Saturday, July 16, 2011

~ tutorial masukkan lagu autoplay dari youtube ke dalam blog ~

salam and hye.


disini saya ingin memohon maaf kepada pihak tuan dan puan diatas kegagalan saya untuk mengupdate (mengupdate? LOL) blog saya sepanjang minggu ini. kahkahkah. semenjak berkerjaya yang memerlukan i bersopan dengan client client semua. jadi i nak praktikkanlah kesopanan i tuu dalam blog. TAPI.. that is so not me. hihi. cakap cam biasa lagi best. hihi. :)






tak nampak?. pergi beli kanta. :P





okay adik ini tanya macam mana nak masukkan lagu dari youtube kat dalam blog. sebenarnya dah lama gila kot dia tanya. tapi i busy dengan kehidupan baru i ni. ekeke. jadi tak sempat nak tunjuk ajarku sifuuu kat adik ni. :P






actually ramai yang tak suka blog yang ada lagu. TAPI.. ada aku kesahhhh? :)






langkah pertama.



pergi youtube dan pilih lagu kegemaran kau. tak semestinya lagu kegemaran kau tawww. hihi. lagu apa apa je lah. dan jangan lupa untuk ambik link url lagu tersebut macam dalam gambar diatas. okay?.






langkah kedua.


http://www.youtube.com/watch?v=MbNpuAOLq-8


diatas adalah link url yang telah dicopy. ubah link tersebut menjadi seperti dibawah. buang je "watch?v=" dan ganti dengan "v/".

http://www.youtube.com/v/MbNpuAOLq-8






langkah ketiga.


copy code yang i bagi ni.



dan paste pada ~~~ design ~~~ add new gadget ~~~ HTML/javascript







langkah keempat.

dekat ayat yang tulis " MASUKKAN LINK URL DISINI " tukar dengan link url yang dan diubah tu ye. macam kat bawah ni. :)









langkah kelima.

tekan la SAVE. tunggu ape lagi. :)





selamat mencuba ye. hehe.






oh ya. masa nak copy code tu sila tekan ctrl dan c, baru boleh copy sebab i gedik buat disable right click. ngehngehngeh. jelas ye semua?. kalau ada sebarang masalah boleh terus inbox or pm i okay. i will try to help u mana yang mampu. :)





oh ya kalau nak belajar buat disable right click tekan sini. :)





xoxo



59 comments:

Obat Sakit 2011 said...

pasti akan lebih beratload blonya nanti

Rafidah Farhana said...

Autoplay susah, nnt bising nak bw. Yang normal punya buat la gak..

NARDtheNERD said...

obat sakit 2011

eh takdelah... :)

rafidah farhana

kalau taknak dgr tekan je stop tu.. boleh?. :)

Miss Y and Her World said...

oh macam tu ek. senang je rupanya. thanks ;)

Awak Curang. Semua Salah Saya
Seronok Ke Iklankan Diri Sendiri Dalam Facebook?

caliph shuriken said...

rajinnya wt tutorial..
hepi weekend nard ^^

NARDtheNERD said...

miss y and her world

ok welcome. :)

caliph shuriken

hehe. hepi weekend jugak caliph. :)

ABU said...

tak pe aku maafkan..
ko letak lagu ada kukesah!! hahahahaha

btw, nice tuto ;) lama tak nampak, mana pegi?

ILA HonEyBuNNy said...

nanti bila ila letak youtube lagi..ila nak cuba la..hehe

NARDtheNERD said...

abu

hehe. sibuk cari nafkah la abu. :P

ILA

okay. selamat mencuba. :)

NURUL AINI NORAZMAN said...

effect berat blog tak??

en_me said...

rajinnyerr .. ihiks

Elie Lily said...

dulu elie salu update lagu dalam blog..skrg ni da malas.
hahha

NARDtheNERD said...

nurul aini

blog i berat tak?.. :)

en_me

baru tau ke? :P

elie lily

i xpernah malas bab bab ni. :P

Obat Sakit 2011 said...

