Thursday, May 7, 2015

Kiss proof MN matte lipstick. Muaaaahhh :)

Salam and hye


Terima kasih sayang sayang yang masih sudi singgah belog kite sambil komen komen. i terharu sampai langit ketujuhhh tau. haha. Ini la yang menyebab kan semangat i nak berblogging ni meluap luap. heh. Dua hari tau kita pikir nak hupdate apa.. last last i end up review pasal makeup. haha.



MN kissproof code 009



Itu gambar kita pakai kissproof MN code 009. color dia sangatt sangatt natural and kau akan rasa macam gadis baik, suci, murni sikit bila pakai tone color camnie. ye lahhhh, mana ada perempuan jahat pakai lipstick color lembut lembut pinky pinky. tak ada kan? ke ada? bahaha.




How MN kissproof looks like uols. :)



Okay cerita pasal fizilkal lipstick ni bentuk macam pencil lipstick. At first impression, i ingat jenihh yang boleh twist kat kat bawah tu. So bila balik try twist kat bawah tu tak boleh. twist lagi tak boleh jugak. kembang kembang hidung kita tahan marah kat akak jual tu tipuuu sebab jual lipstick takkleh twist. T_T.


So i did a bit research about this. check kat google and check kat hashtag insta. rupa rupanyaaaa memang tak boleh twist. kena sharp sendiri uols. Eventhough harga lipstick ni RM10 sajorkkk. tapi kena buang duit sikit beli sharpener saiz besaq. pasrah. bahaha.



Rangkuman jalan cerita :)



oh ya, kaler kuku tu jenihh peeloff. nak solat kau peeloff pastu kau gi amik wuduk. yang itu kita jual. yela buat bisnes kecik kecik. setakat makan gaji ni tak kaya. hahaha. tapi buat bisnes kaler kuku ni pun tak kayaa jugakk haha. takpe kita mula dari bisnes kecik sampai insyaAllah buka vendor concept butik. aminnn.



till then,
assalamualaikum








15 comments:

Nadratul Syazwana said...

Tengok orang pakai Kiss Proof macam best. Tapi Nad takde sebab tengok macam kering. Kering sgt tak Nard?

NARDtheNERD said...

hahahaha. dia kering melekit melekit sikit. xtau nak describe camne. :P

Zizie Zack said...

kita pun pakai lipstick pink. hehehe. cantik kaler2 dia.

NARDtheNERD said...

kannn pnik cantik kann hihi :)

ஐ iqwa-niera ஐ said...

kite tak reti sgt make up make up ni tp teringin gak nak try aritu kawan kita ckp psal kissproof ni ingtkan dia memain rupanya mmg ad mende ni haahah

Myra Jay said...

cantik.... :)
Suka tengok..

tiga lalat said...

Salam. hee sy pon tak penah pakai lipstick pink ;p kehh

NARDtheNERD said...

iqwa nera

hahaha memang wujud yanggg

myra jay

tq dear :)

tiga lalat

ehehe pastu pakai warna ape je :P

Cik Yaya said...

as'salam cik nard...
pe habaq? lama xmai blog dier... ^_^
meriah =D

NARDtheNERD said...

sihattt.. hehe nanti singgah lagi k :)

KorN said...

heee... xpe kak.. eh adik. eh mane2lah.. bisnes kecik2 dulu.. nnti ade modal, baru grows kan dia.. ok

NARDtheNERD said...

hahahaha. panggil kak adekk je. lol.

Sop said...

wah dah jadi bussniess woman :)

NARDtheNERD said...

sop

hahaha bisnes kecik2 je :)

Cikna said...

Kiss proof mne ade yg jenis twist,klu cikna suka yg warna terang,huhuu....;-)