Thursday, May 2, 2013

kelip kelip kusangka api.

salam and hye


happy mengundi uols. hehe. i tak cukup umoq lagi. so takleh mengundi lagi kali ni. ekekekeke. tunggu lima tahun lagi lah ek. dah tentu cukup umoq dah time tu. hoho. :P


bulan april haritu sekali je kan i update. holohhhhh. soriii morii. i busy sangat sangat tak tau habaq lahh. ni pun update sebab weekend lepas pergi jalan jalan dengan member opis. so ada la sikit benda nak stori stori. seronots okay. :)



a sunset view at kampung kuantan, kuala selangor



bila kampung kuantan je mesti lah sessuaii dengan kelip kelip kan. kitorang memang pergi nak tengok kelip kelip ye. at the same time, of coz la pergi makan seafood. ye seafood. lagiiii. :)


ini adalah babak tunggu turn nak naik bot. kelip kelip ni boleh start masuk pukul 7.45 sampai arround 10 malam. bak kata pakcik sampan lagi gelap lagi cantik kelip kelip. :)







jadi bila dah sampai turn untuk naik sampan kita amik group photo pulakk. dah pakai lifejacket ni, baru feeling sikit. 




eh gigihnya i betulkan lifejacket tu. tak pandai berenang lettew. heh.



ohya. memang tak de la gambar kelip kelip sebab bila tangkap gambar tak nampak apa apa. gelap gulita. but one thing for sure, the view is priceless. boleh la kalau nak feeling feeling macam dalam alam fantasi kejapp. :)


dan masa yang paling seronot sekali adalah ketika makan seafood di medan ikan bakar jeram. i memang dasar gemok. makan je happy. makan je happy. ekeke.



ini adalah antaranya. nampak sedapppps kan. :)



si muz tu la teringin ikan masak taucu pulakkks. layankan aje masak taucu pom boleh. padahal emak masak taucu lagi kaw kaw sedap. hehe. :)


jadi if uols ada masa terluang tak tau nak buat apa. pergila tengok kelip kelip. daripada pergi ict, baik pergi sini. rasa tenang and dapat reduce stress. happy. :))


till then,
assalamualaikum.


20 comments:

jeBateja said...

jadiiii...gambaq mmg tak de lah erk...i kelip2 tu....aisehhh..tak leh den nak menjiwai dgn suasana alam....ahakz

NARDtheNERD said...

jebateja

aduhhh. gimana tu? hehe

latifah zainal said...

banyak tak firefly?syg xde pic.cmner nak feeling2 nie..hehe...

Sabella Mohamad said...

bella tak pernah lagi sampai sana !!! arghhh T__T

thomas said...

nice sunset from the jetty

NARDtheNERD said...

latifah
banyak gilerrr dear. :)

sabella
pergi la... bestt. :)

thomas
my friend took that thomas.. :)

Mizz Aiza said...

pernah lalu kat kawasan tu pada waktu siang on the way ke sabak bernam.. tapi tak pernah singgah.. mesti cantikkan?

NARDtheNERD said...

mizz aiza

cantikk. rasa macam mimpi.. :)

aisya said...

ala, teringin jugak nk pergi sane... huhu

NARDtheNERD said...

aisya

pergi la dear.. release stress.. :)

Cik Yaya said...

salam nad

wahh tgok kelip2 ye..
g makan kat ikan bkar plak tu..sedapnyerr.. =)

NARDtheNERD said...

cik yaya

memang sedapp.. :)

Obat Sakit said...

good morning Nard
Kelap kelip indah donk...

Nies alhaQ said...

nakk tengokkk kelip-kelipp jugakkk!

ehh, seronokknyaaa tengok gambaq depaaaaa. =)

NARDtheNERD said...

obat sakit
sangat indah. :)

nies alhaq

jom pi tengok jomm.. :)

Azwar Syuhada said...

Bestnya.. Azwa belum berkesempatan ke sana lagi.. :P

NARDtheNERD said...

azwar
cube pergi dear.. best la jugak.. :)

Mia Liana said...

tak boleh kalau tengok gambar makanan ni.. terus terliur...

NARDtheNERD said...

mia liana

hehe. lapar terus kan.. :)

say to easy=) said...

Penah lalu tmpt ni tp x sempat nak pegi walhal ade je sedara mara dok sana..motipp?nmpk sgt i ni kemalasan.hahaha..btw sorry lama x update my blog...i bz ape xtau la..haha...anything u can add my fb or ig :).friends!