Monday, June 13, 2011

~ KL gangster : 4/5 star ~

salam and hye


harini gua bangun pagi pagi. eh takde la pagi mana gua bangun. lebih kurang pukul 10 pagi. ehehe . eh salah. haha (baru bunyi macam gangster gelak). gua dapat dapat call dari recruitment express suruh datang interview esok. pergghhhh. gua dah la tak ready satu sen. camna nih?. so, takkan lu orang nak diam je. tadah tangan pergi doa gua dapat la kerja tu. gangster tu gangster jugak. tapi doa tu penting.





eh, i memang tak ade langsung bakat jadi gangster. jadi hamster boleh la kot. tsk tsk.









KL gangster yawww. :))








dengar dengar KL gangter ni baru empat hari kat panggung dah cecah 6 juta (at time when i wrote this). huiiyoooo. makin kaya lah abang shamsul. teruss abang. bahaha. bagi i KL gangster ni okay juga. jalan cerita pun boleh tahan compare to Kongsi. which nasib baik i download saja Kongsi tak tengok kat wayang. kalau tak rugi duit abah i je. teehehe.







i malas nak buh sinopsis pasal KL gangster ni. sebab bersepah blog lain dah cerita. jadi i akan cerita highlighted scene ja harini.





*malik ni abang besar, kira boss boss gangster semua hormat kat dia la. tapi bagi i, malik nasib banyak baik maaaa. kalau perasan, hampir tiga kali time bergaduh ada orang lain datang selamat kan dia. paling perasan sekali scene last masa shark nak tembak malik. dragon tiba tiba datang tembak shark dulu. gila on time dan gila nasib baik kau malik. HAHA.

*pujian harus diberikan pada abang shamsul datuk yusof ( i geli panggil dia abang tapi nak panggil jugak sebab dia kaya). kalau kita lihat filem melayu kita, mesti jual muka lisa surihani, tiz zaqyah, maya karin dan sebagainyeww lagi. tapi kali ini tak ye tuan2 dan puan2. bagus, berani betul abang shamsul. :P

*part lawak abang long dil memang terbaikkkk!. i gelak gila gilaaa scene yang dia lari bila samseng satu lori datang. kahkahkah. bila kereta dia meletup lagi lawak. sibuk suruh si malik angkat dia bangun time kalut kalut tu. kelakar gila. u have made my day abang long dil !!!

*bila adengan lawan je. bunyi dush dush dushummmmmmmm yang sangat kuat. okay real sangat bunyi dia. real sangat sangatttt. ( mata ke atas, tangan kat dada )

*ohya zeti. ini masa i sembang dengan nas baru terpikir. sebab dia macam tak puas hati zeti pergi mana last sekali. HAHA. i rasa watak zeti ni i pun boleh berlakon. teehehe. cumanya i tak sanggup nak pakai macam watak zeti tu je. :P







moralnya, KL gangster ni mengetengahkan kasih sayang pada family. si jai tu memang busuk sebab family sendiri pun nak langgar ka bro?. sebab duit semua gelap mata. ohya, lagi satu isu pekida tu. woooo pekida memang macam ni ke?. ohooo ganah demo.









tengok i, ini baru nak tengok filem KL gangster dah pucat. kalau tengok gangster KL tak tahu lahhhhhhh. bahaha.





p/s: i bukan orang ganu. tapi i pernah bersama terengganu lebih 3 tahun. tahniah sebab menang piala FA.:))



xoxo

53 comments:

wanie said...

hahahaha! nak ngorat abg syamsul keeee? marah liyana jasmay..opss :P


tp, dia byk duit kan..hihi jejom ngorats!

afdhalluddin said...

hidup terengganu...
hahahaha....

NARDtheNERD said...

wanie

wahaha. mesti la dia xnak kat i.. :P

afdhal

eh u org terengganu ke afdhal?. :P

ABU said...

wah kemain..aku tak tengok lagi..

caliph shuriken said...

gud luck utk interview ^^

NARDtheNERD said...

abu

gi la tengok.
okay la jugak...

caliph

thanks caliph. :))

lalink7 said...

wahh dah tgk..xajakkk punnnnnnnn..hehehehe

shafmechy said...

waa...sy tak berduit lagi nak tgk cite ni =(

NARDtheNERD said...

lalink

ehehe. terlupa nak ajak u dear.. :)

shafmechy

hihi. mintak dekat emak. :P

Asyila Zainuddin said...

nk tgk! tapi nk dwld je.. kekeke.. anyway, ccur badak tu, inti dy mmg kena masak dulu.. lupe nak tulis.. ngee..

emieysandra said...

jeles! nk tgk gak~

NARDtheNERD said...

asyila zainudin

talong lah support abg shamsul i. :P

emieysandra

tunggu apa lagi dear?. cepat serang. :))

TNH AR said...

sy amat setuju!!!lebih best dr kongsi...aku pun tgk kt internet jek, radiogempak.com. mmg betol sesangat..cite ni jd up dr kongsi sbb de part zizan wt lawak, pastu aku mmg suke sgt2 la tgk aeron gadoh tumbuk2 dgn badan die yg mengiurkan tu =p


hoho...tp paling best babe, aku tgk free!adek laki aku payung...haha!!

