Saturday, April 23, 2011

~ the gardens ~

salam and hye.


heheheeee. weekend ni i tak sekolahhhh. sebabnye kelas dah habis dan sekarang adalah study week. so, adalah sikit masa melepet depan tv sambil tengok melodi and jalan jalan cari makan. as for today, adalah jugak masa terluang update blog busuk ni. tapi i update cerita minggu lepas je la kan masa pegi jobfair tu. HAHA. sebab minggu ni i mandorm kat bilik je tak keluar keluar, even matahari pun i lupa camne bentuk dia. jadi takde cerita sensasi. :)




oh ya. back to the last entry. Number 1 pic recieved the highest vote amongst all. so i dah send entry for that contest. nanti i'll make a special entry untuk paksa korang vote. HAHAHA.




its not im that going to list down what jobs i applied at the jobfair. to be honest with, only a little.. boleh kira dengan jari je untuk job for chemistry degree holder like me. yang banyak for IT which i dont understand why they need IT people everywhere?. bukan ke boleh dikatakan semuaaa U ada IT courses. masihhh tak cukup kahhh?. engineering pun banyak.



hye abang engineer, taknak mengorat i ke?. ngahahaha.





and after that we are heading to the gardens, makan makan makan lah. what else. memang masa tu tengah lunchtime and i sangat lapar dan sakit kaki sebab jobfair ituuu. HAHA. and paling best, set lunch the gardens is very affordable and super delicious. but!! lambat nya services diaaaa. :(






see. memang macam garden dalam cerita omputih kan? :P





teh O ais lemon. it comes FREE in the lunchset. :)






and the food. sedap. :)





spaghetti carbonara dia sedap. creamy sangat slurrp slurrp sedap. okay, im overeacting it. hehe. eiji punya pun sedap, dia macam oriental sikit rasa dia. kalau lidah suka makanan malaysia. this pasta is suitable for u. and soup of the day tu okay okay la, rasa mushroom kecik kecik dalam mulut. :)




nanti nak pergi lagi lah sana. nak try menu lain pulak. till then, assalamualikum. :))

xoxo

44 comments:

syamsul rijal said...

nice post....

cacing said...

waaaaa!!! glup! teh o limau! dahaga!!!! bila nak belanja cacing ni.. heheh

zino said...

dah lama tak sampai garden tu....

WAHIDA ALIAS said...

sedapnye spagetti carbonara!!!mahu2!!

Fathiah Hamim said...

tapi sebenarnya the gardens tak dap sangat. food dia bnyak terlampau masin. err pendapat saya. :)

+dieabella+ said...

ko g mane nih nad?xajak pon!hehe

NARDtheNERD said...

syamsul rijal

thankss. :)

cacing

ehehe. mai la KL. :)

zino

kita pun jarang pegi.. :)

wahida alias

i pun mahu lagii..hee

fathiah hamim

kahkahkah. kalau tawar lagi tak laluu. :P

dieabella

hehe. eh jom ah. :P

fathiah said...

jobfair... byk x kerje kosong :)

NARDtheNERD said...

fathiah

ade byk...but utk course i kureng la dear... :)

caliph shuriken said...

nk teh O ais lemon free tu, hukk...

NARDtheNERD said...

caliph

benda free laju je kannn... HAHA.

atiey azha said...

wah ! kelas gituuu . hehee ~

apik pehe said...

hehehe..nanti boleh la awk belanja apik ek

lost kitty said...

sedapnya. meleleh-leleh air liur tengok

NARDtheNERD said...

atiey azha

awww. haha

apik pehe

hehe.. belanja guna duit apik ek..:P

kitty

haha. sedut air liur balik. :P

Obat Sakit 2011 said...

hepi wiken my friend

miss Fyqa said...

pegi sana lg jgn lupa bwk i and belanja.
hikhik. :D

NARDtheNERD said...

obat sakit 2011

hepyyyy. :)

miss fyqa

hikhik...jom laaaa. :P

thomas said...

singgah tgk makanan apa yg sedap.

NARDtheNERD said...

thomas

singgah selalu k.. :P

Mrs.Yie said...

tgok air dalam gelas tu rasa mcm nak telan dgn gelas2 tu sekali..maklumlah musim kemarau ni.. :)

NARDtheNERD said...

mrs.yie

hehehe..kat sini selalu ujan kak.. :)

aNiss :):) said...

sedap nya... =)

~ NANA ~ said...

gardens is a nice place! :)

m!3yr4h_LolLy said...

meleleh air liuq cheq no.. hee ;)

NARDtheNERD said...

aniss

mmg sedap dear.. :0

nana

yes yes.. :)

mieyrah lolly

lap lap lap.. :P

ghost writer said...

mesti harganya juga tip top kan..maklum lah makan di tempat yang ada konsep..

NARDtheNERD said...

biskut

boleh tahan la... :)

qellissa said...

serius sedap ke carbonara sana naddy? i mmg suka carbonara..meleh air liur ni..hahaha

ieda said...

skrg nie kalau akak tgk makanan .. sokmo rasa laporr .. adakah itu tandanya badan akak mula menaik ekekkeke :))

AiniLavia said...

jobfair kdang2 memang cm useless.sometimes yg xsepatutnya ade pun nk join gak.yg penting2 xnk la join jobfair.haih!

bunga said...

lapor ni..haa

NARDtheNERD said...

qellissa

sedap. sebab dia sgt creamy and cheese banyak. :)

ieda

ehehe. samela kite kak. :)

ainilavia

yuppss. buat sakit kaki je. :P

bunga

hehe..i punn. :P

NICK IRFAN said...

wah! terliur sy tgk ais lemon dgn spageti tu

NARDtheNERD said...

adik nick

ehehe. serius sedapp dik. :P

Cik Yana said...

Arghh!!! sedapnya gambar makanan. Betul la firasat cik Yana, kuat blogging boleh naik berat badan. Hahaha~ asyik terpikat dengan gambar makanan kat entry orang :)

Lots of Love,
Cik Yana

NARDtheNERD said...

cikyana

hahaha. kuatkan iman... hehe.

oya said...

tak pernah ke sane lg...

mizzapple said...

uikss!
mcm sedap jerk.

NARDtheNERD said...

oya

gi la dear...overall food dia sedap la.. :)

mizzapple

mmg sedap yunk.. :)

lalink7 said...

gardens tmpt org kaya2 tuee..nard u mst kayee..hehehe

MIMIE AIZA said...

masuk blog ni mesti lapar.. kehkehkeh

Mama Gee said...

the garden tu kat ne ek? hihihi mmg tak tau ni

Story In My life, said...

TEH O ICE LEMON... WAHHHHH SEDAP!!!!!