Sunday, March 10, 2013

seafood tanjong harapan.

salam and hye


pertama sekali, thanks pada semua yang memberi semangat dan yang mendoakan pada entry yang lepas. terharu i. banyak yang memberi semangat. mungkin apa yang i rasa ini cuma sikit berbanding dengan orang lain. biasalah, pengalaman mendewasakan kita. :)


i dah start kerja macam biasa bermula dari hari rabu. dan hari sabtu semalam kena kerja halfday. so member ofis nak pergi makan seafood dekat klang. so, daripada boring duduk kat rumah. i pun join la aktiviti makans makans ni :)



view from the restaurant



oh i memang betul betul lupa nama restaurant ni. i was too excited to enter the restaurant sampai terlupa nak tengok nama restaurant dia. hehe. i memang kalau dah bab bab makan ni, benda lain i lupakan. oh nampak tak kenapa tak kurus kurus? :P


these is the only two things that im able to capture. hehe.



butterprawn



khailan with ikan masin



budak opis i mulut macam naga ye. tak sempat i nak snap snap gambar ni. sampai je makanan terus je terkam. haha. gila kuat makan. tapi macam ni la best. baru la rasa meriah. daripada sopan santun control ayu mana best kan?. hehe.



gambar ni kena letak. sebab ini kan blog i. HAHA.



lepas dah kenyang makan seafood. member i ajak tangok wayang cerita Jack And The Giant Slayer. cerita ni okay okay je lah. i will give 7/10 overall. nak kata boring tu tak lah boring. best to takde la best. standard je. sampai satu tahap i tanya member i "eh bilanyaaa nak habis." HAHA.






tapi ewan mcgregor dalam muvee ni sangat tidak mengecewakan jiwa perempuan i. sangat hemsem. melting melting melting. kalau minat ewan mcgregor boleh la pergi tengok cerita ni. hihi.


till then
assalamualaikum


28 comments:

Azwar Syuhada said...

Terliur tengok makanannya semua... mahal dak?? =D

NARDtheNERD said...

azwar syuhada
hehe. sorang dalam rm40 je. :)

mrpolie said...

Muara ikan bakar kan...

thomas said...

Wah!Babak makan jauh di hujung Tanjung pun pergi,ingat namanya Muara seafood?
Nama tanjung tu asalnya Tg Gila,zaman2 dulu penuh dgn bakau siapalah nak kesana,cuma org yg tak siuman je.
Lepas dah dibangunkan dlm 80han maka bertukarlah nama.

ANISRAHIM said...

kalau tgk pelokon omputih cepat je dia melting kan? =D

NARDtheNERD said...

mr polie

lain kot.. tu yang kat bawah sikit.. hehe

thomas

oh. jadi saya ke tanjung gila lah ye? hehe.

anisrahim

hehehe. mata biru siapa tak melting. :)

arin cat said...

best nyer view . romantik tu.. nak kena try nieh

NARDtheNERD said...

arin cat

kalau gi ngan pakwe memang romantik le. :)

nini said...

sedapnya makanan......rasa lapar la plak....

Wak Gelas™ said...

wak pon dh lama X gi muara tanjung harapan tuuu jugakkk.,ahHKs

Mummy Aleesya said...

Butter prawn!!! Sedapnyaaaa.... :)

syiela said...

nak butterprawn huhuhu

Addasyuhadadisini said...

wah mkn seafood..cdapnyaaa... :)

Cik Yaya said...

salam cik nad..
wee besh nyer mamam...
eh yaya bru ingt nk tgok muvie tu semalam tp xde ksmptn pla..sbuk cuci mate kt tempat len..hhaha ;p

NARDtheNERD said...

nini
sangat sedapp.

wak gelas
i pun lama jugak wak. hehe.

mummy aleesya
emm butterprawn hehe.

syiela
hehe jom gi sana sis

adda
emm dapp. :)

cik yaya
best sangat. muvee tu pun ok. :)

Eliza Sulaiman said...

comelnya dia...

^,^

NARDtheNERD said...

eliza sulaima
aww malu. hehe.

Azuria Abdullah said...

wahh sedap mkn..harga pon leh thn ye...

アヌム said...

nk tgk wyg jugakk heeeee

NARDtheNERD said...

azuria
sedappp, hehe harga ok la

アヌム
jom tgk wayang.. :)

Shah said...

best ke cter nie?
kt sini xde wayang..
tggu YOUTUBE je la..=p

NARDtheNERD said...

shah
biasala cerita orang putih. :)

Nasuha said...

Apa makanan kegemaran awk? Jom join segmen ni http://nasuhanass.blogspot.com/2013/02/segmen-saya-suka-makan.html :)

Cheqna said...

dahsyat tu u melting with ewan..hehe

I pun tengah in status "suka makan" so.."montel"...haha

:-)

Rima Alliq Entertainment said...

makan makan jeee

sabella mohamad said...

perghh bella lagi melting tengok butter prawn tuhh !

Alif Haris said...

dulu penah gak makan kt tnjung harapan. tapi waktu umur 6 tahun agaknya haha

AlifGold said...

Sedapnya makanan di tanjung harapan seafood =)