Sunday, March 27, 2011

~ gigi geraham bongsu ~

salam and hye.


perasan tak i macam update seminggu sekali je sekarang??. okay semua tak perasan. hehe. jadi boleh lah i terus update blog seminggu sekali je. macam tak ada story lah update. nak update pasal boifren, boifren pun tak ada. nak update gambar camwhore, alah nanti korang meluat pulak kan. so, maybe this is the best way. update seminggu sekali. :P






gambar 1 : gigi geraham kebanyakkan manusia
gambar 2 : gigi geraham i. :(




tiba tiba je ada gambar gigi. eh bukan gambar tapi lukisan gigi. HAHA. cantik kan i lukis??. penat tau i lukis. tolong lah puji cantik. :P




gigi geraham bongsu i tak tumbuh secara normal iaitu secara vertical. tapi dia tumbuh secara horizontal. maybe sebab gusi belakang tak ada ruang yang cukup untuk gigi geraham bongsu i tumbuh. jadi gigi geraham bongsu yang cerdik ni cari tempat lain untuk tumbuh. and sadly, it give me pain. tsk tsk.




masa buat medical checkup untuk further master haritu, doctor yang check i tu ada tanya i. dia tanya i, bila stress selalu tak sakit kepala melampau. masa tu i dah cuak, 'eh doctor ni nak kata i ada kanser otak ape?'. HAHA. tapi memang bila stress i akan sakit kepala and sometimes dapat sorethroat.





doctor tu explain lagi, sakit kepala and sore throat semuanya sebab gigi geraham bongsu i ni. dia kata geraham tu block urat dekat belakang gusi tu (eh urat ke? or saluran. im not sure. hehe). doctor tu siap lukis. pastu siap tunjuk gambar anak lelaki dia yang ada gigi geraham bongsu macam i. sweet tak? sweet tak?. hehe.






hah. ni gambar google bagi pinjam. sebijik cam ni. :(





sooo. kena buat appoinment dengan dentist la ni?? huwaaaaa. takuttt. :(







oh. ini la kek batik siram coklat yang emak buat hari tu. eheee.





gigi sakit pun still nak makan sedapp sedapp. HAHA. dasar kuat makan kan?. oh gigi. please be nice to me. i tak mau jumpa dentist. huwaaaaa. :(







yeay! gambar budak gigi geraham senget. hee. :P





okay lah. i nak pergi gosok gigi. bye semua. see you on the next update. maybe next week or maybe not. hehe. sayang anda semuaa. :))



xoxo


47 comments:

caliph shuriken said...

kcian kn gigi tu.. kasi babap dia, hukk...

latest en3: yondaime & rokudaime

fathiah said...

ish... takot nye lau gigi geraham saya tumbuh camtu gak.. aduh... ary tu doc cakap gigi geraham sy x ckp space nak tumbuh... skrg ntah camne la.. huhuhu

terataiflowerz said...

bile gigi geraham bongsu nk tumbuh mesti sakit gile2 kan..i dh alaminye..sekarang proses pertumbuhan gigi la ni..xselesa sbb tbe2 ada gigi baru kat graham belakang..sebelum tumbuh mak aii sakit gile berthn2.bayangkan i thn sakit selama 3 thn baru gigi tu nk tumbuh..member2 dh lali bile i sakit gigi..hukhukhuk..dl tiap kali sakit gigi mesti demam..cam package lak...hahaha

NARDtheNERD said...

caliph

hehe. camana nak babap gigi. hehe.

fathiah

huhu. nape tak cukup space kan kan kan..huwaaaa.

terataiflowerz

hehe. macam macam kan sebab gigi bongsu ni. huwaaaa. :(

zuhanismohamed said...

first..okay i puji lukisan gigi tu cantik hihi..

oh ye ke first time pulak dengar gigi geraham boleh tumbuh vertical cm gitu..

so skg kena cabut ke macam mana tu? isk

NARDtheNERD said...

zuhanismohamed

hehe. byk je case gigi geraham camtu..kena cabut la kot.. :((

Yuni Aisyah said...

tatotnyer g doktor gg....fobia...huhu

lalink7 said...

uishh macam skit je nard? xsakit kee? kalau aku dah meraung satu UPM nie haa...alahai...

missh aryeika said...

nice picture :)
alo cianye gg tuh :(

NARDtheNERD said...

yuni aisyah

i pun takottt. :P

lalink7

dia ada certain time yg sakit gilaaa. heee.

missh aryeika

hehe. kecian gigi je? :P

thomas said...

Tumbuh secara horizontal?
Ini sudah kes berat.

khairul said...

SAKIT GIGI PON NPK CUN HEHE

NARDtheNERD said...

thomas

aiyoo. mmg berat.heee.

khairul

hehe. ye la tu. :P

nuriz said...

huhu nard, sis pun kena gigi camtu jugak, geraham bongsu ni memamng selalu jd masalah le, tunggu masa je nak pi operate, sebab sebelah dulu dah operate, ni yg sebelah lagi pulak.

fobia yg sebelah dulu pun masih duk ingat lagi...ngeri wooo!! huhu!!

