Tuesday, February 8, 2011

~ matric card saya ~

salam and hye.


what a long holiday kan. hehe. hari ni baru sempat nak update blog. busy sikit sebab semalam ada oath taking ceremony kat UPM. lambat lah UPM ni buat welcoming event kat kitorang. dah basi kot kitorang ni. HAHA. buat la masa awal awal register sem dulu tu. kira nya lebih kurang macam kau nikah harini bulan depan baru kau bersanding. got it?. :)


so semalam i sempat la pergi ambik matric card. HAHA. teruja gila dapat matric card. tapi bukan pakai pun. simpan dalam beg je. i tak tahu kenapa mindset i cakap bila pakai matric card je SKEMA. well, its a norm kan. manusia suka langgar peraturan. yang tak bagi buat yang tu la nak buat sangat tu kann. :)





my first ever matric card adalah matric card dekat kmpk.

i ingat lagi gambar tu depa ambik on the spot masa hari register. bayangkan lah kena angkat beg yang berat dari astaka pergi p1. dah dapat bilik tingkat 3 pulak tuh. tak ke peluh peluh ketiak bagai. HAHA. lepas tu turun dewan banquet ambik gambar. nasib baik maintain cunn lagi. tapi dah calar balar tak nampak dah muka maintain cunn i tu. :P





matric card masa dekat UMT.

UMT ni orait sikit sebab gambar untuk matric card amik masa minggu orientasi. tapi still huduh jugak gambar tu sebab ye la kan, minggu orientasi kan macam tahi sikit kehidupan. jadi tak sempat la nak melaram sakan. HAHA. tapi kad matric i tak hilang selama 3 tahun kat UMT. pernah la hilang tapi jumpa balik. :P





matric card terbaru :))

HAHA. yang UPM ini terbaik sebab gambar bawak sendiri. maknanya boleh pilih gambar paling cun untuk buat card matric. agak agak bagi gambar camwhore diorang accept tak?. hehe.




ni je la matric card yang i ada. harap harap bertambah lagi lah collection matric card i pas ni kan. card matric luar negara pulak ke kan. from durham ke kannn. awwww. :P


oh ya. cuti CNY hari tu kan family i buat kambing golek. so i try la makan. sedapp sedapp sedapp. hehe. tu la. tak kenal maka tak cinta kan?. tapi dah kenal tak semestinya bercinta. kann kambing kann?. :))


xoxo

46 comments:

kema said...

waaaa~cun lah kad matric bru nad tuh..
hee~pastu stp matric kad nmpak pbezaan ..makin cantik n nmpk dewasa dh...hihi~

NARDtheNERD said...

kema

heee.. makin dewasa dan makin tua..sobsss.

afdhalluddin said...

muke di kad matrik mmg skema...
=p

NARDtheNERD said...

afdhal

haha. sangat skema.. :))

Novelgurl said...

Assalamualaikum

waa..kad matric pun leh jadi koleksi..nywy y last tu pic paling cun ;

caliph shuriken said...

huh.. kambing golek?
msti best giler bgolek2 dgn kambing kn, hikk...

latest en3: ~ special rabbit ~

sue unnie ;) said...

yg upm tu sebijik sue nyer..heheh

NARDtheNERD said...

novelgurl

setiap kad tu kan menyimpan kenangan yang berbeza...hehe

caliph shuriken

hehe..kambing tu golek sorang je..hehe

sue unnie

hehe...:P

kisah abu nawas said...

keren sob cardnya

nuriz said...

benda2 ni sentimental value hehe

ghost writer said...

nih kira nak buat koleksi kad matrik lar nih...hobi tuh.haha

kambing memang marvellous kalau wat barbeque..licin tinggal tulang jer.haha

NARDtheNERD said...

kisah abu nawas

thanks...

nuriz

betul..memberi rasa yg berbeza.. :))

nelly said...

lawa gambar .
hehehe

MIMIE AIZA said...

kptm paling best sebab sebab sems ni daftar sems dua baru dapat matrix card. comel kan kptm hahaha

She's retarded said...

muka sis nad kat kad matrik nampak suci. makan kambing golek tak ajak saya, sampai hati. nak merajuk la camni
kekeke

NARDtheNERD said...

biskut

hehe...ingat kan tak sedap kambing tu..hehe..

nelly

oh tenkiu..hehe

mimie aiza

haha..comell gila. hehe.

kitty

haha. kat luar pun suci murni..hehe..:))

Cheqna said...

