Thursday, December 30, 2010

~ enough ~

salam and hye.

maaf pada abang safee. sebab tak sempat wish TAHNIAH serta merta semalam dekat blog ni. sebab tadi ada urusan dekat upm. jadi kena tidur awal. HAHA. apa apa pun. TAHNIAH abang safee dan jugak pada pasukan Harimau Malaya. semua orang cerita pasal apek je. bosann okayyhhhh. i nak gedikk dengan abang safee. :P




tahniah. :)



menang dengan agregat 4-2. satu gol di tempat lawan. abang safee memang terbaik. no wonderlah banyak sangat penyokong penyokong indon kutuk abang safee kat page dia. marah sebab safee boloskan 1 gol kot. HAHA. boleh klik sini.



i kecewa sebab banyak penyokong indon yang lemparkan kata kata tak berOTAK dekat pages abang safee. kalau tak suka tak payah LIKE. yang kau pergi like semata mata nak kutuk apasalll?. markus kau tu tak ada FB ke weyy yang kau nak sibuk kat safee sali. hah???.


cakap tak pakai otak ke bro??


penyokong indon kat atas tu kata diorang supportive lahh konon sebab time lawan kat Malaysia hampir 15000 penyokong indon datang. time kat sana pulak penyokong kita 500 ja. so diorang kata kita pengecut lahh kannnn. HAHA.

ni i nak kasi tahu kat u bro. kau tahu tak 15 000 orang yang datang tu siapa wehh?. tu semua kuli kuli batak yang merempat kat Malaysia cari rezeki oiii. Kata negeri kau kaya. apasal ada rakyat kau kerja kuli batak kat siniii woiii?. haesh. tak paham lah weyy dengan bangsa kau.



i yang dulu dulu nya tak kisah pun indon indon yang cari rezeki kat sini as for example bibik, buruh kasar, tukang cuci jamban dan lain lain. sebab i tahu yang diorang datang nak cari rezeki untuk keluarga. tapiiii bila dah macam ini. rasa macam nak sound je "weyyy kau tak malu merempat kat negara orang?"

so,


i hereby declare that starting from now on, i will not watch any of indonesia sinetron on television, listening to their music, buy any food that will reminds me of them, and cancel my holiday trip to indonesia with my family because i am no longer have my respect to them.



ceehhhhh. i cakap english sebab depa macam tak paham english. HAHA. big L. HAHA.



i tahu kita sebagai umat islam cintakan kedamaian. jadi i takkan kutuk negara kau. cuma i dah takkan layan semua pasal negara kau. enough. rasa dah melampau gila. sebab kau kacau abang safee i. i marah okayyyyhhhh. ggggggggggrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!


TAHNIAH MALAYSIA!!

xoxo


63 comments:

Zeeqa ~ Ajie said...

betul3!
kat dalam pun kitorang yg Malaysian bergaduh dengan Indonesian semua gara2 diorang cakap Malaysia main tipu pakai laser.
geram!!

NARDtheNERD said...

zeeqa ~ ajie

tu la pasal...gerammmm gila. :)

cacing said...

indon bermusibah sebab rakyatnya yang sedia bodoh dan bangang macam tapir! FUCK INDONESIA!!!

miss Fyqa said...

ntah pape je kan.
Ishh3. Malaysia memang terBAEK :))
yeahhh!

NARDtheNERD said...

cacing

uikksss. tamau carut carut kat blog i. hehe. :))

miss Fyqa

ntah pape kan. malaysia mmg terbaekkk!!

KELI OH KELI said...

abg safee mmg terbaik
adik nardy mmg cantik
org indon yg katik2
jgn sampai org MALAYSIA jentik!!!

ku rasakan org kita(MELAYU) dah terlalu berbaik hati pada semua...cukup2 lah menguji kesabaran kita...peace no war!!! hidup dgn aman dan damai ..bukankah itu lebih membahagiakan...

afdhalluddin said...

INDON BONGOK...
sekian...

NARDtheNERD said...

keli oh keli

halau je semua indon merempat tuu..hehe

afdhal

mmg pun afdhalll..hehe

Hanis MY said...

hidup nard! cayalah beb...i loikee hehe...

