Wednesday, March 9, 2011

~ mitos dan realiti ~

salam and hye.


Fasa sekolah menengah adalah satu fasa indah dalam hidup i. macam lagu ogy ahmad daud, 'dalam kehidupan ini..yang terindah..melalui usia remajaaaaaaaaaa..'. paling best masa i form 1 sampai form 3. masa ni i sekolah kat setiawangsa. kawan kawan best. i enjoy belajar kat sana. paling best sebab sekolah ni campur lelaki perempuan. HAHA.



masuk form 4 and form 5 i sekolah kat sains seri puteri (seseri). nama pun seri puteri, what do you expect then?. mestilah semua pelajar perempuan dan CANTIK CANTIK semuanya. ooooppssss uppercase pulak CANTIK tu. HAHA.



sangat culture shock bila selama ni dalam kelas ada budak lelaki yang buat lawak bodoh. tiba tiba kau kena biasa dengan lawak perempuan yang biasanya gedik gedik sikit. HAHA. bila time kena angkat kerusi atau meja, dulu budak laki yang angkat, sekarang kau angkat sendiri dan kau jadi lebih gagah bagai malik noor. HAHA. juga bila ada apa apa performances hari guru, akan ada perempuan yang kena pura pura jadi lelaki. well heyyy. benci kan? :P



after 2 years in seseri. i macam lost skill of flirting. bila jumpa lelaki i macam OMG OMG its man. see! macam kau nampak kambing gurun di Pavillion. okay fine, analogi ini terlampau.






OMG OMG. adik firasy pun lelaki. OMG OMG.





let see if i already recover from this lack of skill or not. ini macam my prediction je tau. kalau kau rasa tak betul jangan hentam. :P




mitos
kau kena cantik bagai Lisa surihani. baru semua lelaki nak ajak kau dating.

realiti

tak payah cantik cantik sangat. sebab kau ingat lelaki ni suka kena reject ke?. sebab perempuan cantik selalu reject lelaki yang mengorat dia. so that, lelaki jadi takut nak mengorat perempuan cantik sebab takut kena reject. loser. HAHA. pasal fesyen kau up-to-date ke tak pulak kan. kau ingat lelaki kesah ke pasal fesyen. ingat lelaki tahu ke beza tote dengan clutch?. hehe.





mitos
guys only like bimbos. if you are not in that category, then fake it.

realiti

ada dua jenis lelaki yang nak perempuan macam ni. lelaki tak guna dan lelaki bernafsu. mereka mereka ini suka main main jadi jangan sekali kali dekat dengan diorang. tapi kalau lelaki yang normal, i think depa suka perempuan yang boleh utarakan pendirian masing masing. kan? kan?.





mitos
kalau nak perhatian dari lelaki, kau mesti ada personaliti yang menarik, kebolehan beraktiviti lasak, boleh melakukan pembedahan keatas orang lain (wow!!) dan mempunyai body ala ratu dunia.

realiti

dalam sesuatu hubungan biasanya lebih baik kita berkongsi tentang sesuatu perkara yang kita minat daripada menghiburkan pasangan dengan perkara yang kita minat. macam kalau kau minat karaoke, nyanyilah bersama, jangan pulak kauuuu je nyanyi dia dengar sampai muntah. HAHA. jadi, jangan terlalu pulun untuk menarik perhatian lelaki. let it grow naturally. :))




fine. i sendiri tak tau apa point i disiniiiiiiiiiii. HAHA.




p/s: guna naluri. sebab naluri tak membutakan hati. kerana hati kadang kadang terpengaruh oleh perasaan. perasaan mungkin dah dibelenggu nafsu.


xoxo


46 comments:

fathiah said...

betol3.. saya setuju :) lagipun citarsa stiap manusia berbeza.. heee.. oh, seri puteri rupenye :) bijak2

NARDtheNERD said...

fathiah

hehe..kan kan.. citarasa tak sama kan.. :))

She's retarded said...

pergh! budak all girls school tu. mesti ada lesbo kan?

NARDtheNERD said...

kitty

ada.. tapi i straight okayy. HAHA.

nasri said...

mitos: mngangis bca entry nie..

realiti: sbb apa tgelak bca entry nie pn xtaw...

hahaha!

NARDtheNERD said...

nasri

ahahaha. semoge terhibur. :P

caliph shuriken said...

omg.. mcm nmpak kambing gurun kt pavilion.. ayat tu mmg mmg ar.. siyes ktawa baring2 td, haa3...

latest en3: ~ blue diamond ~

NARDtheNERD said...

caliph

haha. lawak ke? :P

afdhalluddin said...

nak ngorat pown kene ade skil???
damn...
hahahaha...

