Thursday, April 28, 2011

~ penunggu istana & DIY curl hair ~

salam and hye.


weekend ni exam. satu paper hari sabtu. satu paper hari ahad. macam biasa, study last minit. HAHA. even study week pun still ada assignment. macam mana nak study??. tapi takpe harini update blog laju laju. lepas tu i promise tu myself, kita study rajin rajin sampai nak makan pun terlupa. ngee.




oh ya. hari isnin tu i pergi alamanda untuk mengisi masa lapang. HAHA. actually masa tak lapang mana pun. saje je clearkan otak untuk study. jadi kena bagi otak relaks dengan pergi tengok wayang. TAPI!, cerita yang i tengok tu tak merelakskan otak pun. tsk tsk.





penunggu istana




actually tak de cerita lain masa tu. terpaksa jugaklah tengok. HAHA. ini cerita realiti paranormal. bagi i, diorang ni berjaya la takutkan i. HAHA. and paling tak best lepas you all balik dari tengok cerita ni. akan ada banyak KENAPA? dalam kepala you all. pastu bila jalan tempat sunyi, jadi cuak and rasa diperhati. :P




paling takut sekali masa Amar kena rasuk and dia tenung je camera tu. i pejam mata rapat ok nokss. rugi i bayar RM8 sebab tutup mata. sepatutnya bayar RM5 je sebab i bukan tengok semua scene pun. HAHAHA.




sebab ending cerita ni dia cakap 'masih dalam siasatan polis dah takziah untuk keluarga mangsa'. buatkan semangat inkuiri i meronta ronta nak tau ni cerita sebenar ke? KE?. HAHA. pastu bila i dah buat research sikit mungkin dah boleh agak ni cerita betul or tipu. nak tau lebih lanjut boleh tengok blog Uncle Seekers and Malaywood.




overall cerita ni okay. boleh je layan.






i D.I.Y curlkan rambut guna hairstraightener.




HAHA. tak jadi sangat curl tu. sebab ni first time i try. lepastu rambut i panjang gilaaaaaaaaaaa. so, it takes more time to finished it up. plus sangat memenatkan sebab kalau tak jadi kena redo balik curl tu. no wonder la bila gi saloon punya la mahaiii. hee.




okay semua, i nak pergi study. wish me luck and doakan kejayaan i. :))



xoxo

40 comments:

aisya said...

best ke? semalam nak g tengok cite ni atau senjakala tp last2 tgk source code..

mr.curly said...

xpe nard, nti wa bg rmbut curl yg ori ek, mau??..hikhik

p/s: gud luck ye nard!!!

NARDtheNERD said...

aisya

suam2 kuku je cerita dia.. hihi

mr.curly

hihihik.. mau mau.. thanks mr. curly. :)

miss Fyqa said...

gud luck dear :)

i x berapa suke citer seram.. hee~

lalink7 said...

gud luck babe!!

teringin gak nak tgk tp disebabkan i benci uncle seeker suX tue..so citer nie i buang dr list..hehehe

NARDtheNERD said...

miss Fyqa

hehe..i suka sikit2 je.. :P

Izzaty Ishak said...

OUH? Pasnih nak g tengok Penunggu Istana. Cewah. Haha


Btw, curly tuh chantek laaaaaaaaaaaa.
Jeles I. Hehe

NARDtheNERD said...

lalink7

hihi..i pun menci uncle tu..tapi that day xde cite best la yunk.. :)

izzaty ishak

haha. ok. gi la tgk. :P. hiii. thanks awww. :)

Obat Sakit 2011 said...

curly miss

NARDtheNERD said...

obat sakit 2011

iya masss. HAHA.

fathiah said...

ayat biasa apabila keluar tyme nak exam ... "clearkan otak untuk stdy"... huhuhuhuhu

NARDtheNERD said...

fathiah

hihihi. :P

A retarded kitty said...

ewah! tengok wayang tak ajak kita pun. Komen yang gedik. Tipikal.

NARDtheNERD said...

kitty

orang gedik lagi best dari orang serius. okay?

+dieabella+ said...

ala mesti cte tipu jek tu kan...hehe..aku tunggu cite tu msk utube la...br tengok...=p

thomas said...

singgah spotcheck org study tak.

zino said...

semuga berjaya.....

Gen2Merah said...

best kan tengok cerita seram... saya pun suka kalau tengok sorang2... meremanggggg.... ngehehehe

NARDtheNERD said...

dieabella

haha. tgk utube tak best r. bunyi x real. :P

thomas

hehe. tgk study la ni.. :P

zino

thanks alot.. :P

gen2merah

sy pun sy pun.. :)

CGG said...

THANKS SEBAB BUAT REVIEW..

NARDtheNERD said...

CGG

ok dear no probs.. :)

Izzuddin Fauzi said...

hahaha... ak x mau tengok cite antu.. nt teringat2...

myetech9[dot]com @ Enchik Nine

beeha ben said...

hee,,,beeha pun selalu curl kan rambut gune straightener...tp leceh sket la...hii..

NARDtheNERD said...

izzuddin fauzi

ehehe.. tak macho la u. :P

beeha ben

hihi.. leceh tapi best kan dear.. :)

NuR 'aQiLaH said...

dah lama tak tengok wayang.. T_T

NARDtheNERD said...

nur 'aqilah

ooitt. xde bajet ek? :P

missh aryeika said...

penunggu istana ?
not bad storry neyh ..
missh dah layan awal2 lg :)

NARDtheNERD said...

missh aryeika

ohyeke?. apasal tak buat review. xpyh i tgk kat wyg dah.

apik pehe said...

ahaha..xnk la tgk..apik ni jenis takot antu..hahaha

NARDtheNERD said...

apik pehe

haha.. apik petakot. :P

caliph shuriken said...

tgh bz dgn event.. x smpat layan movie, huh...

p/s: gambatte & gud luck utk exam ^^

latest en3: nasib nasi lemak

NICK IRFAN said...

cte ni mcm cte omputih yg paranormal aktiviti ke?

NARDtheNERD said...

caliph

yeke...lyn kat youtube je la caliph.. :)

adik nick

a'ah dik..lebih kurang cam tu la.. :)

MIMIE AIZA said...

wahhhh dah berwajah baru.. nampak sgt i dah lama x masuk sini. heee

sorry dear. busy with my exam hehehe

NARDtheNERD said...

mimi aiza

baru je tukar dear... its ok my darl.. :)

Cik Yana said...

Rasa cam nak tengok jugak je cerita Penunggu Istana tu. Tengok iklan dia cam best je. Dah la minat tengok cite seram padahal bukannya berani sangat pun :P

Lots of Love,
Cik Yana

Mama Gee said...

mama teringin nk rambut curly ala2 korea tu...tp takde lak alat nk buat..nk pi salon malas nk abes duit..hheee

perondajaketbiru74 said...

citer tu based on true story kan? so betul ker tak?

say to easy=) said...

wah nard image baru..ape2pun good luck yeah :)

m!3yr4h_LolLy said...

panjang rambut to. hee..