Sunday, June 6, 2010

~ lagenda budak setan : a review from kipassusahmati farid kamil ~

salam and hye.

maaf ye semua. i amat busy dua tiga hari ini. tak dapat nak update blog. haha. bajett orang tunggu tunggu la entry i ni. bahaha. semalam hari sabtu. keluar gedik gedik dengan fiza aziz and azery kat klcc. our first agenda is to watch lagenda budak setan. serious shit the night before i tak sabar nak tengok and so excited. =))



seperti yang pernah diberitahu dulu. i suka tangok farid kamil belakon. ehem. start dari filem rempit and anak halal. sebab dia hensem kot. =)). and bagi i. pemilihan farid kamil sebagai kasyah adalah quite okay. dia jadi student okay. dia jadi nakal okay. dia jadi lover okay. dia jadi matang okay. dia jadi daddy pun okay. overall farid kamil okay dalam movie ni. hehe.

lisa pulak okay jugak. sebab dia bukan reti sebut 'R' pun. kihkihkih. i rimas sikit dengar lisa tu cakap. =)). pelakon baru tu. sori i lupa nama dia. bertuahnyeeeeeee dapat peluk cium farid kamil gitu. aww aww. teehehehe. fazura as always sangat kiut. i tak tau kenapa i really adore fazura. dia macam comel comel cute camtu kan. sweet je. =))

oh. lupa pulak kat que haidar. mamat ni memang terel kot belakon. so, memang jadi la kot bila dia garang. aaauuummmm. cayalah que. =)). sedih jugak tengok dia belasah lisa. huuuwuuuu.

the best scene for me is bila lepas kasyah kena belasah dengan boifren katerina. teehehehe. comel je masa kasyah kena kencing kat dalam bekas tuu. and ada katerina tolong jaga semua tu. weeweet. comellllll gila. =))

novel ni memang lah panjang sampai over 1000 pages. if u expected semua yang ada dalam buku tu wujud dalam movie ni, haramlah. mana kau nak sumbat semua dalam 1 jam setengah tuu. yang tak pernah baca maybe tak paham sebab laju gitu flow movie ni. samalah macam ayat ayat cinta tu. novel lebih terisi bebanding filem. =))

okay lah. wow. i jadi pengreview filem pulak kan. awww awww. ada mana mana magazine company nak hire i tak??. weeeeee. =))

xoxo

24 comments:

xira said...

babe! i yakin cita neyh besh. Semalam i nk nengok but tix sold out.. then i dh beli siyap2 tuk nengok mlm neyhh.. yay~ sgt x sabar! x)

sI tEDI said...

lom tgk lagi.

NARDtheNERD said...

xira~

best. tak rugi. hehehe.

tedi~

tgk la. tak rugi. hehehe.

farah said...

rase macam best la citer ni sbb saya cuke lisa!!!hehehecool je belakon

NARDtheNERD said...

hehe.
i biase biase je lisa tuu.
fazura gi best. =))

stiffler said...

bagi gua,cerita ni tak mengarut..dekat uni pun panggil pensyarah cikgu!

NARDtheNERD said...

stiffler~

ouch. bahaha.

noor afzan said...

fazura mmg best lam tu.
sambungan file mni nanti mesti fazura lak lead..=)

NARDtheNERD said...

betui tuu.
kalau novel tu tajuk dia katerina kan?..=))

zino said...

tentu sedap ceriita tu.. lama tak tengok cerita melayu kat panggung..

NARDtheNERD said...

zino~..bolehh lahhh..gi la tgk..okay la...=))

yua zawa said...

kwn yua ckp novel lg best dr movie.. hmmmm

NARDtheNERD said...

yua zawa~...

ehhhhmmm. ye kot.. =))

mijie said...

bez ek??...nk tgk jgk ar..jom p wayang plk..hehe

Cheqna said...

Naddy,

so enjoy lah d time dgn kawan2 ye..good luck dgn offer nak jadi reviewer kat magazine!..hehe..

sorry, tapi akak kurang tgok filem, so tak bacalah magazine u nanti..haha..

:-)

NARDtheNERD said...

mijie~

boleh lah...jom jom..=))

cheqna~

thanks sis...alalaaaa..baca la..baca jugak!..paksa..hehe..=))

CikGadis said...

bes erk crita nie?
ritu ada org ckp xbes...
bes lg nobel
uwaa. i dh srba slah nk tgok ker x

NARDtheNERD said...

biasa je la...
peminat novel harus kot tgk..
=))

cik bunbun said...

ni yg rase nak tengok gakss :P

NARDtheNERD said...

hehe...pegi la...=))

sue said...

sye suke sgt bc novel nie dlu tp ble da msuk novel katerina sye xbpe minat..huhu..

hope dpt g tgk..huhu

NARDtheNERD said...

hehe.
pergi la tgk dear. okay la jugak..=))

zino said...

macam best je..

NARDtheNERD said...

best jugak la.....=))