Saturday, April 10, 2021

Red Velvet Cookies Kedai Eco

Salam and Hye,


Tak sampai seminggu lagi nak puasa ni. tapi rasanya tak boleh rentas negeri lagi. so tak boleh la balik raya penang. emmmmmm raya KL macam tak raya je. pegi shopping mall je masa hari raya, tu pun banyak kedai tutup. Kepci je yang bukak haha.



Bersempena nak raya ni. saja la jalan jalan kat kedai ECO. kedai tu kan ada saka. i kadang habis dekat rm50 tau. beli benda merepek je. macam haritu jumpak roti rainbow. beli pastu berkulat je tak makan. membazir dah RM2.10 emmm.



red velvet cookies



Nampak wowww kan cookies red velvet i. kira kalau letak sebelah famous amos pun tak malu laaa AHAHA. I beli tepung dia kat kedai ECO jerr. cuma tambah creamcheese, butter, telur dengan coklat chip and almond nips je. jadi tau! terel betul i buat cookies haha 😍



okay la letak video kalau kalau takpercaya kannn hehe

best jugak ig reel ni ehehehe



soooo happy sebab buat cookies jadikk helok. kiranya bajet below RM10 boleh dapat 30 bijik cookies red velvet. okay jugak kan. tapi pehtu i pegi kedai eco nak beli lagi tepung cookies ni dah TAKDE. TAKDE dah wuuuu wuuuu. Menyesal tak borong haritu.



Tudung bokitta pun jadik harini. yeayyy.


Bokitta ni tudung pinless. I memang jarang pakai bokitta sebab tak selesa πŸ˜…. tapi ada kawan i obses dengan bokitta ni. maybe sebab muka i lebar macam ketat cikit la untuk i HAHA. cuma harini je macam behave pulak tudung ni elok je terletak. hehe.



Kalau korang nak buat kuih raya. beli la tepung ni kat kedai eco. confirm jadikk. i yang selalu buat kuih tak jadik ni pun elok je cookies i sedap pulak tu. kenaaa try korang hehe.


Till Then, Assalamualaikum.
Nardnaddy


31 comments:

Ako Retna said...

Cookies red velvet senang dh tu klu sesiap beli tepung nya.. Mcm cookies2 yg lain... Jarang g eco.. Rsnya br 2x je jejak eco ni.. Sbb sini ssh nak park kat area eco tu.. Tu yg mls nak pegi πŸ˜…

Atie Zieya said...

its so red! tgk skali nmpk mcm ayam roti nan tandori tu hahah

Shida Radzuan said...

Pandai nad buat cookies..shida tgan xbpe nk jadi kalau buat kuih2 nih ^_^

Sha Mohamed said...

Ada eh tepung cookies.. nak kena gi juga nie..

Nadzirah Salahuddin said...

sedapnya cookies... seriously kedai eco ni apa je dia tak jual. kalau jodoh boleh dijual agaknya mungkin kita pun boleh beli kat situ hahaha

Cik nadya said...

alamak, sedapnyaaaaaa :)

Yaya Mohd said...

comei kuih red velvet

fanny_dcatqueen said...

Kalo hari raya, beli jadi sajaaa lah hahahah πŸ˜„. Saya tak pandai betul bikin kue. Lagipun di rumah tak da oven. Karena memang tak suka baking. Daripada bikin sendiri Mubazir karena gagal, dah paling benar beli jadi hahaha 😁.

Anyw, rinduuu sangat hari raya Kat Penang seperti masa kolej dulu πŸ˜”.

Wak Lat said...

pandainyer buat cookies tuuh.. salam ramadhan kareem πŸ˜…

NARDtheNERD said...

ako retno
kat rumah kite ada dua eco.. yang satu tu 5 minit je jalan kaki dari rumah haha

atie zieya
aipp kuih la bukan ayam haha T_T

shida
alaaa shida tu pun kite guna tepung premix hehe

sha
adaaa sangat menyenangkan hee :)

nadzirah
hahaha i sukaaaa komen you ni

cik nadya
hehe sedappp

yaya
comeyy kan macam tuan dia heee

fanny
kann beli senang hehe.. wahh pernah duduk penang ye dulu :)

wak lat
pandai cikit2 je.. selemat berpuasa wak :)

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Sama la ai.. dear. Some bokitta ada yg ketat!. Asal pakai kepala jadi pening. Dahi luas sgt agaknya.. hihi.

NA said...

Ok buat menjadi. Merah betul.

Nur said...

Baik. Nanti akak cari kat kedai Eco. :)

Litah L said...

wahhh rajin ya buat cookies sy kalau kuih ni memang fail tapi kalau lauk semua bagi ja sy hehe

Nina Mads said...

Red velvet sedap tp byk pewarna kalau beli. Bt sendiri tu lain lah. Heheh

Rahman Kamal said...

Look so delicious and easy to cook, interesting to try the same in my kitchen soon

Rezky Pratama said...

selamat menunaikan ibadah puasa

dear anies said...

aiii br nk pomot dah habis? x de kuih raya laa nmpk nya sy thn ni hahahah

Semut Senyum said...

Assalamualaikum.

Wah, cantik betul kejadian red velvet cookies ni...
SS tak pernah pun buat kuih2 ni.. hehehe blum sampai2 mood nak buat kuih hehehe

NARDtheNERD said...

miss mirror
samaa la kite.. geng dahi luas hehe

NA
hehe merah betoll kan

Nur
kat umah kite dah xde dah tepung ni

litah
kite pun baru cuba cuba belajar ni hehe

nina
hehe tapi kalau tak terang tak cantik hehe

rahman kamal
yes you can try because it is so easy :)

rezky
selamat berpuasa juge :)

dear anies
tu laaa camana nak buat kuih ni hehe

semut senyun
wslm, alhamdulillah jadi hee

Obat Sakit 2011 said...

cookies yang sedap itu

Curheart.Bedelia said...

tak pernah lagi pergi kedai eco, rasa mcm makhluk sesat pulak. Alhamdulillah, bahan murah pon boleh buat cookies sedap

anamizu said...

wahhhh helok kejadian red velvet cookies nanad!

Teacher Basariah said...

Barang kat eco ni best² jugak sebenarnya tambah alat-alat tulis dia. Dlu pernah jugak terjebak beli tepung kek coklat. Menjadi elok je. Hehe

zila norazila said...

Snng kerja klu dh ada tpg gitu kn..yg pnting kompom jd..best

nanieydotcom said...

macam menarik. Sama la dgn naniey kalau masuk eco biasa almost rm50 paling kurang melayang duit. Tu pun ada yg kadang tu beli makanan tp xmkn. Membazir betul..

nak cri jgk la nanti boleh buat cookies.

Himawan Sant said...

Wow, warnanya cookies red velvetnya merah membara .., kebayang lezatnya.

Litah L said...

hehe prectice make perfect kann :)

Farrah MF said...

Wah, memang cantik rupa paras red velvet cookiesnya!

Yaya Mohd said...

yke ade tepung red velvet tu? xperasan pla.. nti bole usha2...=p

Azhafizah MN said...

Senang guna tepung biskut ready made ni kan. gerenti jadi gitu. Merah makngah warnanya RV tu. Tu mesti ramai borong terus sold out. saya pun tak selesa dengan bokitta. dia ikut selesa dan sesuai macam tu kan :)