ingin copy paste kodenya tapi tak bisa

shafmechy said...

kena pastikan ada button stop =P

hebat nard =)

NARDtheNERD said...

obat sakit 2011

tekan ctrl dan c untuk copy. :)

shafmechy

ade je button stop. :)

hana nabihah said...

hehe macam taw2 jek ! memang gah tercari pon code ni ;)

saiazuan said...

tgh sedap2 dgr lgu kt lappy, tetiba dgr lgu kt blog.. huhu

NARDtheNERD said...

hana nabihah

okay. selamat mencuba. :)

saiazuan

siapa suruh u dgr lagu kat lappy? :P

stuck said...

nak tuju lagu boleh?? hee~ ;P

stuck said...

nak tuju lagu boleh?? heee~

NARDtheNERD said...

stuck

ape punnn tak boleh.. hehe

amir aizat said...

bagus nye kkak ni,hehe

syiela said...

kalau rajin nanti akak pun nak try

alif haris said...

nnt tak berat ke blog ? huhu

ZORA said...

mmng susah kalo blog yg brat2 ni...:P

perondajaketbiru74 said...

lawa header phewwittttt

NARDtheNERD said...

amir aizat

mmg pun... eheheh.

syiela

slmt mencuba ye kak. :)

alif haris

berat cam blog i je kot.. haha

zora

blog i berat ke? :P

muse

hehe tq muse. :)

hatikubaik-mohdhazlan Dreadlock said...

oooo...begitu cara nya ..ok

Asyila Zainuddin said...

malas pulak nk letak lagu.. :P

qellissa said...

x suka nak letak lagu kat blog, tp klu org letak lagu kat blog dia pun no big deal..coz slalu mmg mute kan je speaker..=)

NARDtheNERD said...

hatikubaik

begitulah... :)

asyila zainuddin

so?. hehe

qellissa

thats good sis. :)

NuR 'aQiLaH said...

akak akak (dengung)

tolong buatkan sekali buleh?

kehkeh

Cari Rezeki said...

nak jgak..hehe

NARDtheNERD said...

nuraqilah

alaaa buat la sendiri. :P

cari rezeki

amik la. hihi

say to easy=) said...

senang kann..dulu penah wat auto play song tp ramai kwn tgur.haha..ikut pada kite je la kan nk auto or x.."aku pedulik ape"nye hehehe

m!3yr4h_LolLy said...

wah ! tutorial bagus nie.. hee

Hans said...

den malas letak lagu
kang blog berat
hehehe

Iznie said...

tutorial yg best...tp iznie tak suka letak lagu...hee

Nurtie Syazwani said...

thanks for the info..nanti try cuba..

IZYAN KAHER said...

thankyou dear !! ni tutorial ke doplohdua i carik nak buat lagu autoplay . :))

a bunch thnx !! i did it !! ;D
*hug.

Dayang Nur Nashrah said...

Tak dapat buat pon...banyak kali dah cube..tak dapat2 jugak..:(

[ wanni ] said...

tq nard, berjaya! XD

MsSomebody said...

akak ! macam mana nak buat blog kita biasa je ek ? cuba akak tgk blog saya , macam x siap pun ada kisahdongengrara.blogspot.com
sedihlaaa . blog x mcm dulu :(

Syakilla Noordin said...

macam mana la nak copy, kalau tak bagi copy..

