Tuesday, October 19, 2010

~ blogberjalan ~

salam and hye.

dalam dunia blog ni. i banyak bersusah payah. bukan mudah maintain kan traffik. i penah try dua tiga hari tak blogwalking. jatuh terus hanya dalam 40 unique visitor sehari. sah sah la i tak famous. tak ada orang rindu dan tercari cari kalau tak muncul. hehe.

i tak tahu apa motif orang lain berblogging. mula mula dulu i hanya kenal blog. yang i tahu i ada blog je. lepas itu baru kenal apa itu nuffnang. seterusnya baru kenal erti traffik, SEO dan macam macam lagi.

semenjak menjak ni. bukan main lagi promote pasal autoblogwalking software la. blogwalking software la. satu je nak tanya. eh apasal kau kejar traffik?. mungkin kalau traffik banyak kau hebat kan?. lepas tu kau tak reti hargai orang lain?.

i geram sebabnya depa depa ni spam i punya cbox and shoutmix tu. boleh kata setiap 5 minit ada ja nama depa ni. hoi !! rimas tahu tak??. lepas tu ayat untuk semua sepesen je. nampak sangat tak reti ambil hati i. tak nak ke mengorat i ni ke?. beramas salah beramah mesra ke?

i tahu bukan semua. sebab ada software yang secara manual kan?. tapi kalau dah manual tu. bertegur sapa lah. i geram sebab nampak macam pemalas. hue hue hue. cari gaduh betul i ni. jangan marah ya. kita ada hak kebebasan bersuara. :)

bagi i la. kalau kau malas dan mencari jalan mudah dalam blogwalking. kau takkan kemana mana. takkan ada siapa siapa ingat kat kau. sebab kau tak reti ambil hati depa. macam kau nak mengorat awek lah kan. takkan hari hari sampai sebulan kau cakap 'hai' je kat dia. tak ada perkembangan. bujang la kau sampai tua. haha.

darkbatman aie tu i kenal dia dari follower dia 100++ lagi. now dah 1000++. masa dulu dia blogwalking tegur semua orang. kira dia ni ramah and friendly la. now tengok apa dah jadi kat dia. berjaya kan. semua orang kenal. :)

tapi pilihan masing masing lah. suka hati kau. lantak kau lah. haha.


tudung online dari RADIUSITE wehh.

saja nak tayang tudung. bahaha.
bye. love.

xoxo

36 comments:

miss Fyqa said...

er.. i kena belajar dari you la mcm mane nak beramah mesra kan..
Hehe :p

Fello Ariza said...

huhu..stuju fell..eh.. fell stuju..

lawa pict :P

NARDtheNERD said...

@miss F.Y.Q.A

dun worry dia...u dah ramah mesra dah...ehehe..

@fello ariza

kankan fell kan...ooohoho.. ;))

zino said...

nard..
rasanya kena juga rajin menulis baru tetamu selalu datang berkunjung.. hehe

Shiela Latif said...

bab aie tue sis sokong dik...
yang paling bawah tue tudung tue cantiklah... =))

Norhayati Rostam said...

Ala, nard pun dah cukup berjaya dah.
Erm..u suka shopping secara online ke nard?

NICK IRFAN said...

eh! ape bnda SEO tu? ada jgk ke sofware utk aotoblogworking? sy xpnh thu plak? patutlah sy kurang di kenali... hmmm....

NARDtheNERD said...

@zino

kuantiti ke kualiti yang penting bang zino??.. :))

@shiela latif

kan...aie mmg friendly..tudung baru tu..ehehehe..

@norhayati rostam

huhu..belum sampai target..a'ah..suka gila shopping online..

NARDtheNERD said...

@adik nick

eh..xpayah pakai software tu dik...adik dah feymes dah..ehehe~

abah_izz said...

nak buat semua...tapi slalu tk sempat,tula..orang berblog kita pun nk try brblog gak...he..he2

cantik tudung?..hi..hi2

NARDtheNERD said...

@abah_izz

ekeke..tu la..selalu ikut orang..tq..cantik ke?.. ;))

en_me said...

chantekknyer tudungg teww..

mahira oya said...

tudung baru ke..hehe..
itulah blog berjalan..tgk keaadaan masa..traffik kt sini mkn byk mkn suke..kalu kt jln jgn la traffic jam dibuatnya..

Hanis MY said...

nard cunnyerr..nk juga tdg radiusite tuuu huhu (Sorry kalau salah eja)...

NARDtheNERD said...

@en_me

ehehe..thanks dear.

mahira oya

ehehe..baru beli lah...yupp..betul pasal traffik tu..

@puan hanis

kalau gi tengok kat radiusite lagi banyak yang santek santek... ;))

Sabri said...

skg2..anti blogwalking sftwre:)

NARDtheNERD said...

@sabri

kan kan..syg u lebih abg lengan cantik..eheheh...

n@jwamz said...

yup dear! agreed!
by d way...nice tudung...selesa x

nkara said...

ini manual punye belogjalan..huhu

Balqis said...

uishh..nie betul2 marah nie..hehe~~

NARDtheNERD said...

@n@jwamz

kan syg kan...emm..selesa.. :))

@nkara

hehehe..syg u.. :))

@balqis

xmarah..i kuciwa je..ehehe.. :))

MiSs TOrA said...

hehe..bw bley tp kena ada unsur3 btgur sapa jgk kn =)

NARDtheNERD said...

@miss tora

hehe..gotchaaa!!.. :))

afdhalluddin said...

x tau lak bnd alah nie wujud...
ade eks??
kakakaka.

Fuziani JSR said...

salam perkenalan... nard, berblog ni pada akak menyeronokkan kerana boleh tulis apa jer yg kita rasa nak tulis.. itu sb kenapa aka berblog kot. hi.hi.hi...

Anna Boleyn said...

uhhu skrg dah tak smpt nk blogwalking dr shoutbox ke shoutbox. bhanya sempat reply komen jerr trmasuk komen naddy. :)

en_me said...

blog bukanlah hakmilikk kekalls.. ahaks

NARDtheNERD said...

@afdhal

a'ah..wujud...tak yah try la afdhal..hehe..

NARDtheNERD said...

@fuziani JSR

betul tu kak...sangat seronok kan..=))

@anna boleyn

xbest la xblogwalking rasa xlengkap..ehehe..

en_me

kehidupan pun bukan hak milik kekalll...haha..

"My name is Akma, and I am not a terrorist" said...

kan sweet je,.

NARDtheNERD said...

@akma

hehe..thanks...=))

darkbatman said...

btol 2 nard.aie pun dh jd mls nk bw sbb software 2..leh plak dia offer kat cbox.. tensen jer.

NICK IRFAN said...

huh! mne ada femes kak trafik biasa2 jer.. rasanya akak lagi femes... hehhe

NARDtheNERD said...

@darkbatman

meluat kan aie..haha.

@nick irfan

ahaha...hamboi..follower adik lg byk kot...=))

miss nina said...

nad, tudung ni nampak sweet
u pun sama :)

NARDtheNERD said...

@miss nina

eheee..thanks dear...=))