TNH AR said...
This comment has been removed by the author.
Rollo De Pelicula said...

filem ni memang menarik dan berbaloi untuk ditonton di pawagam
kalau sudi baca lah review filem ini di blog saya yer Blog Saya

NARDtheNERD said...

TNH AR

wowwww. adik kau dah keje ek? :)

rollo de pelicula

yupp menarik. :)

NICK IRFAN said...

xpnh tgk lagi cte ni tgk trailer je tp mmg best

Syipak Bonkers said...

na tengokkk ! anyway, hello newfren :)

NARDtheNERD said...

nick irfan

gi la tgk adik.. ok la...

syipak bonkers

gi gi!!. hello dear...

perondajaketbiru74 said...

hmmmm lu mau gua diam lu kasi wa mati la....wakaka ada mcm gengster tak?

Obat Sakit 2011 said...

ini gangster keluarga bisa ramai gan keluarganya

NuR 'aQiLaH said...

hai hamster! kehkeh

Mrs.Yie said...

ganas x cite tu?

Cik Jannah said...

waaa...nak tgk gak la cite nih..!

NARDtheNERD said...

muse

huiyooo sebijik cam gangster. :P

obat sakit 2011

ni ganster semua ganteng...

nur a'qilah

hi. ekekeke.

mrs. yie

ganas sikit je sis. :)

cik jannah

tgk la.. best jugak. :)

azam said...

kl gangster...menarik
salam singgah....Kelantan juara Liga Super

NICK IRFAN said...

cte ni dgn cte kongsi mane lagi best?

Hanis MY said...

bestnyaaa nk tgk jugak..wewitt nard nampak ayuuu sgt!

NARDtheNERD said...

azam

yupp menarik.. haha. i tak kata kelantan tak kuat. lol.

adik nick

cite ni lagi best dik. :)

hanis MY

tgk la. best best, tq. :)

qamarguyz said...

salam ziarah..
wahH..lumayan juga kutipan m0vie ni yer..adik2 ajak tengok, tapi cam tak minat jew..huhu..

p/s: Peteh Ganung Peteh! ;0

3DDiE® said...

ganah demo boh...hahaha...punoh2

NARDtheNERD said...

roy

alaaa gi je teman adik2.. hihi.. penyu bulehhh sokmo. :)

3ddie

hahha. demo mano ni deh?. :P

アヌム ちゃん said...

wah bac mana2 blog semua dok cite pasal kl gangster ni..huhu

shedameor said...

abg syamsul tu ex i. HAHA

NARDtheNERD said...

アヌム ちゃん

oh cerita hot tu sis. :)

shedameor

oh. dia gilakan i skrg. haha.

ghost writer said...

satu pendekatan terbaru bila takde penampilan heroin...

Cik Mimie said...

alorh, lamanya x tgok wyg..=(

NARDtheNERD said...

biskut

yupp.. bagus kan?. :)

cik mimie

haha. gi la cpt tgk. :)

amir aizat said...

baru tgk semalam! yes 4/5 pon bole,hehe

stuck said...

best kan best kan?? heheheh~

NARDtheNERD said...

amir aizat

yeay!!! hehe.

stuck

a'ah. okay la. hihi.

TNH AR said...

eh, mane de.adik aku baru f4, die dpt duet main bola kt kuantan, belanje aku skali sbb turun sane tgk die main~

Ain Nadiah said...

taq sis di sini, http://ainnadiah.blogspot.com/2011/06/aesya-zealous-2nd-giveaway.html :)

HonEyBuNNy said...

macam nak tengok lagi ja kl gangster....

best kan..huwawawwa

amiraliyana said...

best eh? mira xminat la cita lawan2 ni. hee

btw.. kongsi cm best ja. sbb ada sam.. hee

NARDtheNERD said...

TNH AR

oooo. baik adik kau. hehe

ain nadiah

thanks dear. :)

honey bunny

ehehe.. jom jom tgk lagi. :))

amira liyana

haha. kongsi jalan cerita dia ntah pape la. :P

mira madihah said...

suka KL gangster .heee

A retarded kitty said...

zizan, zizan*tetiba

MIMIE AIZA said...

i suke aaron aziz.. heeeee

NARDtheNERD said...

mira madihah

suka juga. :)

kitty

hidung dia besar kan?. ekeke.

mimie aiza

ehehe. ady putra lagi emsem.

HonEyBuNNy said...

hehe....

ila nak tgk cd cetak rompak pulak la balik rumah nanti...huawwaw

suzey said...

huaaa ~
xdpt tgok
tgu dvd j lahh
sob3 !
xD

zuhanismohamed said...

alamak..teringin gila nak tengok kl gangster..haha -gelak gangster-