Wednesday, February 2, 2011

~ prosperous ~

salam and hye.

malam ni nak balik kampung. sibuk je i kan. orang lain yang raya. i yang sibuk nak balik kampung. HAHA. well, kita kan satu malaysia. kalau tak takkan PM najib razak wish happy chinese new year through email kat i kan. such a cute PM. hehe. :))


kampung i bagi yang tak tahu is located at penang. and time kecik kecik baru tadika camtu, balik kampung time chinese new year memang best. sebab i boleh tengok tarian naga. they called it tarian singa actually. my family je kot yang panggil tarian naga. HAHA.


its because rumah atuk i is so near dengan kejiranan kaum cina. perghhh kejiranan. bunyi macam bahasa melayu wajib dapat A spm gitu. HAHA. bila dengar bunyi gendang ja. terus kami cousin cousin lari pi tengok naga. HAHA. budak budak memang pulun kan? :P



sekarang ni dah besaq besaq jadi anak dara dan lelaki lelaki control macho semua dah tak pulun lagi lari lari tengok naga. cover cunn kot kan semua. HAHA.


but i miss that moment. :))





happy chinese new year everyone. :)



motifff letak gambar tu sebab we all red. red ni colour banyak ong kan. more prosperous. tak sempat nak beli cheongsam and berphotoshoot bagai. HAHA. jadi recycle balik gambar dinner masa final year degree haritu. :P



this saturday night ada BBQ dekat umah tok. nanti i update pasal tu. uncle uncle nak buat kambing golek sekor. TAPI, i mana makann kambing. oh man. rugi la i. tsk tsk. :(

xoxo


40 comments:

CahayaCintaIlahi said...

hehe hepy cNY hehe ;)
ati2 balek kg huhu

NARDtheNERD said...

cahayacintaillahi

hehe...okay..tak balik kg ke?. :))

biskut said...

betul lar tuh penggunaan 'kejiranan' tuh..takkan tuh pun nak dianggap skema..hihi

have a nice trip.

NARDtheNERD said...

biskut

lol... agak agak seumur hidup berapa kali je kan pakai word kejiranan. HAHA. its weird.

+dieabella+ said...

makan kambing sambil tutup hidung...hehe

She's retarded said...

selamat bercuti!
bestnya dapat balik kampung

NARDtheNERD said...

dieabella

bau dia yang tak tahan kann..hehe

kitty

selamat bercuti juga.. :)

saharinasaharudin said...

slmt bcuti :)

Hanis MY said...

jelesnya buat bbq huhu selamat bercuti nanti makan cikit tuk sy eh... ala nard sy pun lambat join haha join jer sure best baca post awak sebab ramai kan kawan2 awak mitchell.. etc...sure byk kenangan hehe...

NARDtheNERD said...

saharinasaharudin

thanks dear..u too.. :))

puan hanis

hehe..tu la kan...tapi macam tak pernah je sambut CNY dengan doirang..kekeke.

nelly said...

suka tengok tarian naga .
=)

Novelgurl said...

Assalamualaikum

selamt bercuti !keluarga sy pun ckp tarian naga..hehhe

NARDtheNERD said...

nelly

kan kan..best kan.. :)

novelgurl

selamat bercuti...same la gitu.. :))

fathiah said...

wah.... satu malaysia.. kite pun cuti2... hahahaha.. suke2 :)

NARDtheNERD said...

fathiah

hehe... ip pun sukeee. :))

S..U..D..@..I..S said...

balik kampung
tengok tarian naga/singa
dapat limau..hehe bestnya CNY

selmat smpai nard n cuti2 msia

bunga said...

satu malaysia..cayokkkk..

NICK IRFAN said...

best x tarian naga tu? sy xpnh pun berasa tgk sbb tmpt sy 100% mlyu..

afdhalluddin said...

tarian ular tedong...
=p

NARDtheNERD said...

sudais

tulaa...limau dalam peti ais pun byk abah bwk balik dari ofis ni..hehe

bunga

hehe..chaiiyookk..

adik nick

best la jugak..syok tgk..hehe..

NARDtheNERD said...

afdhal

haha..camana tu...first time dengar weyy.. :))

Ayyief Alkaff said...

balik kampung mesti ngajak

NARDtheNERD said...

ayyief alkaff

jom balik penang... :))

Majalah Masjid Kita said...

sungguh sangat menyenangkan.. hebat!!

NARDtheNERD said...

majalah masjid kita

emmm. :))

cikCEPET said...

besh2..!!
ta pena tgk tarian naga

:((

Trah Wann said...

malam ni semua cina pakat dok perang bunga api , hehe .

NARDtheNERD said...

cik cepet

:)..awww rugi..tahun ni tgk ok.. :))

trah wann

tadi pun i dengar hihi..

Hanisah Safian said...

angpou laii laiii! :P

Cheqna said...

u sure tak gi lari2 tepi ingkap tengok tarian naga sis?..saje tak nak bagi tau kat sini ye..hehehe..

have a good break sis...i dah kat kampung dah pun.. :-)

Ogy said...

selamat bercuti nard...

mama kecik dulu pun suke tunggu robongan tarian singa dr rumah ke rumah...skrg duk putrajaya takde pe pun...senyap sunyi je...nk joget2 kat atas jalan raya pun buleh...

kisah abu nawas said...

selamat balik kampung sob

tHe anIMateD bIJaN said...

golek ayam la sekor ganti =p

KELI OH KELI said...

oooo..ceq oghang penang ka?
(pura2 x tahu.. "P)

sarah mohamad said...

selamat ber CNY !
dan jugek selamat berholiday :)

MIMIE AIZA said...

BBQ?? lapar terus. hahaha

anies said...

eh eh,ade gmba i plak kat cini.
*nk kurus blk cam time dinner dulu* huhu

NuSaNa NoSa 91 said...

slmt tahun baru cina, nard~~ ^_^

p/s: wah3~ dh tukar layout.. comel2!! ^_^

.:|kamaryeah|:. said...

guess what~
it seems that one of ur fren there
is one of my schoolmate~
anis fathiah~

oya said...

glamor tu in red color sume