Monday, January 10, 2011

~ 15 tu banyak tak? ~

salam and hye.

sori semuaaa. i sangat sangat busy lately. sampai nak online pun tak ada masa. sebabnya class pun dah start. kelam kabut dengan urusan add drop course. but now dah settled. and right now dah boleh update blog macam biasa. :)

okaylahhh. entry kali ni macam bosan. sebab i just nak cerita course apa yang i ambik for this sem. for those who already have master or ongoing master right now. i nak sangat tahu pendapat u all tentang how really hard the master programme is. sebab this sem i ambik 15 jam kredit. adakahhhhhh itu berat??. i need some opinion. drop a comment okay?. :)



lets start with the subject that i choose.


ENVIRONMENTAL POLUTION AND CONTROL TECHNOLOGY. (ESC 5017)

subject ni macam best. sebab sebelum ni dekat UMT masa buat thesis atau assignment. i selalu refer journal dr. mohd pauzi zakaria. tak sangka now dia jadi my lecturer. and the best thing is.. HE IS FUNNY. :))


ENVIRONMENTAL IMPACT ASSESTMENT TECHNIQUE. (ESC 5515)

yang ni pun dr. mohd pauzi zakaria ajar. subjek EIA memang dah biasa ambik dekat UMT dulu. dengan prof. kamil. at that time i enjoy the class. sebab gabung dengan budak budak dari course lain. :P


ENVIRONMENTAL FIELDWORK (ESC 5911)

subjek ni tak ada gred. just pass or fail. macam budak medic gituu kan. HAHA. but ramai senior yang kata subjek ni memang enjoy gila. sebab last time they do the fieldwork at hutan belum. wowwww. sound seronok kan?. hehe.


SOLID AND TOXIC WASTE MANAGEMENT (ESC 5411)

yangggggg niiii. okayy maybe i yang tak cukup tidor and mengantuk during the first class. HAHA. i will not blame the lecturer. tak baikk. HAHA. cuma dia ajar tanpa ada selingan lawak lawak. so i jadiiiiiiiii zzzzz. :P and dah siapppp siapp bagi assignment kat i tau. HOHO.


URBAN CLIMATE AND AIR POLUTION (ESC 5311)

yang ni macam benda baru. tapi macam dah penah la belajar sikit sikit dulu. pun dah bagi assignment. siap suruh buat term paper lagi. benda apa term paper tuu?. HAHA. sama ke macam literature review??. :P




mata ada eyebag. tak cukup tido. :(



macam banyak je kan 15 credit untuk sem ni?. hmmmmmm. kalau rasa rasa tak leh bawak kita drop lah mana mana yang macam tak best tu kan. hehe. :))



by the way juara lagu semalam ana raffali menang??. eh kelakar la wehhh. agak nya juara lagu tak pentingkan mutu suara dah kott. ntah lah. tak paham. i pun bukan reti pasal lagu lagu ni. but ada lagi yang lebih layak untuk jadi juara. :))



xoxo

44 comments:

She's retarded said...

whoa! banyaknya kredit. (sebenarnya tak faham apa pun).
setuju yang ana rafali tak patut menang

miss Fyqa said...

yoou,baik youu pi tdor. hehe.
gud luck.
pelan2 kayuh.. :)

NARDtheNERD said...

kitty

haha..tak best kan ana rafaliiii. :))

miss fyqa

hehe...tak baik tido ptg..nanti malam i tito okayy. :))

+dieabella+ said...

gd lux nard!study2..hehe..ajl tah pape jek..sian FT...T.T

NuR 'aQiLaH said...

ala ala envi chem jer.

tape, nt cheq menyusul amek master.
wakakap

degree pom x lepas lagi -_-"

Hanis MY said...

Nard kalau boleh carry on ok je kut... bukan ke masa degree dulu sampai berpuluh credit satu sem? 15 should be ok, yer2 je padahal master sy dulu by research so sy takde pengalaman...gabatte ne!

MIMIE AIZA said...

haaaa dah master??? i diploma pun x abis lg :( huuu...

NARDtheNERD said...

dieabella

sian kan FT. hoho. diorang ni tak ntah pape kann. :))

nur aqila

memang degree i analytical chemistry and enviromental punn. hehe.

puan hanis

emmmm. tu la rasa macam okay..tapi takutt...huhu..

mimie aiza

hehe..xpe dear..pelan pelan kayuh.. :))

yan_n.i.m said...

pergghh...master daaa....bagos2..wink2.. hehe

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

klas weekend jer mcm anis @ weekdays??

caliph shuriken said...

tgk nama2 subjek pun dh takot, hukk...

