Tuesday, November 30, 2010

~ oh abang pilot ~

salam and hye.

siapa masa kecik kecik dulu pernah main kahwen kahwen?. tak pun main emak emak. hehe. tipu lahh kalau kata tak pernah. takkan kau nerd gila bermain game mario dalam rumah je kot. mesti pernah main kahwen kahwen dengan emak emak kan?. mesti pernah walaupun sekali kan? kan?.

i pun selalu main jugakk. i masih ingat lagi nama kawan kawan sepermainan i. nawal, aqilah, syaqilah, genie, abang (tak ingat nama tapi abang ni baik), abang (tak ingat nama tapi abang ni jahat). semua ni geng i masa kecik kecik la. sekarang dah besar jumpa malu malu gitu.

lepastu akan bergaduh masa main kahwen kahwen. "eh, kita kahwen dengan doktor". "kita kahwen dengan cikgu". "kita kahwen dengan penyanyi". haha. penyanyi pun ada weyy. dengan Anuar Zain la tu. hahaha.

kau tau i nak kahwen dengan apa? PILOT tau. PILOT. hahaha.

sebab apa. sebab baju depa kacak. selalu buat i macam rasa teruja gila nampak lelaki pakai uniform pilot. haha. kalau ada mana mana pilot baca ni. jangan la kembang gila. sebab i syok kat baju ja kot. sebab baju tu kacak. :P


abang pilot mat salleh.

cita cita untuk ada boifren berkejaya pilot memang wujud lah kan. tapi since peluang berjumpa pilot adalah sangat rare. so lupakan je lah cita cita tu kan. kat celahh mana ntah i nak mengorat pilot kalau naik kapal terbang setahun sekali pun belum tentu. hahaha.


abang pilot malaysia (rasanya kot)

tapi kalau tak silap i. ALAM (akademi laut malaysia) pun ada baju menyerupai baju pilot ni. sebabnya. masa kat terengganu dulu. i pernah beli tiket bus dengan budak ALAM ni. hampir tertipu i ingat mereka student pilot. hehe.


ada siapa siapa lagi rasa uniform pilot kacak??

gambar pilot tu google yang bagi. i actually tak ada idea nak post apa. tanya kawan kawan di facebook tadi ada yang suruh post pasal cristiano ronaldo main macam tahi semalam sampai kena 5-0 dengan barcelona. tapi i mana reti cakap pasal bola. :P

any idea untuk i update seterusnya? :)

xoxo

39 comments:

caliph shuriken said...

taste tggi tu, oppa pilot, hukk...

zuhanismohamed said...

betul..pilot kacak..kaya pulak tu..haha..plus boleh naik flight separuh harga..

miss Fyqa said...

pernah ke?. hishh macam pernah je.
Hehe. :p

Seri Bahasa said...

dulu2 main2 gini memang ada tapi zaman sekarang ramai budak dah tak reti.

NuR 'aQiLaH said...

x kesah baju.
janji 'abang'

ekeke :D

NARDtheNERD said...

caliph shuriken

hahaha... mestilahhh. :P

zuhanismohamed

OMG...give me ten dear.. :))

miss FYQA

pernah la tu..eheee..

seribahasa

tu la...zaman dah berubah...

aisya said...

same here..
saya pun rasa uniform pilot tu kacak.. nampak macho
=)

tiefazatie said...

wah..best btol la aim awk nie..hihi..neway sori xdpt tgl jejak..slow tenet nie

alexa yussida said...

hahahha..baju je ek hensem ?
boo ronaldo..kekke^^

afdhalluddin said...

pos pasal liga malaysia...

NARDtheNERD said...

nur aqilah

i kisah baju...haha..masa depan tuu..hehe..

aisya

kan aisya kan..macho gila... :))

tiefazatie

haha.. best kan... :P

alexa yussida

a'ah baju jekkk.. keciann gak ronaldo tu..hehe

afdhal

alamak...lagi failed...hehehe..

alinac lover said...

yong pon blurr nk update blog skg

hehhe

rai said...

my sys study amek pilot jugak . tiap kali pegi tempat dia , asyik dok usha student laki yg smart2 pkai uniform pilot . okay , mmg betol pon , uniform dowg mmg smart ;)

NARDtheNERD said...

alinac lover

ehehe...sama la kitee... :))

rai

kan semart kan. :))

Cik Moon said...

huuuu~abg pilot mmg encem..smart jerk..pakai uniform..ngee~

Hanis MY said...