NARDtheNERD said...

puan hanis

hehehe. tenkiuuu. :))

Rara Farah said...

btl3...rara pon dh stop donlod lgu hindon..nyampah kt marcus..

NuSaNa NoSa 91 said...

keen pon mls nk cari gado.. tp, klu diorg ramai2 caci mlysia, jom la gado klu nk! hahaahahaha~ ^_^

Burp said...

dorang mmg kuang hajo.. ade yg mntak nak perang la.. hape tah mntak perang sbb bola? mmg budak2 xde otak betul.. bodoh.. huhu~ marah nih!

NARDtheNERD said...

rara farah

tak payah dengar lagu diorang..lagu kita pun best best juga. :))

keen

kan keen kannn. :))

burp

diorang ada otak tapi tak pakai. haesh.

caliph shuriken said...

bila puan seri naddy marah.. yess, nk klik LIKE ribu2 lemon ^^

MIMIE AIZA said...

amboi marah betul nampaknye heee :)

NARDtheNERD said...

caliph

like jangan tak likee. :))

mimie aiza

marah la orang kutuk bangsa i. hehe.

::nuRuLaDHar:: said...

adoi..kalah menang tu adat la kan..smpai mcm tu skali..ish2...pape pun tahniah malaysia juara! =)

She's retarded said...

loser memang macam tu. sy juga sudah berikrar untuk tidak lagi menonton cerita indon di tv

tian said...

selamat ya, ^^

NARDtheNERD said...

nuruladhar

yeayy!! juara. :)

kitty

HAHA. meh boikot meh. :)

tian

selamat selamat. :)

Izz said...

150 juta???? tgk2 150 juta rupiah.. haha. tak phm ape yg dyorg tak puas hti sgt.

mamaafzal said...

saya dah lama takde hati dgn indon sejak amah indon laga2kan saya n keluarga my hubby.no more! i had enuff with them....but still i respect indon players sb profesional KECUALI MARKUS and OKTO yang kureng tu....

NARDtheNERD said...

izz

i pun tak paham apa yang diorang nak jeles kan sangattt tuh. haha.

NARDtheNERD said...

mamaafzal

see..teruk betul..huhu

MiZi said...

mizi nak ajak baca kisah sedih mizi

http://contengcorner.blogspot.com/2010/12/sedih-yang-aku-redha.html

+dieabella+ said...

indon mmg xsedar diri...mentaliti rendah..IQ zero..blah la!(tumpang emo jap)hehe

NARDtheNERD said...

mizi

asyik sedihhh ja?. HAHA

dieabella

ntah kan...mmg mentaliti rendah. :))

Mohd Nor Quiyyum said...

same je 2 2 negara.. saling kutuk mengutuk.. kte x perlu assabiyah sgt

peace.

nora said...

uikss nak marah gak ar

grrrrr

NARDtheNERD said...

quiyyum

diorang mmg bagi kaw kaw punya. kau nak diammmm je?.HAHA.

nora

grrrrrrrr. :))

Trah Wann said...

KAHKAH memang mindless betoi orang indon tuh =="

btw happy new year sis ! :D

NARDtheNERD said...

trah wann

mindless kann. HAHA. happy new year to you too. :))

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

ni bkn masalah berani ke x..
rse nye org yg post kt wall 2 mst tgk kt tv je kot..
org indon sndri brebut2 sesame diorg nk dpat kn tiket..
tuk penyokong msia xde kouta pn..
kt msia dlu kte sediakn kouta 16000 tuk penyokong indon..
tmpat dduk vip tuk penyokong dr jakarta..
mmg la bole smpai 15000++ yg dtg..
hahahahahaha

NICK IRFAN said...

indon ni nape asyik x puas hati jer?? padahal berapa juta rakyat dorg minta sedekah kat malaysia action plak mamat dlm fb tu

NARDtheNERD said...

fadh

HAHA. tu la aku kata diorang tak pakai otak.. HAHA.

adik nick

kan adikk kan. tahuu takpe. :P

MiZi said...

mizi tutup blog

http://contengcorner.blogspot.com/

NARDtheNERD said...

mizi

errrr. ok. :)

darkbatman said...

hahahaha.. garangnyaa u.. konpem abg safee sukeerrr.haha. erm tp btl gak..bile dia kalah, mcm2 kuar.. maybe sbb dorg budget dh nk menan sbb sume games dorg dpt tewaskan last2 yg akhir kalah..ahahha. 2la Allah ckp jgn riakkk..

