Tuesday, September 21, 2010

~ penyakit-takut-nak-tegur-orang-dah-kahwin ~

salam and hye.

siapa siapa dah lepas sekolah menengah mungkin boleh layan entry ni. sebab kalau budak darjah dua baca. dia akan kata ah bosan. tengok teletubbies lagi best. eh salah. main ps3 lagi best. kau jangan main main dengan budak budak la ni. meraka up to date tau. teehehe.

mengimbau kembali zaman sekolah menengah i. 2001-2003. dari i form 1 sampai form 3. lepas tu i masuk sekolah ALL-GIRL-SCHOOL. uppercase sebab bangga siot hidup dua tahun tanpa bercakap dengan species lain jantina dengan i yang sama umur. cikgu lelaki dengan abah i tolak tepi la ooi. bahaha.

masa i form 1 sampai form 3. trend ada abang angkat memang tengah in time tu. pantang senior tu muka macam artis sikit. request la buat abang angkat. bahaha. geli betul. lepas tu siap abang adik abang adik. padahal setahun je beza umur. ish ish. comel lah konon. kan kan kan?. bahaha.

nak tanya adik adik muda mudi sekarang. yang mana still kat sekolah lagi tu. ada lagi ke fenomena angkat angkat ni?. maaflah. akak ni dah tua. lama dah tinggal zaman sekolah. dah tak tahu perkembangan semasa. takpun you all couple je terus?. tak main dah angkat angkat ni?. ahaha.


hari tu i pergi bank. nak ambil duit. memang tu la motif pergi bank kan. takkan la nak tengok wayang kat bank kan. teeheeee. tengah i syok syok beratur. and then mata i terpandang satu mamat ni. eh macam kenal. tak tak. i memang kenal dia. sebab dia abang angkat popular semasa di sekolah. terus i teruja untuk tegur.

i dah pusing badan and mulut pun ready nak panggil nama dia dah. but i stop tiba tiba. sebab i baru teringat yang ada member i cakap dia dah kahwin. i pusing balik badan i and terus tak tengok dia lagi. i pun pelik. dia dah kahwin tapi kenapa i tak jadi tegor dia. bahaha. takut kena tuduh kacau suami orang kot. lalalala.

the point here is. apasal i rasa lain bila someone itu dah married??. bahaha.

adakah ini satu penyakit?. penyakit-takut-nak-tegur-orang-dah-kahwin. haha. kesian i. mengidap penyakit dungu ni. harap harap penyakit ni berjangkit. bahaha. nanti semua orang takut nak bertegur sapa dengan orang dah kahwin. maka tiadalah orang curang. :)


i rasa lebih cun bila gambar di rotate terbalik. kehkehkeh.

jangan marah sayang sayang semua. love.

xoxo

30 comments:

Fello Ariza said...

owhh..kalo ad pnyakit 2, bek fell bgtau awl.. fell blom kawen.. sla jgn takot mnegur..hhehe :P

NARDtheNERD said...

fello ariza~

ahaha...baik!!..i takut dengan u dah..hehe~

NICK IRFAN said...

samalah mcm sy member pmpuan yg dh kwin mmg sy xtgur dh... segan plak? lagipun bini org... hehe eh! cte pasal angkat ni? masa sy skola dulu dalam form5 x salah sy byk jgk adik angkat pmpuan adalah dalam 15... hahhahahaha

p/s=tp skrg dh xde pun semua dh lost contact

NARDtheNERD said...

adik~..

wow hot nyaaaa adik. sampai 15 orang..aww aww. =))

Mariella Liyana said...

naddy...

I dah kahwin~ does that mean you tak nak tegur i?? :(

For me penyakit ni memang ada, tp belum menular. Tu yang banyak berlaku kecurangan. Bahahah! Tapi I rasa tak salah pun tegur kan? kan?

Kalau I, tegur je lah...yg penting you know what you're doing is not wrong. Lagi bagus tegur time bini die ada pastu ckp la si polan ni femes time skolah dulu. Pastu gelak mcm org giler, sumpah bini die tak jeles pastuh! Kah Kah Kah!

Jom Belajar Asas Makeup

NARDtheNERD said...

marella liyana~

ala ala sis...i tegur je u nanti..ehehe..if penyakit ni dah menular bagus kan. oh. i should try the way u suggest. =))

Amy Syaquena said...

selalunya macam tue la..hormat agaknya.

NARDtheNERD said...

amy syaquena~

mungkin la...hehe.

Muhammad Chandra said...

nice post guy :)

NARDtheNERD said...

muhammad chandra~..

ohohoh..thanks...=))

mahira oya said...

ooo...penyakit ek tuh..hehe..
xpe la tu segan namenya..byk kali jmpe penyakit tu hilg la..
sesekali tu x effect kot..

luv2..

mahira oya said...

erm penyakit penyegan tuh...
i is suke gamba i jauh2..
nk nmpk kurus la konon..

luv2..

NICK IRFAN said...

bkn sy yg minta dorg yg nak jdkan sy abg angkat? tp bkn semua di skola sy ada jgk bdk2 dari skola lain sy terima je lagipun teringin jgk ada adik sbb sy anak bongsu mne pnh rasa ada adik..... hehe

sumpit said...

hehehe dulu2 agak popular fenomena ni..ye la nk couple trus segan...so beradik-abang-kakak angkat la dulu hehehe...Cik pun bermula ng gitu le smpai dh kawen heheh tp ni ms U taw..ms skolah cik xlayan mende2 nih walaupon ade yg rekemen hehehe

NARDtheNERD said...

mahira oya~...

oh..segan rupanye...teehehe..gambar dari jauh nampak kite kecik je kan.. =))

adik nick~..

sebab adik hemsem kottt...hehehe..

sumpit~..

wow..ooo..dekat U i ni dah xde dah style angkat angkat ni...teehehe..=))

n@jwamz said...

kekekeke...specially senior lelaki yg da kawen...malunyer segannyer rasa nk tegur...kalu tegur pun, hye je pastu x de idea nk cakap apa... kalu masih single..laju je mulut sembang hiks
aku pun dh ade pnyakit dungu nih...haha

NARDtheNERD said...

n@jwamz~

ahaha..i ingat i sorang je ade penyakit dungu ni..hehehe~

Ery Farieha said...

errr
betol gak tu
i pun cam ade penyakit tu je
ngeh3

NARDtheNERD said...

ery farieha~...

yeay!.. ada geng. kehkehkeh. :))

My TeRrIToRy... said...

tak yah takut2...tegur je :) bukan salah pun tegur..hehehe

NICK IRFAN said...

entahlah kalau sy nsem msti dah ada awek ni cuma ada adik angkat je awek xde masa tu... uwaaa

me suya said...

nard tq for advising me. i lap uu laaah

NARDtheNERD said...

my teritory~..

a'ah kan..buat apa nak takut kan...hehehehe..

adik nick~..

ade byk je org xhensem ade awek adik...=))

NARDtheNERD said...

me suya~...

welcome my dear..=))

gdoupt_monster71 said...

no komen..

Yua Zawa said...

alahai.. teringat zaman sekolah dulu2. especially time form1 n form2. haha

NARDtheNERD said...

gdoupt_monster71..

no komen lak abg jeman ni..=))

NARDtheNERD said...

yua zawa~..

kan kan..time tu angkat angkat ni feymes kan..=))

Anna Boleyn said...

hehe biasa la tu. sga/tkt nk brtegur spa ngn org da kawin. bkn pe, tkt de ftnah lak. huhu

NARDtheNERD said...

anna boleyn~

hehe...kan kan..=))