Takde gambar pilot abg jepom ke? hehe...takpe nard kalau dah tertulis jodoh dgn abg pilot tak ke mana...

Mohd Nor Quiyyum said...

lame x main kawen2!!

NARDtheNERD said...

cik moon

smart gila kan. :P

puan hanis

alamak...terlupa cari abg pilot jepom..hehe

quiyyum

dah besar tak leh maen kawen2 dah..bahaya.. hehe.

MiSs TOrA said...

hehe kecik3 dlu mmg suka maen tawin3 tau..skrg ni suami tora kecik3 dlu dah kwin pn tora ja blom ag kah3..malu lak bila jpe die hehe

syamsul rijal said...

waktu kecil maen kawen2 kalo dah besar kawin betulan ...ditunggu undangannya...

pN.rOs said...

memang kacakkkkk
haha

NARDtheNERD said...

miss tora

hahaha...malu kan bila jumpa... :P

syamsul rijal

haha.. lambat lagi dear..

pn.ros

serius kacak.. hehe.

hans said...

penah main
tapi xselalu
hahahaha

P/S : Kelab Bola Sepak Kalah 55 - 0.....Ini Main Bola Ker Apa? Hahahaha

lost kitty said...

dah lama xmain kawen2!
haha (xsedar diri dah besar gajah)

NICK IRFAN said...

kwn sy ada sorg keje sbagai pilot! hehe

NARDtheNERD said...

hans

hahaha..biasalah hans budak budak.. :P

kitty

hahha.. i pun dah lama tak main.. (tak sedar diri juga) :P

adik nick

wow..mesti dia hemsem kan. :))

Cheqna said...

Naddy,

okay apa ALAM tu.."pilot" kat darat.. :)

nak jumpa pilot selalu2 lah gi KLIA, hehe..

:-)

noersam said...

abang pilot ganteng..he2

nora said...

i like abg Engineer, huhuhuhu =p

NARDtheNERD said...

cheqna

ahaha... nanti i lepak lepak KLIA la... :))

noersam

ganteng gilaaa. :))

nora

haha...abg engineer ada uniform takk??. :P

S..U..D..@..I..S said...

x da idea ke nard ramai je pengunjung aku nmpak
temasuk aku

hah penah mimpi jumapa abang pilot

hans said...

hahaha
tu la pasal

P/S : Review Filem Ngangkung & Berapa Kutipan Filem 2 Alam? RM39.9 Juta Kah?

NARDtheNERD said...

suda@is

hahaha...sbb selalu blogwalking... :))

hans

hahahaha. XD

misz FaTiN said...

hehe.. kicik mmg suka maen mak mak pun.. tp kawen2 jarg.. malu lah..huhu.. ;p

Alya-Amor said...

auchhh i loikee..
seyes mmg smart pon~lalalala

cik anna said...

hikhik...abg pilot mmg smart kan..?
gatai lak..aku tertarik ngn abg pilot sesudah aku abes baca novel ADAM & HAWA..adoyai..terjatuh abes..
hahaha...

tp bila tgk abg pilot secara live.. perghh..lagi lah terjatuh..sib bek sempat berpaut kat palang..muahaha..

Wahida Nasution Thakhrim said...

AcHiKz suka lelaki beruniform.. nampak kacak dan super duper segak.. boleh jatuh cinta tiap2 kali tgk lelaki yang beruniform tapi bukan semua yea.. ada beberapa jenis uniform sahaja yang berjaya buat AcHiKz cinta.. ha3

Akmal Adzhar said...

nak cari pakwe pilot 2 senang je tp sanggup ke kene tinggal selalu??

Anonymous said...

Having read this I thought it was very enlightening.
I appreciate you spending some time and effort to put this informative article together.
I once again find myself personally spending a significant amount of time both reading and commenting.
But so what, it was still worthwhile!

my web blog ... ford ranger forum