Friday, March 7, 2014

Gambaq edit VS gambaq tak edit

salam and hye,


Dress kiteww yang tak berapa flowy kat entry lepas tu ramai yang kata cantik and semua bagi motivasi untuk i jadi lebih kecikk. terima kasih uols, nanti i kuwuss macam fauziah gous iols melaram lagi k. hikhik.



ini semua gambaq iols tapi bedanya pada editing. hikhik.



Sejujurnya, mekap dari forest secret yang i beli sebakul tu memang best gila. gambaq first tu gambaq ori takde edit langsung. tak edit pun kiteww cantik jugak dengan adanye forest secret. awwwww statement mintak kaki. ahaha.



Ori vs edit dgn photoscape



yang ini i edit dengan photoscape. tona kulit lebih sekata dan mata jadi lebih galak dengan bantuan photoscape. hehehe. photoscape bolehh je uols download freeofcharge. cara pakai pun lagi senang sikit dari photoshop.  :)



app pxlr-o-matic vs photoscape



kalau pakai tepon canggih2 ada ios or android. download la app pxlr-o-matic. boleh jeww edit gambar dengan hujung jari runcing uols sekelip mata jeww. Bila edit pakai pxlr-o-matic plus photoscape lagi kebabooom jadi gambaq tu macam gambaq iols yang kanan itewwww.


Bosan takkkk kitewww letak muka kiteww je. lalalala.


Lain kali kalau iols jual produk kecantikan kulits kat korangggg jangan gatal gatal beli. kerana iols mungkin tipu pelanggan dengan teknik editing editing ni. okay loveliess. jadi pembeli yang bijak hokayy. :))

till then,
assalamualaikum.






26 comments:

ecah khalili said...

wowww..wiwitt..hehe..meh sini nak ambik jadi model.. =)

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

cun cun!!nampak natural je mekap..hehe

NARDtheNERD said...

ecah khalili

hihihi nak jdai modelll. aww.

cahaya kemuliaan

hihi tenkiuuu :)

Anis Adnan said...

Photoscape mampu mengubah segalanya. Piwwiittt. nak ngorat boleh? :P

NARDtheNERD said...

anis adnan

sebab tu i pengguna photoscape tegar uols. :)

Aisya A. said...

edit atau tak edit tetap cantik jugak. hehe

muhammad azuan said...

betul tu...org jual produk sekarang ni banyak edit pic...tp ada gak org percaya :(

NARDtheNERD said...

aisya

awww tenkiu :P

muhammad azuan

betul tu wan, laku ni klu bisnes. :)

Eddy Ahmad said...

360 dah.

NARDtheNERD said...

eddy

baiklah eddy :P

Anna Yasir said...

untung pandai mekap:)

NARDtheNERD said...

anna yasir

boleh la dear :)

lovelywa said...

akak pon suke edit2 nih..tp lebih pada pic2 nature laa..

NARDtheNERD said...

lovelywa

oooo kite gambaq muke. hihi.

Ai Syah said...

"..tona kulit lebih sekata dan mata jadi lebih galak.."
"..dengan bantuan photoscape.."

hehe..mcm promote produk kosmetik pulak..hehe...

sy pun klo nk edit gmbr guna photoscape..xseleceh photoshop..=)

NARDtheNERD said...

ai syah

betul tu......

sud@is said...

cantik lagi yang ori..hehe

NARDtheNERD said...

sudais

awwwwww tq. ekeke.

Ninaa Hassan said...

pewitt edit dgn tak edit takde beza pon. tak edit pon comel lote jugak hikss

NARDtheNERD said...

ninaa hassan

heheehhe kembang la kiteww. :P

syiela said...

wewiit..comei aih :)

Cheqna said...

amboi amboi ini kerja ye..hehe..

tak boleh lah nak download apps tu utk edit sebab jariku tak runcing..haha..

:-)

Cikna said...

Cikna pun suka edit m'edit ni maklumla kita comel, cute, ayu gitu,hahaaa.......'

Akeyla Azmi said...

uishhhh piwitttt hihiihik

Siara Elina said...

akak, edit atau tak akak sama comel.. hehe suka tengok mata bulat2 gitu ;)

Cik Yaya said...

bila edit mesti bg glowing sket..hehe =D