan...

wah..nard...macam model italy dah...sempoi....

NARDtheNERD said...

wong sikampuh

HAHA. ikhlas ke kamu ni?

keli oh keli

a'ah..cardigan tu macam jacket la keli..:))

MIMIE AIZA said...

awww dear.. cun lahh.. i jelesss hahaha

p/s : mcm mane nak buat watermark tu ?

NARDtheNERD said...

mimie aiza

HAHA. tak payah la jeles dgn i..ooo..watermark tu guna photoscape je dear. :P

MIMIE AIZA said...

erk ye ke?? ada tutorial tak.. x pandai la buat benda2 ni. uwaaa...

i jeles la sebab i x pandai bergaya. ehehe

NARDtheNERD said...

mimie aiza

errr...cuba tengok org lain punya tutorial...hehe..mana ada bergaya pun dear...biasa je. :)

NICK IRFAN said...

comeynyer... hehe

MIMIE AIZA said...

ehehe.. oke thanx :)

NARDtheNERD said...

adik nick

awwwww...malu i. :P

mimie aiza

hehe..ok welcome. :))

fya zainal said...

wahhhh thanx for join this contest dear^^

luv it~

aretein said...

wahhh..

cun nyer nard...

gud luck yeahh... (^_^)

NARDtheNERD said...

fya zainal

welcome dear...bagi i menang tauuuu..HAHA

aretien

heeee. thanks dear. :))

nora said...

gaya model dh ade tu

keep it up ya

hehehhehehe =p

oya said...

bergaya tu nard...like3..

NARDtheNERD said...

nora

hehehe.. :))

oya

awwwww. :))