Thursday, April 29, 2021

Bazar Aidilfitri Jalan Tuanku Abdul Rahman :)

Salam and hye


Penat betull harini sebab tadi pergi bazar aidifitri jalan tuanku abdul rahman. orang tak ramai, tak payah beratur pun boleh terus masuk. tapi yaaaa tohan, panas litlit even pukul 11pagi. tambah pulak puasakannn kering tokak den.



nahh i lanje sikit suasana bazar

ini dekat section A



dia ada empat section, section A,B,C dan D. Kalau nak pergi i cadanngkan start dari section A, sebab setiap section akan ada check point check suhu. satu pintu masuk satu pintu keluar. sebab kalau kau mula section C nanti nak masuk section A kau kena patah balik. dah la panjang ahaha.



ape yang i beli?

entahhhh dapat penat je hahaha. bagi i agak mahal la harga barang kat dalam bazar ni. lebih baik shopping kat kedai tepi luar bazar tu. i ada beli tudung sekodi kat situ, murah. nanti nak resale la sebab i kan ada satu kepala je buat apa sampai sekodi 😂



lepastu kat wassap kakak opis tanya nak share postage tak.

dengan tak sedar diri nya, order dua helai Rosie and Romina. lepastu tadi balik naik train, eh ramainya pakai tudung fareha. emmm. tapi takpe, i dah biasa. Masa pakai aidijuma dulu pun melambak jugak orang pakai sama pattern dalam train :P



itulaaa perempuan. kalau bab shopping tak hengat donia. Hee Okaylaaa i nak tido dulu. penat jalan tadik lenguh abih kaki i hehe.



Till then, Assalamualaikum.
Nardnaddy





21 comments:

nanieydotcom said...

Wah.. gigih betul pergi jalan TAR. Hehe. k.naniey sepanjang duk kl ni pernah pergi skali tapi pasar malam jln TAR la lepas tu serik sbb terlalu ramai orang.. Bazar Aidilfitri tak pernah pergi..

NA said...

Macam lembik tengok tudung Fareha. Hehe tidak tahu apa tudung yang tengah laku sekarang.

Ako Retna said...

Dah lama nya x gi situ...
setahun x jejak jalan TAR hehehe...
maybe weekend ni bole try usha2

Obat Sakit 2011 said...

jangan lupa selalu pakai masker dan jaga jarak jika akan ke bazar
Biar tidak menyebar kemana-mana virusnya

Litah L said...

seronoknya ada bazar..
sini takda bazar
tapi mood raya sudah on ni hehehe

Atiqah Najihah said...

Haritu nampak kawan pergi, beraturrr panjanggg. Kawan cakap mahal jugak baikk beli di lain hahaha.

Nur said...

Dah bertahun-tahun tak pergi sana. Bestla, dapat jalan-jalan jamu mata. :)

nohas said...

teringat iklan di radio..fareha, fareha..

oo..dah back to Jln TAR..dulu buat dkt Dataran Merdeka, tak pergi pun..

uncle gedek said...

Huih! Lamanya tak pegi sini...

Farah Salsabila said...

paham betul rasanya puasa sambil panas panasan. ga kuatttt :D

Cik nadya said...

cantik2 tudung fareha..tp xminat pakai bawal.hahaha ikot mood :)

Fiza Aizzawa said...

haha.. betul mse aidijuma pun mmg kadang2 terserempak dgn tudung yg sma.. fareha nie Fiza tak terjebak lg.. rajinnya g jln TAR, kita g jugak ronda2 dlm kereta je kat jln TAR, ramai sgt orgnya

Hans Hanis said...

lama tak pergi sana sejak covid
mesti best kan

Farrah MF said...

Dah lama saya tak pergi Jalan TAR. Tak ingat last ke sana bila 😊

portret π said...

Ślicznie ❤

dear anies said...

p/s mohon respon ya ;-)

https://aniesandyou.blogspot.com/2021/05/terima-kasih-kawan-kawan-terima-kasih.html

Yaya Mohd said...

jgn rajin sgt jalan di musim virus ni....heheh
bhati2 ye bila klua shopping tu ^_^

Obat Sakit 2011 said...

penat rasany jalan terus
shopping terus
tired

Borak Randuk said...

Bestt

NARDtheNERD said...

Naniey
kite bab shopping memang gigih hehehe

NA
dia lembik sebab chiffon hee

ako retna
sama laa kite pun.. sejak PKP

obat
Baik bosss :)

litah
seronok.. lama dah tak pegi bazar

atiqah
time kite pegi kurang orang hee

Nur
tu laa kite pun dah tak ingat bila last oegi hehe

Nohas
ohhh ada eh iklan kat radio hehe

uncle
kannn sama la kite

farah
iyaaaaa haus tak tahan hehe

cik nadya
kite pulak suka bawal dari shawl hehe

Fiza
cuba la trey fareha pulak.. best jugak

hans hanis
best.. tapi panas litlit

farah
sama laaa kite pun hehe

potret
thanks.. mcm paham je hihi

anies
okayyy sure sis

yaya
teringin nak pegi tu pegi jugak tu hehe

borak
yessss best

Azhafizah MN said...

Fuhh jarang jalan TAR tak ramai orang. tapi jenuh gak tu kena berjalan kan. nak survey lagi. Panas pun gigih lagi tu. hihi :)