Saturday, July 24, 2010

~ segedik gedik i ~

salam and hye.

i dah janji kan semalam nak post something pasal Khairy Jamaludin (YBKJ). oh oh. i bukan la nak cerita pasal politik. tak kuasa nak cerita pasal politik. sebab dalam politik ni. we dont even know siapa yang baik siapa yang jahat. i takkan juga sentuh pasal parti mana u all sokong. sebab blog i bukan blog politik. kehkehkeh. tapi still nak cerita juga pasal YBKJ ni.

actually, im a big fan of YBKJ. boleh ke apply word 'fan' untuk politician. bantai ah kan. teehehe. sebab kampung i dekat kepala batas, penang. kampung Pak Lah (YBKJ F.I.L) juga. so, i rasa sangat dekat dengan YBKJ. wtf?. bahaha.

di suatu hari yang bosan. lalalalala. i saja melawat facebook YBKJ. i add his third facebook account. the other two as he mention dah penuh. banyak nye peminat eh salah penyokong. sampai tiga account tu. =)). my point here is nak suruh u all tengok dulu gambar ni.



one more




YBKJ pun join wataniah?. gila terkejut i masa tengok gambar ni. i pun wataniah juga. bahaha. sure ramai tak percaya kan i wataniah. jangan pandang rendah kat i okay. i manage to finished 2 bulan kursus asas perajurit muda kat kem padang midin, terengganu tu. hebat tak?. ngaaahaaaaa.

kursus ni actually banyak la ajar i macam macam. fizikal and mental. dua dua kena kuat. dalam askar tak boleh lah nak gedik gedik. but i still gedik jugak. peduli apa. bahaha. sebab tu bila i kawad asyik kena marah je. i was born to catwalk i think. bukan kawad. aww aww. =))

dalam askar ni dia memang kena ada semangat all for one, one for all. i ingat lagi ada one boy ni makan chewing gum time baris. semua orang kena makan chewing gum tu. including me. i tak telan air liur i until habis baris. geeeeeeeellllllliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. then i terus balik room gosok gigi. yuckss.

i join this under wataniah umt (so student layanan agak lembut la). at the time kursus tu. ada juga orang awam. i mean people arround terengganu yang bukan student. datang dari macam macam background. ada yang tak reti baca. sekolah sampai form 2 pun ada. dah kawen pun ada. diorang join semata mata just for the rm800 allowance. kesian kan?. i never thought of that before.

apa apa?. tengok je kan i ni dok gedik gedik. tapi i macho tau. teehehe. kau nak kenal erti kehidupan? atau erti bersyukur. kau join la. baru kau tahu erti hidup. congrats kat YBKJ. pernah ke tengok mana mana politician lain join?. nak tengok banyak lagi gambar rekrut YBKJ. click sini. good job YBKJ.


huduh kan i time ni?. bahaha.

dah reveal gambar huduh mesti lah nak letak gambar tak huduh pulak kan. bahaha.me will always being me. tak kesah pun nampak huduh. sebab semua huduh time rekrut. haha. bagi satu juta pun pasni i takkan join rekrut tu balik. lalalalala.


*wink*

p/s: those Khairy Jamaluddin pics were taken on his facebook.

xoxo

43 comments:

NICK IRFAN said...

eh! kak! yg gmbr atas sekali tu kan? bdk laki tu nama khairi jgk ke??? khairi bin jaafar ke??? sbb mcm muka kwn sy la... sebijik!!! dulu kami 1 klas dulu...

LuFFy said...

wahhh..kagumla..:)

::cdot the dot:: said...

ouchhhhhhhhh...kj sgt ensem.....kejantanan sgt mantap!

NARDtheNERD said...

adik nick~

tu khairy jalamaluddin . akak tak kenal pun kenal KJ je. adik kenal KJ tak?

luffy~

kagum kan kan..=)

cdot~

sangat jantan kan. love it. =)

hans said...

owh
dah tahu dah before ni si KJ tu masuk wataniah
hehehe

Perjalanan Semalam Ialah Hari Makan Sedunia

NARDtheNERD said...

hans.

aku baru tau. haha~

blueCITY® said...

salam dik

opis akak diwajibkan masuk askar wataniah ni, akak g la wat medical check up bagai, tapi borang je tak hantar lagi. sebab apa? sebab kj lh akak tak nak masuk dah, haahahhaah...

byw, masih hormat kat pak lah...

oh ya, pernah masuk kesatria uitm dolu2 heheheh...

jaga diri yup

NARDtheNERD said...

sis biru~.

ooopss. xsuka KJ ek?. hahaha.

have fun joining wataniah kan. =))

miss F.Y.Q.A said...

wahh
tak sangka u join wataniah..

ape2 pown tahniah la i ucapkan
hehe =)

zino said...

saya pulak sekampong dengan khairy ke gembau tu hehe

NARDtheNERD said...

miss F.Y.Q.A~

hahaha...dah agak dah..thanks..

zino~

oh. orang rembau rupanye. heheeh~

Amanda Eltiqaz said...

nard, letak la gmbr pegang senapang, baru cool..! =D

NARDtheNERD said...

amanda~..

a'ah kan~...ada tapi dlm cd. dah xleh bukak. sabbsssobsob.

