Wednesday, August 18, 2021

Fully Vaccinated, Yeayyy :)

 Salam and Hye


wahhhh dah hujung hujung bulan ogos dah korang. i pun tak tahu ape yang busy betul i lately ni. ohhh sebab kat office tu ramai pulak yang positive covid. Jadi i yang WFH ni la kena settled backlog backlog semua tu. tu yang habis je office hour malas nak bukan lappy hadap blog. :P


for July, yessss i dah full vaccinated. alhamdulillah. even dah vaccine tapi still takot nak jimba. sebab kes tinggi kot kan. rasa tak selamat. sebab i insecure tengok orang sekeliling. eeeiii takot.


first dose & second dose


Actually lepas first dose tu, i normal2 je. tak demam pun. pastu viral pulak yang nurse tak cucuk kan, sebab curik vaksin. terussss i was was dia cucuk ke tak. HAHA. yang second dose, terus amik video. tapi tak tepek sini la boleh tengok dekat ig : Nard Naddy. Cehhh pomot ig sendirik :P



obsess



tak tahu laaa kenapa i suka beli bulu mata palsu. lepas tu beli glue yang pakai macam eyeliner tu. pastu letak bulu mata dia lekat okay, seronok. tapi untuk bulu mata ringan la. kalau 3D punya bulu mata kau peluh sikit je dia tercabut haha.



ni bila pakai glue eyeliner tu. best jugak 2 in 1 kannn :)



Actually ada banyak benda i nak tulis. tapi takpe kite simpan next entry la. i janji i wont be long. okayyyyyyy soon okay next entry. lebiu.



till then, Asslamualikum.
NardNaddy






 

23 comments:

babYpose said...

Waalaikumusalam, alhamdulillah dah fully vaccinated, Tahniah. betul masih risau nak keluar selagi kes masih ada. Mata jadi cantik bila pakai bulu mata ni..

uncle gedek said...

dah full?

Alaaa... uncle jeles!

Ako Retna said...

patut la lama x nmpk dia update cerita hehe..
alhamdulilah dah dapat vaksin..
semoga kita semua dilindungi :)

NARDtheNERD said...

Babypose
kannn takut lagi kan.. kite keluar bila perlu je

uncle gedek
alaaa belum full eh.. xpe nanti full la tuuu

ako retna
aminnnn semoga lenyap la covid semua ni ye :)

mama sara nur @ Cik Nor said...

alhamdulillah

Obat Sakit 2011 said...

vaksin penting dilakukan
meskipun saya belum divaksin

Ygraine said...

Oops, my translator has stopped working, so I've had to look at your pictures and try to understand.🙄 Sorry!
It's good to see you're fully vaccinated. Yay!!
And I like the eyelashes. I think they look amazing when you were them, and I would like to wear then too. However, I am allergic to the glue.🙁

Have a lovely day! xxx

Hanamiko Sakura said...

saya baru 1st dose. hahaha

Azka Kamil said...

Awesome article guys, please visit my blog too

dear anies said...

yeayyy dah boleh g langkawi hehehe

dear anies said...

p/s nad, nnt tolong respon ya:

https://aniesandyou.blogspot.com/2021/05/terima-kasih-kawan-kawan-terima-kasih.html

nohas said...

Alhamdulillah, dah setel 2 dos..

Berryl Cholif Arrohman Nurriduwan said...

good infonya serr
Visit Us

Syaz Eym said...

Alhamdulillah. Btw letopss gambar last tu hehe

Sha Mohamed said...

Alhamdulillah.. Selesai dah vaksin.. lega tak de kesan sampingan yang serius..

Sha Mohamed said...

Aduh.. banyak koleksi bulu mata palsu.. hehehe.. Tak pandai nak pakai..

Tqa London said...

yay! Gang!
saya dan family pun alhamdulillah by August last month, semua dah fully vaccinated.
And sama jugak, even dah fully vaxxed pun masih takut nak keluar rumah.

NARDtheNERD said...

mama sara nur
aminn alhamdulillah :)

obat
takpa nanti giliran kamu pula divaksin :)

ygraine
if you are allergic to the glue then you can do eyelash extension nowadays :)

hanamiko
sooon 2 dose la tu heheeh

azka
sure dear will do soon :)

anies
heeee boleh jalan jalan bestnya. alaaa asyik lupa nak respon hehe

nohas
alhamdullilah :)

beryl
thanks dear

Shaz
awwww tq sis

SHA
alhamdulillah xde side effect yang teruk :)

Tqa
alhamdulillah lega kan dah vaksin hehee

fairus said...

Alhamdulillah.. Moga sihat-sihat sahaja.

nanieydotcom said...

Bestnya dah fully vaccinated...

Etuza said...

Asalam..saya follow ya...

Farrah MF said...

Alhamdulillah, dah lengkap 2 dos. Stay safe, Nard!
Moga terus baik-baik sahaja.

Ujie Othman said...

Alhamdulillah, tahniah Nard! lega bila dah lengkap vaksin kan. Macam selesai satu hal.
Bab berjaga-jaga, memang kekal macam sebelum ni. Vaksin bukan buat kita kebal pun kan.