Wednesday, June 17, 2015

Yeayyy kite dah buat kuih raya :)

Salam and hye.



Wahhh sedar tak sedar dah nak masuk ramadhonn dah pun. rasa macam baru je raya tahun lepas. HEHE. cepat masa berlalu sekarang. sekelip mata je. so harini bolehh kata last dayy la untuk korang makan tengahari secara umum. HAHAHA.



Actually kita dah start buat kuih raya dahh. maklumlahh ramadhon nanti nak tumpu pada ibadah. ECECEH. tapi kalau nak beribadah tu kita tak payah kecoh kecoh. senyap senyap je. buat kueh raya takpe kecoh kecoh. untung untung orang tengok pastu orang nak tempah. hmmm rezeki :)




Kuih makmor, tart nenas, jejari oat and peanut butter.




Tembun dan demok kuih muih kita. BAHAHA. takpa laa, puas sikit makan kan. makan sebijik kenyang teruss. hee. nanti puasa nak buat lagi 3 jeniss. semua ni actually mak kita yang bancuhkan. kita tukang kuarkan kuih dari oven jekkk. HEHE.



Kuih raya jual sekarang semua mahal mahal. buat sendiri lagi puas hati. cumanyaaaaaaaa, buat sendiri penat la sikit. daripada beli barang sampai la nak buat and sampailahh kau hadapp oven, penat!!!. kena gigih la sikit HAHAHA.




selamat berpuasa semua :)




Di kesempatan ini, kita nak ucapkan selamat berpuasa untuk semua yang sudi singgah and baca blog kite. Jadi kalau ada salah silap gurau gurau dalam komen or entry harap maafkan ye. ohkayyy sayang sayang, nanti jangan la seksa jiwa raga kita update entry juadahhhhhhh berbuka kau pulak. HAHAHA.



Till then,
Assalamualaikum. :)



28 comments:

fifie feyca said...

Wah terbaik dah siap2... sedap kuih raya.. nak sikid...

NARDtheNERD said...

fifie feyca

ehehehe. nanti raya datang umah ek :)

Shaiful Zaidi said...

Selamat berpuasa.

Shaiful Zaidi said...

Selamat berpuasa.

NARDtheNERD said...

shaiful zaidi

tenkiu cikguu :)

Azwar Syuhada said...

Wahh, awalnya buat kuih raya. Selamat menyambut bulan Ramadhan :)

NARDtheNERD said...

azwar syuhada

awal ek hehehe. xpe puasa boleh rileks sikit :)

Aisyah Sahidi said...

wahh...awalnya buat.
kalau sy, mesti dah habis dulu. xsempat sampai raya.. hehe..

NARDtheNERD said...

aisyah sahidi

kite simpan dalam bekas patu kite selotep kuat kuat. ehehehe.

Athirah said...

rajinnyaaaaa buat kuih raya :)

Do visit me :
http://duniamahabbah.blogspot.com/2015/06/students-assignments.html

Puan Wawa said...

Wahhh, awalnya buat kuih nad.. Selamat berpuasa nad..😊

Nad nak try vita c? Best sgt effect die..😊

iyliana n. said...

Waaaahh..Awal nya buat kuih, berapa jenis dh naddy buat :)

NARDtheNERD said...

Athirah

Heheh rajin kan kite :p

puan wawa

Awalkannnn heheheh.

NARDtheNERD said...

iyliana n.

hehe.. baru 4 jenis ni je yanggg :)

Obat Sakit said...

sedapnya.......
delicious

Aida Azryn said...

Selamat berpuasa jugaa! :)

aswadz said...

best nyer dah buat kuih raya. jangan abes sebelum raya sudah. hehehe... selamat berpuasa.

NARDtheNERD said...

obat sakit

hehehe.. mane tahu sedap ni.. ehehehe

aida azryn

tq.. hehehe

aswadz

hehehe tulaaa kita dah selotep ketat2 dahhh

Aisya A. said...

awal betul dah start berkuih raya. hehehe. takut tak sempat nak raya je kuih tu nnti. :D

selamat berpuasa jugak :D

NARDtheNERD said...

aisya A.

tq.. selamat berpuasa juge :)

Jaja Eddy said...

resepi peanut butter please

NARDtheNERD said...

jaja eddy

nanti kita tanya mak ok... :)

rudi said...

Miep miep on a rainy Monday my friend Nardnaddy

sue sue said...

alamak...awalnya die buat kuih...!saya igt nak start mggu lepas...sekali hubby cakap jgnla awal2 sgt....lek lek dulu...kumpul2 resepi lagi...hihihi...

singgah blogwalking!salam ramadhan dear :)

athiqi ariff said...

amboii cm besh la kuih raya dia buat..nt bg la kita cikit nk rasa..hehe

Dunia Zumal said...

Wah, dah buat kuih raya yer. Mesti sedaaap. Selamat berpuasa yer...

Cik Yaya said...

cik nad buat ke tuu?wahh mcm beli je..
cntik kuee ^,^

Iwan Shah said...

iwan pun dah siap buat kuih :-p

https://instagram.com/p/4Lo6LDxmU_/?taken-by=ahkm19