Friday, January 25, 2013

cozy peplum.

salam and hye


dalam hidup kita, macam macam dugaan. itu menjadikan kita lebih matang lebih mengenal diri. sepanjang 24 tahun ini. banyak jugak yang i lalui dengan jalan yang sukar. tapi dengan ada yang menyokong terutama emak dan abah, buat i lebih kuat. siapa i tanpa mereka. :)


jadi, terima kasih emak abah atas sokongan moral yang tak berbelah bagi, hihi.


terima kasih tak cukup. mari belanja emak dan abah makan di tempat favourite mereka iaitu di Cozy Corner,   Great Eastern Mall. dari i kecik, abah memang selalu bawak datang sini. dulu cozy ni ada dekat kerry's ampang (now ampang city). but now dah pindah tempat kat great eastern mall ni. :)



favourite emak abah - mee kari



emak abah kalau datang cozy je memang order mee kari ni. emak kata rasa dia perfect. semua cukup. emak yang pandai buat mee kari pun kata sedapp. maknanya memang sedap betullah. i tak berapa nak layan mee kari ni. hehe. sebab i ada favourite lain dekat cozy ni.



favorite i - konghu meehon



rasa dia memang terbaik. kuah sedap cukup rasa. meehoon pun crunchy. ada sayur yang banyak. ada udang ayam, sotong and hati ayam kat dalam tu. okay kira puas hati. licin i makan. hemohemo.


seperti biasa, bukan belog i kalau tak ada gambar i. muahaha. as uolls know. sekarang kan hangat fesyen peplum. supaya tidak ketinggalan zaman. i pun beli satu peplum blouse. jengjengjeng.



this is peplum blouse by kznabihah



i look more or less like pregnant woman kan. haha. tapi so far, bila i pakai baju ni pergi kerja naik tren. tak ada orang pun yang bagi i duduk kat tempat keutamaan untuk perempuan pregnant. hehe. bermakna takdela macam pregnant sangat kannn. haha. :)



till then
assalamualaikum.


24 comments:

kema said...

mknn...sgt tempting..mee kari auwww~

kznabihah kedai nye ad kt kluang neh hah...salu je lalu2.. :P

Sally Yatiey said...

Cantik peplum blouse tu ^_^

NARDtheNERD said...

kema
oh yeke. hehe. belh la suh kema tolong belikan nnt.

sally yatiey
tenkiu sayang. :)

haruhikumiko said...

da ramai da post pasal peplum ni :) nak beli jugak la, aha

NARDtheNERD said...

haruhikumiko
hehe. beli jgn xbeli. :)

thomas said...

Wah!Makanan yg best2 je,nak tanya sikit,
kamu betul2 dah pregnant ke?

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

jasa diorang tak terbalas dengan duit.. hanya doa yang mampu :D

Ahmad Kamil said...

okay..sekarang saya lapar tengok makanan tu..hihi..

NARDtheNERD said...

thomas
hihi. i mana kawen lagi thomas. haha. mana boleh pregnant. :)

saiazuan
tapi kalau dapat gembirakan mereka lebih bagus kan? :)

ahmad kamil
aummm jom makan. :)

Mia Liana said...

sweet peplum ni..

NARDtheNERD said...

mia liana
tenkiu kak. :)

NANA said...

mslh nih..nana tgok mcm nana dh lapar nih.ahhaah..

NARDtheNERD said...

NANA
aww nana. jom makan. hihi.

Cik Yaya said...

ok je..comel..hehe

NARDtheNERD said...

cik yaya
tenkiu sayang. :)

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

peplum blouse yang comel :)

NARDtheNERD said...

ini belog saya

hihi. i comel tak? :P

arin cat said...

peplum tu chantek!

Cikgu Fikri said...

cam sedap jerk..
lebih2 lg mee kari tu.. hehe
klu mee kung fu plak, fiq suka kuey tiaw..
:)

Cik Jannah said...

saya teringin nak pakai peplum. tapi. :(

NARDtheNERD said...

arin cat
tenkiu dear. :)

cikgu fikri
hehe kungfu kuey tiaw pun sedap.. :)

cik jannah
ala kenapa? fesyen kan untuk semua. :)

sabella mohamad said...

haip manada macam org pregnant kak oi . gojes sangat ! kaler dia pun cantikk ;D

caliph shuriken said...

blog ni byk pic mamam laa, hikk...

Addasyuhadadisini said...

sedapnya tengok makanan tu..laporrrrrr..hehe.. :)