Sis,

memang cun gambar yg terpilih tu..jgn ada org kidnap matrik card buat simpanan dah lah ye..hehehe..

anyway, good luck with your new life at UPM, hope you'll be happy and successful there.. u ambik course apa ek?

mmm..apasal tak ajak i makan kambing golek... :-)

si para para said...

matric card tu membilang usia si pemakainya...hehe

NARDtheNERD said...

cheqna

hehe..ade ke org nak kidnap kad matriks i tuu..i amik environmental.. hee. :))

sekamar rindu said...

salam..

kad matric yg cantik..jaga elok2 yaaa..

NARDtheNERD said...

si para para

tak pe..kamu juga akan tua nanti... :))

sekamar rindu

baikkk!!

NICK IRFAN said...

wah! byknyer kad akak.. hehe

NARDtheNERD said...

adik nick

byk ke?..hehe. :)

~ataicha~ said...

wah.. still simpan.. saya nya ntah kemana2 dah.. huhuhu

mimie said...

kad matric- plg besh kalo dpt student price ble nk tgk muvi.hahah iloike!

NARDtheNERD said...

ataicha

sy still simpan...kenangan semua tu..

mimie

kan kan...dapat murah... :)

sarah mohamad said...

gambar dekat matrix card tu makin lama makin santek ler pulak saya tengok . heee :)

NARDtheNERD said...

sarah mohamad

awwww....:))

cikCEPET said...

upm..???
ahahaa npe bru amek mtric card...


:))

fathiah said...

sangat x suke gambar d kad matrix.............. ish.. skema habes... huhuhu

NARDtheNERD said...

cikcepet

baru ja register master disember haritu nyahhhhh...sbb tu la baru ambik..haha.

fathiah

hehe..its supposed to be skema kan..baru nampak formal..hehe

CahayaCintaIlahi said...

wah2 kemain nak buat collection matric card pulak ekh.. kte jeles kte ade 1 je hehe tu pun mase blja kat poli dulu huhu ;)

Hanis MY said...

wow semua ada perubaha ke arah makin vouge gitu i likeee...

oya said...

course ape ek

NARDtheNERD said...

cahayacintailahi

collection secara kebetulan je.. :))

puan hanis

haha..seiring dengan usia la kan..hehe

oya

yang mana satu ek?..hehe

Trah Wann said...

bilalah trah nak dpt kad matrik jugak nih . hihi :P

NARDtheNERD said...

trah wann

someday u will have dear.. :))

Melati Qistyna's Mummy said...

wahhh, yg terbaru tu manyak cunn wor... clean n clear... :P

NARDtheNERD said...

melati qistyna mummy

hehe...thanks.. :))

suhaisweet said...

Wah..buat koleksi yek

NARDtheNERD said...

suhaisweet

hehe...saje saje je.. :)

NuR 'aQiLaH said...

<-- kmpk jugak ;)


kad matrix dah calar balar.
g claz x pakai pon.
guna masa nak tengok wayang jer. HAHA

Bazilah said...

kad matrik paling best digunakan untuk dapat diskaun kat GSC! haha

Mohd Nor Quiyyum said...

comellah nard :)

KELI OH KELI said...

sepatutnya master card..sbb nard kan buat master...matric card untuk student matrikulasi ja(ya ka?)...hehehe...

MiZi said...

eleh.. kad matrix nard sikit.. saya dari sekolah rendah dah ada kad matrik tau... hahaha