.:|kamaryeah|:. said...

hahaha~
nice~

NARDtheNERD said...

afdhal

haha..mesti la kena..hehe

kamaryeah

hehe..thanks.. :))

Novelgurl said...

Salam..setuju 100% lah ! XD
COMELNya baby tu ! nk peluk ! ehe~

NARDtheNERD said...

novelgurl

comelll kan. thanks dear. :))

BezBuddy said...

ade disadvantage jugak lau jadik pompuan cantek...laki akan tpikat ko atas dasar nafsu semata2..btol x?hehe...=p

NARDtheNERD said...

bezbuddy

betol betol..susah la nak cari yg ikhlas kan? hehe.

MIMIE AIZA said...

x payah cantek2 sebab laki takut kene reject. tp the reality is man like beautiful girl.. eheheehe

NARDtheNERD said...

mimie aiza

depa suka tgk je...bukan memiliki..memiliki is a bonus if they get perempuan cantik. kan?

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

kmbg gurun d pavillion??xble blah analogi ko..haha..
akceli ape kaitan mitos realiti 2 ngn kemahiran flirt ko??

NARDtheNERD said...

fadh

kannnn dah tulis aku pun tak tau ape point aku.. haha.

perondajaketbiru74 said...

hmmmm gua suka pompuan yg pandai buat lawak, independent dan stylo...cantik jadi second choice..

NARDtheNERD said...

muse

yeke???. hehe.

Imran nyambek said...

jom dating ngan abang imran jom.hihi

NARDtheNERD said...

imran nyambek

hihi. takmau ah. takut. :P

m!3yr4h_LolLy said...

syok ke bile 1 skolah to juz pmpuan jep ?
errmm.. xpenah rase lagi..hee

NARDtheNERD said...

meiyrah lolly

ade yang best..ade yg tak.. :))

zaty luvlianncezzz said...

wow..i like diz entry

kebanyakan mitos je kan

keyh..meh jengah cni:)
lelaki bibir merah lebey MEMIKAT??

NARDtheNERD said...

zaty

tenkiu dear.. :))

missh aryeika said...

nice en3 .
plusplus bile picture dak kecik tuh ade ,
comell .

NARDtheNERD said...

missh aryeika

tekiu... :))

Rahimah Ramlan said...

yup, tak perlu mitos mitis ni sumer..

bila hati dah suka, sumer nye cantek & baik belaka :)

even kentut ponn bau wangi..hurmm.."harummmnya kentut uuu..i loike.."

NARDtheNERD said...

rahimah ramlah

kentut i mmg wangi pun...ehhehe. :P

yua said...

~i suka zaman skola tadika... heeee

~kwn lelaki i pernah ckp, rupa xpenting. yg penting hati dan budi. kalau hati dan budi cantek, maka akn lahirlah wajah yg chantek.. tp kalau hati n budi buruk, maka wjh yg chantek pon akn automatically jd buroks. huhu..

NARDtheNERD said...

yua

lelaki yg cari perempuan cam tu dah rare skrg ni yua.. hehe.

S..U..D..@..I..S said...

usia remaja memng la gedik..itu normal..tp bila meningkat sikit dah pandai beza gedik dan ala2 sopan...

nora said...

sume pompuan ek
conferm penah kena ngorat ngan budak class sebelah nih jeng jeng jeng
(wei cite aarrrr :p)

ENTRY HOT : dia tinggalkan aku...

NARDtheNERD said...

sudais

makin tua makin sopan..ehehe.. :P

nora

class sebelahhh? haha.

NICK IRFAN said...

msti x best skola smua sama jantina dulu masa form1 sy dpt jgk skola agama tp smua lelaki masa tu terus cancel sbb xbest la plak? heheh

roslinda sanusi said...

cantik fizikal tak kekal..cantik rohani sampai ke mati..hehe..ITU REALITI!!

NARDtheNERD said...

adik nick

haha. mmg tak best..tapi kdg2 best jugak...hehe..

roslinda sanusi

kalau ada dua2 lagi bagus...haha..

Nonie said...

wahh!!bdak pandai ni...:)seri puteri gitu..
but i setuju ngn ur opinion...100%

NARDtheNERD said...

nonie

kwn2 i yang pandai dear..hehe..thanks.. :))

thomas said...

mitos2 yg menarik.

Cheqna said...

oh, seseri ye..best kan area tu..hehe..

:-)

NARDtheNERD said...

thomas

hehe. thanks.

cheqna

best ke sis?. ade pwtc je pun. :P

Miss Dill said...

paling penting,

orang laki tak suke pompuan curang, orang pompuan tak suke laki curang.


Miss Dill^^

kisah abu nawas said...

salam sob
banyak mitos yang terjadi akhir-akhir ini