NARDtheNERD said...

yan_nim

hehehe..thanks dear.. :)

fadh

dah kod pun sama ngan anies...mesti la semua sama..HAHA.

caliph shuriken

eh eh..jangan la takuttt. :))

::nuRuLaDHar:: said...

wahh..slamat study hard oke..eheee

zino said...

pakar alam sekitar nanti ni.. semuaga berjaya..tak tau nak komen.. hehe


yg menang tu pasal lagu bukan staik dia nyanyi hehe

NARDtheNERD said...

nuruladhar

tenkiu dear..=))

zino

tenkiu...
takkan nak pilih lagu sampai suara terabai. kena lah keseluruhan. she just dont deserve it. :)

NuSaNa NoSa 91 said...

woooo~ nard dh amik master ke?? jelesnya.. keen baru degree.. huk3~ gud luck ye nard! ^_^

NARDtheNERD said...

keen

a'ah dah master dahhh..hehe...thanks dear.. :))

kema said...

dear nard....byk tak subjek utk 2thn master u tuh???just nk tau...myb pada masa hadapan akn dipikirkan utk master kt upm tuh...ngehehehe~

lintasberita said...

wah theme nya menarik sekali,cerah banget penuh warna.
Salam Kenal ya !

NICK IRFAN said...

wah! lama x nmpk akak? hehe eh! akak ambik master ker?

NARDtheNERD said...

kema

emm..nak grad kena cukup 36 kredit je kema. hehe.

lintas berita

thanks...salam kenal.. :))

adik nick

hehehe..a'ah dik amik master. :))

KELI OH KELI said...

saya doakan nard berjaya dlm pelajaran...belajaq elok2 nooo....

patut FT lah yg menang kan nard?

afdhalluddin said...

asal sume subjek ade name environmental????
hahahaha....

*hidup ana rafali...
hahahahaha...
=p

lalink7 said...

banyak nye kredit amek..nape nak cecepat niee? rilex la nard..hehehehe..

nard wat with thesis ke without thesis?? kalau without thesis ok kot..kalau without memang banyak la..

aibaks said...

ok la tu.. lum 22-24 kredit lagi kan?

ayuebasri said...

nard: banyaknye 36 kredit...xpe2 nard boleh! chaiyok3!!!

NARDtheNERD said...

keli oh keli

thanks keli...a'ah patut FT la kannn. hehe. :))

afdhal

HAHA. sebab aku amik master of enviromental...hehe. :P

aibaks

a'ah...tapi risau gak..huhu..

ayuebasri

byk lagi degree. HAHA. 112 credit. hehe.

NARDtheNERD said...

lalink7

i buat without thesis...hehe..tapi tu la..takut tak terbawak.. :))

J.M.R said...

15 cred? boley la kot..chayok2..:-)

NARDtheNERD said...

J.M.R

thanks... :))

nora said...

fighting!

biskut said...

sama lar kita nard..mata dah macam mata panda...leh hilangkan tak nih ek...nampak teruk lar nard.huhu

NARDtheNERD said...

nora

yeahhhh! :))

biskut

letak timun memalam hilang kot...hehe.

KISAH ABU NAWAS said...

salam sob..
itu kecil jika dibandingkan dengan 100

NARDtheNERD said...

kisah abu nawas

100 jam kredit satu sem bolehhh pengsan. hehe.

jomsantaisekejap said...

Sy tak berapa sure about your course but dulu when i took acountancy, the highest credit hour yang sy ambil adalah 28 termasuk 1 subject refer. So for me 15 is still in the safe range.
Anyway, good luck and hope for the best.

NARDtheNERD said...

jomsantaisekejap

okay thanks for the advised...i pun rasa 15 tu okay.. :)

kisah abu nawas said...

salam sob...
15 lebih besar daripada 1 sob

Lavia♥Couture said...

hey dear.wow feel excited tgok subjects die.act i still thinking bout master and byak bnde lg xsure.haih.btw mne lg senang score?with/out thesis?

Gayahspears said...

tak paham pesal kredit2 ni..huhu sbb tak pernah smbung belajar lagi..keh3


Gayah nk Yuna menang t... ntah la.. juri lebih arif kan??huhu

~Fara said...

hye nard. wat master kat upm ke? sama la. tp sy course lain.kolo larat 15 ok je.now sy 4th sem. tiap sem sy amik 9 jam kredit je. sem ni tinggal 1 subjek 3 krdt + 6 jam krdt projek. gudluck n all da best ea (^_^)

Iznie said...

wat master???
all d best....

p/s: awak kena tagged award!~ sorry lambat bgtau...sbb iznie pun jrg online....huhu

Anonymous said...

Поздравляю вас Старо-Новым годом, желаю вам в новом году успехов и спасибо что вы находите время поддерживать ваш замечательный блог!

lintasberita said...

Selamat Pagi,wah bahasa melayu dengan bahasa saya indonesia walaupun hampir sama tetapi tetap bingung juga memahaminya..hi hi hi