Tuesday, June 4, 2013

make-up senang simple mudah.

salam and hye


sedar tak sedar dah tengah tahun pun kan. dah bulan june pun kan sekarang. kalau tengok target macam nak kahwen tahun ni. tapi calon takdak lagi. acane tu uols? ada siapa siapa nak volunteer jadi calon untuk i tak?. HAHA.


tak apalah, jodoh di tangan tuhan. tak rock ah kawen awal awal ye dok?. hehe. so harini i nak share style make up yang simple sesimple simplenye. i ni pemalas, jadi make up pun nak cepat ajeee.


so this is very simple and just required only THREE make up things which is...



foundation

i pakai dari rangkaian Revlon iaitu Colorstay. dah banyak foundation i try termasuk BB cream dari Bio Essence yang mahai nak mampps tu. hehe. tapi colorstay memang terbaik sebab effect flawless sampai officemate pun tanya pakai foundation apa. hihi. Simplysity punya pun hokayy setanding Revlon. :)




lip tint / lip gloss

ini lip tint yang i baru beli. eksaited terlebih sebab tengok gambaq promo macam boleh jadi bibir artis korea. and bila apply untuk diri sendiri takde la korea mana pun. haha. tapi i suka. sebab colour dia natural dan sangat soft. :)



black and white eyeliner

white eyeliner ni pun i baru beli. hehe. ini pun sebab nak dapat effect mata yang lebih galak. i memang pakai eyeliner even pergi buang sampah depan umah je pun. hahhhh nampak tak pengguna eyeliner tegar disitu. i lebih prefer gel senang nak pakai and tahan lama. :)



jadi mari kita cuba ye kawan kawan..



muka i lepas letak foundation. sebelum pakai tak payah tengok lah ek. mimpi ngeri nanti. hehe.



ini lepas apply eyeliner putih dan hitam. apply color putih bahagian dalam dan luar hitam untuk dapatkan effect mata galak. macam misai a.galak. :)




then apply lip tint as final touch. senang simple dan cepat. malah murah je sebab pakai TIGA barangan make up sahaja. 



jadi abah korang, boyfie korang, abang korang, hubby korang takkan mengamuk dah tunggu korang make up lama lama. tiga barang ni pun dah cukup untuk beri confident pada i. tak tahu anda macam mana. hehe. :)



till then
assalamualaikum

25 comments:

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

ak suke pakai maskara je..bajet marie-kate olsen sgt..haha

NARDtheNERD said...

fadh

haha. che ta pom boleyy. :P

zino said...

lama nak nampak posting...

NARDtheNERD said...

zino

busy sikit la abg.. :)

Noraihan Qusyairi said...

menarik ni. nq pakai foundation revlon tu jugak. mmg superb muperb best. lip tint tu brand apa? nak beli gak :D

syiela said...

akak main tenyeh mana yg sempaat je :)

Sop said...

comel :)

latifah zainal said...

i bab2 mke up nie jrg..g kje pkai lip gloss je.kalau de annual dinner ke ape baru bergaya ngn mkup tbl sikt.ni bru prtghn thun,ner taw sblum akhr thun jmpe calon.mcm da de bau nsi myk je nie..hehe..

arin cat said...

ahakzz tips berguna tau :)
tenyeh jela u baru senang idup .:)

ANISRAHIM said...

wahhh...sy dh umur 25 tp belum berani nk sentuh mekap :D

Cik Yaya said...

salam..
yaya pun pkai lip tint tu..mmg tbaik..merh bibir mak ngah! haha

NARDtheNERD said...

noraihan
liptint tu saya beli online. yatie makeup stuff. xde brand. hihi.

syiela
hehe. janji cantik xpe. :)

sop
ehehe tq.

latifah zainal
simple lg best kan. :)

AlifGold said...

semoga cepat dapat jodoh...amin...nanti nak kawin jangan lupa beli emas dengan alifgold..emas tanpa upah...harga borong...dan pastikan minta bakal buah hati nanti dinar emas dinar syifa GSR =)

NARDtheNERD said...

arin Cat

berguna ke?? ahaha.

anisrahim

u should try. its fun.

Bieaz said...

tip menarik takyah guna banyak barang hehe...like simple :)

Mizz Aiza said...

pandainya make-up.. akak selalu hentam je.. hehe..

NARDtheNERD said...

cik yaya

merah2 pink gitu.. :)]

aliff gold

terima kasih ye. will do. :)

NARDtheNERD said...

bieaz

hehe. simple2 senang. :)

mizz aiza

ini pun hentam je sis. :)

nini said...

Comel....nini jarang mekap...kekadang je kalau mai mood..hhe

NARDtheNERD said...

nini

hihi.. tq.

thomas said...

saya suka makeup yg paling simple saja,paling bagus tak payah makeup!

Rizal Uye said...

dah lama gak singgah kesini, apa kabar nya

shameel Iskandar said...

Lelaki pun kena belajar jugak ni sbbb senang nak tolong make up wife. hehehe.

.::: Princess MOMOY :::. said...

banyak sangat efek pada gambar so tak nampak jelas. huhu

Aida Ismail said...

Woww! Serious la tak reti pakai foundation. Selama ni pakai cream je. Then tempek bedak. Pasni kena belajar pakai foundation la nampaknya...