Sunday, February 7, 2021

Chupa Chups Sparkling Drink :)

 Salam and hye


Bulan februari ni kan bulan sweet sweet, bulan manis manis gula gula coklat forerro giicheww. Jangan overdose tau uolss, walaupun tengah bahagiaaaa.. kena kontrol, sebab kalau gigi rongak nanti pakwe larikk HAHA.


Dulu i kecik kecik suka makan lolipop. sampai tingkatan dua kalau pi tusyen beli lolipop makan dalam kelas. paling suka chupa chups, perisa stoberi 🍓 susu tu. sedap yakmat rasa macam susu stoberi kotak dutchlady tu heeee.


Jumpa kat 7eleven RM4.90


Lepas dah dewasa ni. lama dah i stop makan lolipop, sebab rasa macam tak comel pun dah besaq besaq makan lolipop HAHA. and finallyyyyy chupa chups macam tahu tahu je i miss the lollipop taste stoberi susu tu. So they come up with the sparkling version yeayyy!



Tapi bila minum dia mind blown sikit sebab rasa stoberi susu with a hint of carnbonated gas, sebab dia sparkling kan. tapi sedap la creamy, macam ice cream soda but with a better taste. :)



Tapi untuk kekal tak rongak, jangan minum selalu. setahun sekali je OK.

kalau banding air tu dengan i, tentula i lebih manis 😅



ada banyak gambar i yang senyum tak nampak gigi sampai ada yang tanya i ' sis, you rongak ke? '. Kelakauuuuu tau soklan, kite tak tak rongak okay walaupun kecik kecik suka makan lolipop, kite gosok gigi hari hari okayyyyy :P



Till then, Assalamualaikum :)

Nardnaddy

30 comments:

Adinda Baizura Mazlan said...

"Sis, you rongak ke?"
"Haah, lupa bawak gigi palsu."

Cakap je camtu. Hahaha

Anie Mohamed said...


Hehehhe..... lepas ni kena tayang gigi syantekk tu ok.

xaturen said...

singgah lagi sini...

NARDtheNERD said...

Adinda
hahaha kan gigi palsu tinggal dalam toilet :P

Anie
alamakkk kena sengih la ni haha

xaturen
tq singgah :)

zila norazila said...

hi hii gigi cantik..kena senyum nampak gigi lps ni

AuL Howler said...

Wahhh, baru tau aku Chupa Chups kini ada version drink
Di Indonesia cuma ada Lolipop

Atie Zieya said...

betul, zaman skolah tu ada musim. yg sapa makan lolipop comel. .the smua pakat makan lolipop ! ahahaha

anamizu said...

kalau gigi palsu pon takpe macam watak KakJo dalam drama Takdir Yang Tertulis TV3 tu hahaha

NARDtheNERD said...

Zila
yeee kena sengih lebih hehe

Aul
yaa ini pun made in korea :)

Atie zieya
hehe kannn bajet comel tau dulu hehe

anamizu
oh kak jo tu eh.. style jugak hehe

kisah si dairy said...

ni kalau anak den yang nampak confirm la dia nak kan?

Cik nadya said...

sweet ni.haha

Semut Senyum said...

SAlam sis... wah, sis memang manissss...

Oh skrang ni mcm2 air kan... teringin juga nak rasa. betul lah sis. lollipop strawbery tu mmg best!

NARDtheNERD said...

Kisah si diary
hehe budak budak suka lolipop kann hehe

cik nadya
air ke kite yang sweett hehe

semut senyum
betul.. memang best hehe

azni said...

hahhha jgn minum selalu yer .. nnt rongak.. ok ini lawak

Kai said...

ahahaha xD nak try air ni bila tengok video mukbanger minum tapi tak berkesempatan lagi

NARDtheNERD said...

azni
betulaaa nanti rongak hehe

kai
try la.. sedap laa jugak hehe

Wak Lat said...

manisnye uu 😅😅😅

Nina Mads said...

menarik rasanya.. haha. lama tak mkn lolipop.
nk kena cari sbb tak pernah nampak

anamizu said...

hai nad! cepat hapdettttttt :P

NARDtheNERD said...

wak lat
hahaha tahuuu :P

Nina
heee kat 7e ade

anamizu
baikkkk hehe

Farrah MF said...

Wah, lolipop versi air! Kena cari kat 7e ni.

AzianKhalil said...

suka juga makan lolipop...tp saya jenis makan gula2 kunyah krup krup...

Nur said...

Aik, tak pernah jumpa pulak chupa chups sparkling drink.

fanny_dcatqueen said...

Sayapun sukaaaa sangat dengan lollypop chupa cups nih duluuu. Sampe beli berbagai rasa. Dah lupa dah mana yang jadi fav :D. Tapi kat Jakarta rasa tak pernah lihat lah sparkling drink nya.. saya pun mahu coba kalo nanti terjumpa minuman ini :D

Yaya Mohd said...

minuman lolipop ke?
hehe

dear anies said...

baru berkira2 nak beli hehehe

dorsett pink said...

tak pernah jumpa lagi ni

Sha Mohamed said...

Tak pernah cuba lagi air nie.. ada yang kata manis..
Tapi i setuju, u lagi manis dari air nie.. :)

Azhafizah MN said...

ehh ada minuman pulak ye. Saya pun suka beli lollipop chupa chups. sedap! Mahal juga se tin air tu. Tapi nak cuba okaylah kan.
Aduhhh soalan dia, memang kelakau lah.

Litah L said...

haha pernah orang tegur yang sama sebab gambar kebanyakkan senyum nda nampak gigi