Tuesday, February 9, 2010

~enam tahun~

salam and hye.

harini 9 haribulan februari 2010. enam tahun lepas. 9 haribulan februari 2004. heh. that day first time i masuk asrama. haha. tak tahu apa apa time tu. bayang hidup dalam asrama tu indah macam summer camp. tapi cis. kena tipu.



cantik tak sekolah i? ouh indah. rindu rindu rindu. ceh.

nak stori mori lah pasal life kat seri puteri science school ni. even bosan. nak stori gak. =P

first morning i woke up kat seseri ni. ceh. punyalah awal. arround 4 am macam tu. gila kan. time tu macam tak reti nak organized lagi. pagi pagi bangun cuci baju. ceh. gila skema. tapi bila dah jadi senior tu. mulalah pukul 7.00 baru bangun. padahal assembly start pukul 7.15...mula la baju tak gosok..kadang kadang gigi pun tak gosok jugak.

anak manja macam i. mestilah first seminggu tu nanges nanges nak balik. haha. padahal rumah dekat je macam boleh kata 20 minit kalau tak jammed. tu pun nak nanges kah naddy?. huduh betul.

kat sini juga i kenal macam macam perangai. bila dah duduk sekali. baru dapat kenal hati budi. ada yang perasan hot. ada yang bau badan busuk. ada yang suka tipu. ada yang alim. ada yang style.i jadi lebih tabah.

moral of the story. masuklah asrama. hidup lebih bermakna.

xoxo


8 comments:

kulop ludin said...

huhu,
cepat matang gak duk asrama yea tuan tanah!!

NARDtheNERD said...

betul betul~..hehe~

NICK IRFAN said...

eh! best ke dok asrama ni? sy seumur idup x pnh lagi dok asrama... takut la.... heheh

NARDtheNERD said...

alah ye ke dek?..rugi la...teehehe~

ahmad fais ishak said...

btol2! asrama menjadikan kehidupan lebih bahagia

NICK IRFAN said...

sbb sy x reti la bercampur dgn org ni?? takut2 nnt dipinggirkan....

Sofia said...

masuk sekolah mmg best!!

tag for you :: http://epilogsofia.blogspot.com/2010/02/aku-bangga-aku-ada-tangan.html

NARDtheNERD said...

fais~

lebih bahagia..lebih bebas~..baru hidup sebenar!!~..hehe

nick~

eh..takkan punya dipinggirkan..adik kan frienly gitu,,hehe

sofia~

betul tu sofia...
tag u tu nnt i jawab k sofia..thanks~..