NICK IRFAN said...

kalau gigi depan tumbuh herot2 biasalah sy pun gigi x elok sikit tp mcm gigi graham ni jarang berlaku la first time dgr

NARDtheNERD said...

nuriz

alamak sis. ngeri ek. tak mau la pin jumpa dentis. huwaaaa. :((

NARDtheNERD said...

adik nick

tu la adik..ke gigi bongsu adik tak tumbuh lagi?..hee.

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

gigi su gigi bongsu xnormal..hihi

NARDtheNERD said...

mizz sue

hehe. same la kite. :))

Obat Sakit 2011 said...

pasti sakit sekali bila gigi bungsu tumbuh

diyan said...

ada chance nak tggi lagi kot , bru nak tumbuh gigi bongsu :P

NARDtheNERD said...

obat sakit 2011

mmg pun. huu. :((

NARDtheNERD said...

diyan

aigoooo. i dah terlebih tinggi. heee. :P

m!lo bsUk !! said...

erk , camne bole gigi jadi camtu ? mheee

m!3yr4h_LolLy said...

okep..i puji picture to cntik..hehehe btw,i pun perasan yg u update 1mggu skali..

missh aryeika said...

nard : kt tuannyer pon kesian jugak :)

NARDtheNERD said...

milo busuk

ahaha. keajaiban tuhan. :P

mierah lolly

awww..ade jugak yg perasan hihi.

mish aryeika

hehe. :P

ghost writer said...

ouh macam tuh rupanya gigi geraham bongsu...selama nih tak penah amik tau pon pasal gigi,tau gi berus gigi setiap hari jer..sakit sikit mulai direct jumpa dentist..

dentist tak makan orang tau naddy..hihi

.:|kamaryeah|:. said...

so ape final solution dgn gigi tue??

Kisah Abu Nawas said...

salam sob
ya dibawa ke dokter saja sob

A retarded kitty said...

pergi gosok gigi!
kekeke
btw, cantik sis nad lukis

NARDtheNERD said...

biskut

alaaaa. mmg la tak mkn org. tapi dia kejam. haha.

kamaryeah

kena operate utk cabut la dear.. :((

kisah abu nawas

baikkk!!!

kitty

hehe. thanks dear. :)

Tasseri Enterprise said...

ar gigi saza tumbuh serong jga. habis kena cabut empat2 geraham bongsu huuuuu

btw, salam ziarah, jemput-jemput la datang ke blogshop saya yer Kedai Pen Drive Unik

SyafiqahSyaza(SweetSyaza) said...

sama!! tskkk...

qellissa said...

eh naddy samalah kita, i pun sakit gusi ni..rasa bengkak je pipi ni..nk mkn pun x boleh..naddy siap boleh mkn kek batik lagi ye?hihihi

ilyana said...

good luckk...sangat takottt Dr Gigi!!!!

NARDtheNERD said...

saza

waaaa. tak mau cabut. syg gigi. hehe.

sweetsyaza

tsk tsk. :(

qelissa

eekekek. makan tetap diteruskan sis. hehe.

ilyana

huwaaaa. tak mau. :((

MIMIE AIZA said...

jumpe dentist laa... heee.. lepas ni kek batik tu pas dekat i je. sebab u dah sakit gigi. sian dekat gigi tu merana.. hahaha

nora said...

tetiba dah terbayang kesakitan
lama2 tgk gambar gigi tu rasa ngeri arr

ENTRY HOT : 2+1

NARDtheNERD said...

mimie aiza

ehehe. dah abis dah i belasah kek batik tu yunk. :P

nora

awww. sakit dia kdg2 je. :P

zino said...

nakal sungguh gigi tu.. suka ati dia je kat mana nak kluar hehe

NARDtheNERD said...

zino

hihi. mmg nakal. :P

budak kampung said...

perghhhh gua teringat mase gigi geraham bongsu nak tumbuh dulu....perghhhh takleh tido malam...cisss..kenangan paling pahet la tu...pastu aku letak minyak kapak kat gigi tu...pergghhh 1 hari dok rase minyak kapak kt mulot


kalau x malas,singgahla
penis terkuat di dunia
CEO japan airline naik bas pergi kerje
pelakon power rangers dulu dan sekarang
aku jadi malas blogwalking bila...

Trah Assan said...

Lukisan memang cantik ! *sedapkan hati


Ouch tak dapat bayangkan mcm mana rupa gigi geraham senget ye ? hmmm

NARDtheNERD said...

budak kampung

ehehe. kenangan paling pahit ek?. :)

trah assan

haha. i rasa cantik je dear. :P

Kisah Abu Nawas said...

salam sob
gigi akhir yang tumbuh ini sakit banget sob

Niena Pengembara Ilahi said...

nk pinjam gambar ni bolehh...