Asyraf Hamasaki said...

Hey Skot
banyak main ko yerrr
hambik ko kejat
site roll sekali
jump skuad 10 set 5 kali :-)

NARDtheNERD said...

asy~

eh bencilah.
haha~

senandung semalam said...

comel ngat khiry jamaludin tue..
hahaaha...
xpenah terpikir pun i nk msuk wataniah..
hahhaa

NARDtheNERD said...

senandung semalam...

a'ah. mmg comel.
masuk lah. barulah best hidup.
haha~

Cheqna said...

congrats sis pernah masuk wataniah! tabik spring la u..hehe..

walaupun tempoh yang sekejap, hopefully apa yang dipelajari dapat memberikan kebaikan.

:-)

fatinmmj said...

wahhh, nard....suoerbla...rpenya..diam2...bdk wataniah..ni..bkn sng2..tau...atin nk join..pun rse gerun je..kne ade stamina, yg kuat...

fatinmmj

NARDtheNERD said...

cheqna~

thank sis. i see my life in a different way lepas join. jadi more thankful. hehehe.

fatimmj

hehehe. betul. mesti kena kuat stamina. u should give a try. u never know. hehe.

hans said...

hahaha
1st time aku tau pun terkejut juga
hohohoho

P/S : Review Filem : The Sorcerer's Apprentice Cool Giler Beb! Terbaik!

Sher said...

wahhh..nard..mantap wo!!! hehe..

Linglung said...

KJ KJ..gua suka satu je, sbb dia ada bakat beri ucapan yg xmembosankan sgt..mcm kebanyakan pemimpin2 lain..boleh berdengkur siot dgr diorang berucap..

NICK IRFAN said...

fuh! ingatkan kawan sy td? hehe tp mmg serius! muka mcm kwn sy gmbr laki tu... hehe td bru jmpe dia tgk gmbr tu dia kata "tu aku ka? bila aku pakai bju tentera?"

NARDtheNERD said...

hans~

kan kan kan~..
macho gak kan KJ.
=))

sher~

aiyark. haha~

NARDtheNERD said...

linglung~

hahaha. i tgk muka KJ pun tak ngantuk. hahaha~

adik nick~

tu la pasal. hehehehe~

Anne Boleyn said...

amboi... ni macam kipas susah mati je kat kJ. ehee :p btw, bagus ek nard join wataniah tu. hana tak de pon nak join sebab tak larat. hehe :p

p/s: ada kabel besar tak?? jom baca entry pasal kabel besar kat blog HLN. :)

wanie said...

fewittttt! akak askar rupanyeee..auwww~ akak askarrr..nk signnnnnn~

NARDtheNERD said...

anne boleyn~..

hahaha..agak diehard la kot kat KJ ni..nggaaahaha...

wanie~..

oit oit. wataniah je k. ngaahaaa. =))

K2r~90 said...

hooo teringat PKBM laa. hehe

hehe

NARDtheNERD said...

K2r~90

PKBM tu sekolah punya kan?..hehehe~

NICK IRFAN said...

hahaha skrg byk org pelanduk 2 serupa.. hehe

NARDtheNERD said...

adik nick~

kem salam kat kawan adik tu...hensem mcm khairy...haha~

mahira oya said...

kamu umt ke..
baru tau..
kite ex sane..

NARDtheNERD said...

mahira oya~

laa yeke.
hello super senior...=))

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

berat kn pakai cm tu... penah pkai sekali je... but dia mmg berat hehehe

NARDtheNERD said...

missXYZ

a'ah...berat..kalau letak menbe ape ntah macam beg tu lagi berat..=)

NICK IRFAN said...

haha nt sy smpaikan.. nama dia pun khairy jgk tp serius mmg mcm muka dia? kwn sy tgk pun dia terkjut.. eh! kak! msa akak pakai rekrut ni akak pegi kem masa skola ke? masa form brapa?

Faisal "Sal" Rosli said...

KJ, i bittersweet about this guy haha.suka pun tak, tak suka pun tak, i guess dia kena prove that all allegations thrown against him all lies hehe. and u join askar wataniah? COOL!!!! haha.respect :)

Cik Bucken said...

apsal die mcm anak mami plakk muke die..hahaha.

NARDtheNERD said...

adik nick..

ni time kat U la dikk~

faisal..

i love KJ eyes..stim jek..hehehe..alahh..im joining wataniah sbb nak kurus je. haha.

cik bucken..

kau tahu tak orang pergi rekrut asyik berjemur tengah padang??? tu la pasal kulit dia jadi cam tu. haesh.

kaseh cempakaz said...

Nard,tq tolong wat banner..akk nk banner ..nama blog akk
http://muffin-kaseh-azean.blogspot.com/

akk serah bulat2 untuk nard buat mcm mana..banner tu,yg penting nard suka.

kaseh cempakaz said...

nard emailkan cording nya kat cempaka.az@gmail.com