Thursday, May 14, 2015

Pengalaman mendewasakan :)

Salam and hye



Diam tak diam belog i ni dah lebih kurang 7 tahun dah. Lama kannn. daripada zaman degree dekat UMT sampai la sambung master kat UPM and now masuk dunia pekerjaan. Serious cakap, pengalaman mendewasakan dan mematangkan. Kadang kadang ada yang i tak kongsi kat sini, somehow i do need privacy. ceceehhhhhh, acah acah famous blogger. kahhh.



gambar terkini. kbai. haha.




Ramai kawan kawan kite yang dah kawen. dah beranak pinak pun ramai. i je yang masih tercari-cari. ataupun jodoh i sesat kewww? hikhik. takpe lahh jodoh, zaman la ni canggih.. ada papago gps bagai. Kite tunggu awak dengan sabaqqq. ehemmm.



Tapi, seminggu lepas.. kawan sekolah kite yang baru je kawen bulan 9 tahun lepas. Suami dia meninggal sebab sakit jantung. Emmmm i honestly tak boleh nak bayangkan rasa kehilangan tu sebab belum kahwen and tak pernah rasa camane ada hubby. For sure dia mesti sedih and terpaksa tabah.



Moralnya, kebahagian itu pinjaman dan kesedihan tu bukan berpanjangan. Selagi orang yang kita sayang ada depan mata, hargai dan sayangi mereka sebaiknya. Tak kira laaa emak, abah, suami, mentua, adik beradik, toknek , haiwan peliharaan dan sebagainyewww . Wajib kita hargai dan sayangi, OK?



Sebab semua pinjaman, kita tak tahu bila Allah nak tarik nikmat tu kan? 
Nauzubillah min zalik - mintak dijauhkan



Sekali lagi, salam takziah untuk airina. kite tahu.. buat masa ni tak ada satu pun ayat yang dapat melegakan hati. Sebab it is easier said than done. kan? Cuma selalu doakan dia dalam setiap solat, dan ingat Allah adalah sebaik baik perancang. Al-fatihah.





Till then,
assalamualaikum.






18 comments:

anakMommy said...

kesiannya kawan nard tu....
takpe nard...single bleh round the world dulu...hihi

PeRdU cINta said...

Al Fatihah..

NARDtheNERD said...

anakmommy

kesian kan siss, hehe tu jalan2 cari makan. :P

perdu cinta

al fatihah. aminn.

Cik Siti Yang Indah said...

Alfatihah..senyum selalu ..ia boleh merawat duka..muackkss

NARDtheNERD said...

betul tu.. senyummmm. muahhhhs :P

Aisya A. said...

ya allah kesiannya kawan tu. salam takziah utk dia. semoga tabah hendaknya. huhu

NARDtheNERD said...

kesian kan.. semoga dia tabah. emm.

CikSiti said...

takziah untuk kawan tu..memang ajal maut tak mengira usia tua muda miskin kaya..dan kita kena ingat tiada satu pun di dunia ini hak milik kita..

kucen master said...

7 tahun.lama tuu.dah kira otai la ni

http://kucenmaster.blogspot.com/

NARDtheNERD said...

ciksiti

betul tu.. bahagian masing2 hehe

kucen master

xde la otai mana banggg hihi.

amie farhana said...

salam kenal , kesian kawan awak macam mana la dia na hadapi ,semoga dia tabah
http://luahanfarhana.blogspot.com/

Cik Yaya said...

ALLAHUAKBAR..
besar dugaan buat shbt tu...moga dia tabah...
ini juga ujian buat kita, apa yg kita lakukan bila tahu nsib seperti mereka ni...

NARDtheNERD said...

amie farhana

kann semoga tabah..

cik yaya

nak bayang pun xsanggup apatah lagi alami... :)

Zizie Zack said...

Innalillah.. semoga kawan kak nad tabah menghadapi dugaan... wah.. otai blog ni.. hehehe

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Jodoh, ajal, maut semuanya di takdirkan Allah... Apa pun, sebagai hamba Allah. kita perlu bersabar dan perbanyakkan doa utk mereka yang pergi meninggalkan kita... Apa pun, hidup perlu diteruskan...

Obat Sakit said...

tak perlu dewasa dulu untuk mendewasakan asalkan tujuan benar ya jadilah

Mialia Amelia said...

Innalillah. betul la. kebahagiaan, kedukaan, ujian semua tu sementara je :) kena kuat

Cik Yaya said...

ALLAHUAKHBAR...
berat dugaan yg ditngung..
moga kawan nad tabah hdapi ujian ni..
salam takziah juga utk dia