Saturday, February 9, 2013

pavlova cair.

salam and hye


kejap lagi i nak balik kampung. nak balik kampung dekat penang. hehe. siapa siapa yang ada kat penang boleh la roger roger. mana tau boleh berkenalan sampai ke jinjang pelamin. eh. haha.


actually i taktau nak update apa sebab minggu ni tak sempat nak shopping shopping. busy je memanjang. jadi hidup i, gi kerja  - balik. gi kerja - balik. oh so bosan. but heyy, inilah alam pekerjaan uols. :)



topik hari ini. pavlova.



siapa pernah rasa??. sedappppppppppp kan. hihi. rasa dia lembut lembut ala ala melt in mouth gitu. cream dia pun sedap macam aiskrim. tambah pulak dengan masam masam buah buahan itu. okay sedaaaappppp. :)


ex-opismate i ade jual pavlova ni. so, selaku kawan yang suka membeli belah. apa salahnya support bisnes member sendiri kan. jadi i pun tempah untuk rasa. :)



pavlova, dah cair sebab i bawak balik naik LRT. tsk tsk..



walaupun dah tak berapa nak anggun. tapi masih sedap lagi. pandai anis buat. nanti i nak try buat jugak la. tengok tutorial macam senang. hehe.


kalau nak resepi google sendiri lah ek. iols dah malas nak tulis. :P


till then,
assalamualaikum.


29 comments:

Mohd Fauzli said...

ni aiskrim ke nard..?

Hanida Moss said...

kire pandai laa tu buat pavlova.. hehe saya setakat cookies lepas la :p

sabella mohamad said...

pergh nampak macam best je kakkk . bella takpernah lagi rasaaa :O

C.T.K said...

xprnh rse pon...hihihi...ciannya dh cair ye..nti dpt je, trus mkn ye...hihi

NARDtheNERD said...

fauzli
Dia macam ala2 kek. :)

hanida
I pun tak reti.. Tau mkn je

sabella
Sedap. Tryla..

ctk
Yela. Dlm lrt mne ade fridge.


amy said...

sedapnya,, nak try buat lah nanti..

NARDtheNERD said...

amy
Try la amy.. Sedap. :)

Iznie said...

da lama teringin nak buat...sedapnya....waaaaaa

NARDtheNERD said...

iznie
Buatlaa sedap. :)

Cik Yaya said...

yaya lme trgn nk wat plova sdri..enth bile la nk wat..huuu

NARDtheNERD said...

Cik yaya
Buat la ye. Good luck.

krole said...

tak pnah rasa g pavlova ni...huhuhu tp serius nard, nmpk sdap gtu hihihi...nak try bat jgk r~

NARDtheNERD said...

krole
Boleh thn sedap.. Krole kena try. :)

CikMunBlogger said...

WAH ! macam sedap meyyyy :D

Addasyuhadadisini said...

pernah dengar je..makan belum lgi..ssah nak jmpa kat sini..hehehe

NARDtheNERD said...

cikmun
sedapp sangat dear. :)

addasyuhadadisini
try buat sendiri dear.. :)

kopi pasta said...

macam aiskrim jer....aku jakun tak pernah makan =.='

NARDtheNERD said...

kopi pasta
rasa dia macam kek. tapi lagi sedap. eheh.

zahidahwahid said...

pavlova pulak yang glams sekarang ni... tak pernah try lagi...

NARDtheNERD said...

zahidahwahid
makanan pun glam u. try la. sedap. :)

Nurul Faiz said...

tak pernah rasa lagi. huhuhu.
ramai yg kata sedap.

NARDtheNERD said...

nurul faiz
cube la try dear. sedap. :)

Diana Azis said...

Yummy..sedapnya pavlova..cair pun ok, janji sodap..hehehehe :)

✿ummi_izarra✿ said...

pavlova memang best... sy pnah buat beberapa kali.. kali pertama xbape jd & now x pandai nk jd kn gebu & creame yg lazat cam ais krim. ehehhehe.. tgk kt blog cik epal ;)

onie said...

ritu kita p penang ! rugi tak roger awak !

syiela said...

cair sikit takpe.. masuk peti balik.. janji rasa mantop...

nard lajak mai sp hehehehe

thomas said...

Belum pernah cuba yg ni.

cik ara said...

nakkkkkk :D

say to easy=) said...

arghh pavlova....suka gila!