NARDtheNERD said...

darkbatman

HAHA..i garang ek aie?. hehe. betul betull. jangan riak. :))

alinac lover said...

selamat tahun baru ya

Kisah Abu Nawas said...

salam sob
sorry i am late

NARDtheNERD said...

alinac lover

selamat tahun baru...=))

kisah abu nawas

its okay..

cik Diva said...

like like.... xyah tgk sinetron melalut dowang

cik Diva said...

like like.... xyah tgk sinetron melalut dowang

tqaAwesome said...

huyooo sampai cmtu skali. eh jangan, kat indon best shopping.
ngehehe.
anyway, i've join the conversation kat fans page malaysia gak. but nice one la, takde la nak maki2, diorang ni saje nak buat kite marah~

jadi, conclusion nye, jangan amek hati sangat. buat dunno je. kalo kite maki hamun skali, kire kite same taraf ngn diorang yang tak guna otak ni. hehe

ciooow~

NARDtheNERD said...

cik diva

HAHA. baik layan koreann kannnn. hehe. :))

tqaaweasome

HAHA. taiwannn lagi best shopping okay. baju superduper murahh. tak heran pun tak pergi indon.

i tak join pun gado gado thingy tuu. just marahh sebab why my safee sali punya page. HAHA.

they already lost my respect.

bieGENDUD said...

muslim my love . HAHA

MiZi said...

mizi nak ajak baca

http://contengcorner.blogspot.com/2010/12/tahun-baru-dan-kerja.html

NARDtheNERD said...

biegendud

Okayyyyy. kirim salam muslim ek?. HAHA.

mizi

okayyyy. :)

tqaAwesome said...

yeke taiwan lagi best??
halamak tak sampai lagi la taiwan
okay2 jom boikot indon.

haha

Fahim 'n Alin said...

hahahahha.. mmg nmpk sgt xde otak..

NARDtheNERD said...

tqaawesome

jomm pergi taiwann jom...but susahh sikit cari halal food.. :)

fahim n alin

HAHA. kannnnn. ada otak tak pakai. :P

Yua said...

i mmg da lama anti sinetron diorg. tp x fhm knp msia trus bwa msuk hiburan dr seberang sdgkn artis2 dr ngara kita diorg lgsug x pandang. i dah lama geram psl ni. hissshhhh...

by d way, i like khairul fahmi. haha tetiba jer.

aqish basir said...

hapy new year!!!!!!!!!!!!!!!!

NARDtheNERD said...

yua

i pun tak paham juga kenapa diorang asyik tayang sinetron tak habis habis...

aqish basir

happy new year.. :)

zuhanismohamed said...

OMG..ikrar tu nampak tegas betul...ha ha

Poyo lah indon..warganegara dia ramai kt sini dok merempat pun xreti nak bersyukur..hantar balik indon kang baru tahu..huh

NARDtheNERD said...

zuhanismohamed

HAHA. mmg tegas..balik je lahh indon diorang tu semua..sibuk je. :P

Lulu caldina said...

Selamat tahun baru..
Semoga terus sukses dan berjaya dalam hidup yer..

ray ban malaysia said...

Tahniah Malaysia aku benci Indonesial selamanya

MiZi said...

oit nard.. xabek2 lagi ka ngan enough ni.. aiyaakk

http://contengcorner.blogspot.com/2011/01/semangat-hati-pulih.html

gingerSnap said...

I am back:) Happy new year to you and your family.

Anonymous said...

Qip t feh f hot sex movies, hot xxx movies. Mxw b, mqh aweczt|koj cpgirww y jq gq.