Thursday, June 23, 2011

~ interview experience and baju raya ~

salam and hye.


interview semalam was really really fun. sebab rasa macam main main dengan interviewee tu. hehe. actually, i saje je apply job tu dekat jobstreet sebab tempat dia dekat dengan my house. jadi i tak pun mengharap sangat kerja tuu. memandangkan my master class is only on weekend. i rasa kerja pun bagus juga dapat juga duit tambahan untuk beli xperia arc. awww. :)





tahu tak i apply untuk position ape?. marketing executive weyyy. actually, i tak tahu pape pun pasal marketing executive. HAHA. bila pergi sana baru tahu. rupanya kena buat sale through the phone. bunyi macam senang kan?. kehkehkeh.








interview ni ada 3 session. first, dia bagi kau anything and kau kena promote and makes that thing jadi luar biasa. (alahhhh senang je ni sebab kau dah buat semua ni dalam class english kat universiti dulu. ekeke). second, kena role play. HAHA. ini serious lawak. kau bayangkan interviewee tu pura pura jadi customer and kau merepek terangkan pasal product kau over and over again. paling sakit bila dia buat buat tak paham. HAHA. and third session baru one by one.






i lepas tiga tiga session tu. yeayyyy!!!. :)









siap siap nak pergi nikah. eh bukan bukan. siap siap nak pergi interview. ehehe. :)








actually ada seorang mamat ni masa interview tu. i rasa dia dari terengganu la. sebab dengar dari loghat dia kan. i mean, when he speak in english pun dia still have loghat terengganu. end up dia tak lepas pun second session tu. hmm. kesian, loghat pekat sangat pun susah jugak ye?. huhu.








eh eh. kita dah beli baju raya. awak dah beli?. (tiba tiba terus tukar topik. HAHA)










tahun lepas kain punjabi (baca sini). tahun ni kain sari la pulak. teehehe.








masa i beli haritu. the colour looks very sweet. tapi bila bawak balik rumah dah jadi tak sweet pulak. maybe sebab lighting kot. or maybe colour dia memang tak sweet. sobs sobs. :(








belasah je la sweet ke tak sweet. hehe. sebab i pakai apa apa pun nampak sweet je. (perasan!!!!!) :P






xoxo


48 comments:

Hanis MY said...

wewittt anteknya kain baju raya u tu... wahh bestnya lepas seme interview tu sy cb bygkan nard pomot brg tu hik2...

wanie said...

yeahhh. kalo keje berkaitan dgn sales marketing, intrview die mcm tu lah. die bg barang, die suruh kite promote brg tu dgn cara kreati. hihi wani pernah jugakkk. then kena call cust utk jual bnd tu. hehe 3 bulan je wani keje mcm tu. company tu jual brg apa nard?

NARDtheNERD said...

puan hanis

awww. thanks dear. i promote merapu je. :P

wanie

oh dia third party company. macam bank hire dia untuk promote insurances. camtu la. hehe. :)

afdhalluddin said...

mcm2 hal...huhuhuh...

nuRaisha Azmi said...

salu nye mamat tengganu hensem kott
HHAHAHAH :D

NARDtheNERD said...

afdhal

huhuhu. tu la pasal. :)

nuraisha azmi

HAHA. yang ni xberapa nak hensem. :P

diyan said...

nak jugekk bju raya .belnja nadd ? hrherr

caliph shuriken said...

oic, interview keje sales style telemarketing, nti tlg sy jual medical card ek, hikk..

uikks, dh beli baju raya? ..awalnya ^^

latest en3: wordless wednesday: artwork

NARDtheNERD said...

diyan

mane leh belanja i tak keje lagi. hehe

caliph

ehehe. boleh2. kena upah la. :P. awal ke?. kena tempah la dear. :)

ghost writer said...

rasanya masih ingat seorang artis AF(juara)yang nyanyi lagu english tapi masih pelat terengganu..hihi

camner result interview..puas hati tak?

Shiela Latif said...

gud luck interview tu ye dik...akak tengok kain tu sweet jek dik :)

ABU said...

cam tu pulak kat kedai sweet kat rumah dah tak sweet hahahha

NARDtheNERD said...

biskut

mesti faizal kan?. hihi. okay la. tgu result je skrg. :)

shiela latif

thanks sis. sweet ek?. tq. :)

miss Fyqa said...

macam2 erk pengalaman masa interbiu. hoho..