Zue Nazrinie said...

terima kasih. sangat membantu

mazs asarishi said...

knaper saya buat angsung ta boleh.dah 3 kali.dia naik macam petak kosaong ja

Anonymous said...

best free ebook library http://audiobookscollection.co.uk/de/Gesetz/c1039/ affiliate ebook [url=http://audiobookscollection.co.uk/es/My-Little-Pony-Eight-Little-Ponies/p222308/]resell ebook[/url] mark joyner ebook

Anonymous said...

open surce invoicing software http://buyoemsoftware.co.uk/fr/product-36804/Cakewalk-Z3TA-Plus-Waveshaping-Synthesizer-2-1 ots av software [url=http://buyoemsoftware.co.uk/product-36940/KC-Softwares-K-ML-4-1]small business employee software[/url] best russian to english translation software
[url=http://buyoemsoftware.co.uk/category-100-113/Music-Software?page=4]Music Software - Download OEM, Software Sale, OEM Software[/url] smart cycle hotwheels software
[url=http://buyoemsoftware.co.uk/de/category-100-105/PC-Diagnose][img]http://buyoem.co.uk/image/5.gif[/img][/url]

Anonymous said...

windows undelete software http://buyoemsoftware.co.uk/de/product-16058/Intellihance-Pro-4-2-Mac accel pcb software [url=http://buyoemsoftware.co.uk/category-11/System-Tools?page=5]mckesson software causing hardware problems[/url] pamphlets software
[url=http://buyoemsoftware.co.uk/category-3/Graphics-and-Publishing?page=5]Graphics & Publishing - Download OEM, Software Sale, OEM Software[/url] sketchup kitchen design software
[url=http://buyoemsoftware.co.uk/fr/product-11998/Windows-Vista-Ultimate-x86-SP1][img]http://buyoem.co.uk/image/6.gif[/img][/url]

adilah azli said...

knpe dye ckp "eypp xleyh curi"???
kate suruh copy??cer terangkan..:)

Anonymous said...

[url=http://redbrickstore.co.uk/categories/men-s-health.htm][img]http://onlinemedistore.com/9.jpg[/img][/url]
red river pharmacy services texarkana texas http://redbrickstore.co.uk/products/ophthacare.htm pharmacy management system [url=http://redbrickstore.co.uk/products/levitra-super-active-plus.htm]pharmacy open late on saturday near renton[/url]
arrest customers of online pharmacy http://redbrickstore.co.uk/products/lexapro.htm online pharmacy switzerland [url=http://redbrickstore.co.uk/products/estrace.htm]estrace[/url]
medication online pharmacy ultram http://redbrickstore.co.uk/products/altace.htm patient care plan form pharmacy student [url=http://redbrickstore.co.uk/products/prednisolone.htm]united pharmacy steroids[/url]
cvs pharmacy 30305 http://redbrickstore.co.uk/products/zanaflex.htm pharmacy third party transmission tips [url=http://redbrickstore.co.uk/products/vasotec.htm]vasotec[/url]

Nukilan Faqir.. said...

wah.. terima kasih.. sebelum ni saya guna mixpod, tp sejak akhir2 ni tak bunyi la pulak mixpod tu.. explore cara baru & jumpa yg ni, terima kasih banyak2.. ada cara dak utk bt auto replay plak utk music tu ya?kalo ada, mohon share :-)

mizz coklat said...

kalau tak boleh right click macammana nak copy?? -_-

Anonymous said...

eric ranson dating [url=http://freeinternetdating.info/personals/swingers-personals-watertown-south-dakota]swingers personals watertown south dakota[/url] christian dating comb your hair
agency dating online single http://freeinternetdating.info/personals/swingers-personals-roslyn-washington adult dating sites australia
dating site with chat room [url=http://freeinternetdating.info/socialnetwork/bruce-willis-myspace-stuff]lesbian and dating[/url] dating in the dark message board

Anonymous said...

audra mcdonald dating http://loveepicentre.com/ easter table double dating
paid dating sites [url=http://loveepicentre.com/articles/]edmonton alberta dating[/url] romantic dating scams
online dating south africa [url=http://loveepicentre.com]free online dating trial[/url] dating while divorcing in georgia [url=http://loveepicentre.com/user/nikhil/]nikhil[/url] british dating sites

farah shahera said...

akak saya nak guna tutorial ni tapi akak letak macam disabled right click so susah saya nak guna ..

Yus Sharoon said...

ok bleh pakai :)

DINI SHAHIRAH MOHD ZAMRI said...

thanks