Sunday, September 5, 2010

~ tart nenas demok ~

salam and hye.

mood raya. mood raya. mood raya. eh apasal seru seru mood raya ni?. bahaha. dah besar besar ni raya rasa macam biasa biasa je. dulu masa kecik kecik excited gila kalau raya. i really wish to jadi budak kecik balik. hmmmmmmmm. tak mungkin oh tak mungkin. =))

untuk menjadikan suasana nak raya tu lebih excited. so, kenalah buat kuih raya kan. nak buat benda lain pun boleh. contohnya macam pergi main bunga api ke, pergi main meriam ke, takpun pergi shopping baju raya. pun boleh buat horny nak raya juga. teehehe.

disebab kan i bangun pukul 10 pagi. hehe. awal kan awal kan??. bahaha. emak i dah siap uli kulit untuk tart dah. so, gambar di bawah adalah apa yang sempat i tolong. comel tau tart nenas i buat. semua demok demok. teehehe.


inti tart. buat bulat bulat. baru senang kerja. hehe.


kulit tart. emak yang buat ni. kalau i buat dia jadi huduh dan senget benget.hoho.


bubuh inti pastu susun comel comel. =))


sapu telur bagi tart nampak lawa dan sedap. hehe.


taraaaa!!. tart nenas demok dah siap!!

demok demok tart nenas i buat ni. bahaha. kalau ada siapa siapa teringin nak rasa. datang la rumah. sedappp woo. i dah rasa dah tadi. sampai emak sound i asyik rasa je. teehehe.

kejap kejap. ini tak ada kena mengena dengan raya. cuma nak sound kat sesetengah pihak yang cuba menggangu i. i know u nak kawan dengan i. but that is not the way. dah lah muka tak pernah tengok. tak payah nak lucah lucah. dari awal i dah geli. macam mana nak kenal dengan u. faham?. sorry lah. i macam nak reveal conversation ym tu. tapi tak payah lah. buat semak blog je. XD

okay semua. terel kan i buat tart nenas. tiba tiba balik topik asal. kau memang selekeh naddy. teehehe. selamat hari raya semua. eh baju raya belum siap. gelabah gelabah. kena cari backup plan. kena beli baju ready made yang murah cap ayam. teehehe. tata semua. love ya!.

xoxo

34 comments:

CiK Pa'aH said...

sedap nye..my fvrt kuih la..nk ckit anta uma yek

NARDtheNERD said...

cik pa'ah..=))

hehe...nak ke...dtg umah raye k dear...=))

sekamar rindu said...

salam..

sedapnya tart nanas ni...ada jual kuih ker? nak beli ni..

fara said...

wah. nmpk sodap tuh! ;)

NICK IRFAN said...

psst... sedapnyer akak buat ni nk jgk boleh? hehehe eh! akak ade buat open horse x thn ni?

NARDtheNERD said...

sekamar rindu~..

i tak jual la dear..hehe..dtg la umah nak rasa..hehe

fara~...

memang sedap pun dear...=))

adik nick~..

open house kena tanya mak akak dik..hehehe~

(: syai_sharif :) said...

arghhh my most fav kuih rayaa! ^o^

NARDtheNERD said...

(: syai_sharif :)

my favourite jugaaa..=))

darkbatman said...

nard, post utk aie 1 balang bole?heheee

caliph shuriken said...

wahh.. tart nenas semua demok2.. cm bantal jaa.. bole ar zzz, hikk...

hans said...

aku makan sikit2 jer tart nenas nih
hohoho

P/S : Aku Maluuu

NARDtheNERD said...

darkbatman~..

alaa..aie nak rasa dtg umah la..mane aci post..ehehe..

caliph shuriken~..

demok kan...nak buat bantal...aiyooo..hehe

hans~..

bagus..xcepat habis tart nenas aku..heee..

Afiq said...

hehe btul2 demok la tart nenas de..ekeke mesti sedap tu sebab isi banyak :D

Pencacai Alim said...

bile mau pos kat sini skit?

NARDtheNERD said...

afiq~..

demok kan..mesti la sedap..mai la umah nak rasa..hehe~

pencacai alim~..

tak nak lah post...nak rasa dtg umah la...=))

NICK IRFAN said...

oh.. klu ade jgn lupa jemput yer? hehehhehehehehhehehhehehe

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

waaa kueh fav ak!!
mmg kne dtg la cmnie..
hehehehe

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

klau nk rse tart roselle dtg la umh ak..hehehe ;)

LyNn HaMzAh said...

amboooi...sedapnya tart...lynn beli jerk...hehehehe...

NARDtheNERD said...

adik nick~..

ok adik...no hal...hehe..

fadh~..

wow..tart rossele..buat ke beli?..hehe

lynn hamzah~..

yang ni je buat pun lynn..yang lain beli jee..hehe..

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

ofkos la buat..
bpak ak tnam roselle..
slalu wt jem..
so mak ak wt tart roselle je la..
hehehehehe

AiDa AzRyN said...

Saye nak rase! hehe..

Selamat hari rayer ye! :D

hans said...

hahahahaaha
bagus2

P/S : Berkenaan Penarikan Balik Iklan Raya TV3

intanurulfateha said...

suke mkn tart!
sedappp!

NARDtheNERD said...

fadh~..

oh...yeke...aku baru tau bapak kau tanam roselle..=))

aida azrynn~..

nak rasa dtg umah i k dear...=))

hans~..

abis jau suka mkn ape?..dodol?..haha..ke maruku?....

intannurulfateha~..

sedappp kan dear..=))

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

bpak ak tnam mcm2..
buah naga pn ade.. =)

dunspeak♥ said...

wahh! my peberet nieh..pos kat cikbelog ciket leh x??hehee

hans said...

aku suka makan kek
hohoho

P/S : Tips - Tips Bagaimana Mahu Mengelak Daripada Memberi Duit Raya Dalam Jumlah Yang Banyak!

NICK IRFAN said...

eh! akak raya mne thn ni?

ayue mazayu said...

cdapnye tart nenas...pos la kt ayu sket..ehee

NARDtheNERD said...

fadh~..

owh..ade ladang ek?..hehe

dunspeak<3~..

post??..eheee..mai la dtg mkn kat umah i...=))

hans~..

ouh..kek coklat mak aku wat jugee....=))

adik nick...

akak raya penang..=))

ayue~..

dtg la umah kalau nak rasa ayu..=))

Wan_hazel said...

salam lebaran...dkesempatan nie wan nak ucapkan salam kemaafan ..selamat hari raya...maaf zahir dan batin..ade ke batin??hhehe..

Wan post kat ruangan komen entri ..so tak kan hilang...salam aidilfitri..

Pencacai Alim said...

raya dh nk abih...

fatinmmj said...

nard...tau..x...lau..tart mcm ni..aiskrim..pnggil..tart..ulat..beluncas...hahah..sbb..mcm ulat..beluncas..huhuhu..