NARDtheNERD said...

abu

betull la abu. hehe

miss fyqa

tu la pasal.. hihi

cikmemy said...

gudluck!semoga awok dapat keje tu..hehehe

tp xpenat ke awok keje + study?

cantik baju~cecepat tempah..nanti tailor takmo amik da...huuu

HonEyBuNNy said...

kalau org cantik..pakai apa pun cantik kan dear....;-)

cantik la kain punjabi tu...suka warna tu..nak cuba buat tok raya la..heheh

alif haris said...

alaa pkai baju tido pn sweet .. hhaha :D

My MiRa said...

wah good luck......cantik..ehhe

NARDtheNERD said...

cikmemy

kite pun tak tahu penat ke tak sbb tak penah buat.. hehe. tq dear. :)

honeybunny

betul tu dear.. jom jom kita ala bollywood this year. :)

alif haris

takkan pki baju tido masa raya. ehehe.

my mira

thamks syg. :))

wanie said...

wahhh insuranss!! sama dgn wani jugakk! hihi wani jual insurans cimb lah dulu..kikiki

emieysandra said...

alhamdulillah, klu dh heppy mst dh lakukan yg terbaik kan.

cntik kain tu^^

NARDtheNERD said...

wanie

ooo.. boleh la ajar i nnt. :))

emieysandra

alhamdullilah.. thanks dear.. :)

shafmechy said...

nak join gak interview =)

Asyila Zainuddin said...

wahhh.. dah tempah baju raye dah? kite belum lagi.. hehe..

NARDtheNERD said...

shafmechy

jom jom. :)

asyila zainuddin

gi la tempah cepat.. :)

zino said...

selamat bekerja... bila lulus interview tu nanti la hehe

MIMIE AIZA said...

weewitt... minat dekat mamat terengganu ke?? hahaha

Iznie said...

cantik baju raya!!!



nak tempah yg sme ngan awak juga la...hehe

amir aizat said...

goodluck interview! cantik baju! eh jgn nak gatai nak menikah yer,hehe

A retarded kitty said...

puasa pun belum dah excited nak raya
ngee

Ain Nadiah said...

a ah, kalau kelantan terenggan banyak yg loghat still melekat bila speaking english.

NARDtheNERD said...

zino

dah lulus dah... yeay! hehe. :)

mimie aiza

eh takde lahhh. kita suka KL gangsster. :P

iznie

tenkiu dear. meh meh. :))

amir aizat

tenkiu.. ehehe. mne ade gatai. :P

kitty

mesti la. dah name pun perempuan. :P

ain nadiah

kan dear. kesian diorang. :)

akmareyna512 said...

wahh , best nye .! pglmn bnyak mgjar dlm khidupan . cewahh :D

teyn teyn said...

kite pulak taon ni taktau nak pakai kaler ape ..

wah2 , awak dh ready kan .. bagos ugak tu . nnt dh dkt ramadhan , mula lah takde plhn kan..

Ecah Ecot said...

goodluck!smoge dpt keje..and, baju tu sweet ape.dh pakai nnt cantik la kn...hehe

NARDtheNERD said...

akmareyna512

betul tu dear.. :)

teyn teyn

yupp.. baik bertindak skrg.. :)

ecah ecot

thanks dear. dpt dah keje tu. :))

azi nur said...

ala cantenyeee baju raye..pinnkkk~

Cik Mimie said...

gudluck sis nard..moga2 dpt la keje tu yerk..hehe..leh banjer cik mimie..teehee..=D

NICK IRFAN said...

baju raya sy x beli pun lagi... sob2

NARDtheNERD said...

azinur

hehe.. tenkiu.. :)

cik mimie

hehe.. kite belanje chupa chupps nnt..

adik nick

gi beli cepat dik. :)

ZORA said...

awal gle beli baju raya....wahhh berkobar kobar ni..:P

Mohd Nor Quiyyum said...

wah

dpt keje nnt belanje eh

hehe

amir aizat said...

gatai lah tu tgk mke tu,heheh

NARDtheNERD said...

zora

ehehe. mane ade awal la zora.. :)

quiyyum

leh leh.. roti canai sekeping. :)

amir aizat

ishhhh. tu muka suci tu. :P

Jue said...

tak minat la ngan marketing sbb tak pandai nak persuade customer :D

stuck said...

wah wah...semangat nak raya nih...
pose pnuh x t?? hahah~ ;P

mira bia said...

cantik lah kaler baju tu.. ;p baju pesen apa nak buat tu?

mira pun dah beli baju raya dah antar kat tukang jait dah.. ;p