Sunday, February 24, 2013

chinese new year - journey to the west.

salam and hye


hye everyone. hee. sorry laa lama sangat tak update. busy memanjang dengan kerja dan kehidupan sosial dengan rakan rakan. jadi aktivity update blog hanya dapat dilakukan hujung minggu sahaja. hehe. so sorry peminat peminat semua. haha.


first of all.



happy chinese new year to everyone who celebrated it. :)



so bila kerja dengan opis yang most of the higher management are chinese. uols akan dapat rasa sambutan chinese new year secara besar besaran. dan oh ini kali pertama i dapat tengok tarian naga ( which i know it is tarian singa actually ) yang profesional. but i used to called them naga. my childhood thougt me so. hee.


but angpau for this year, they give us sijil simpanan premium BSN. oh please la boss. i nak cash kott. HAHA. kau tengok aku memang tak reti bersyukur. :P 


here is the day of celebration.



foto ehsan kawan opis. kehkeh.



the naga was superb. mesti dah practice lama sampai boleh lompat lompat atas tiang tu. hee. then to complete the celebration of chinese new year. i dengan colleage yang lain decide to go for nite movie. sebab dah tema chinese new year kan. we ols tengok journey to the west. :)



stephen chow movie's: journey to the west.



i must say this movie is a yeay!. 9/10 bintang. lawak dia memang tahap sembur sembur popcorn yang kau makan tu. start start movie memang dah kelakar abis. perut akan cramp sebab terlampau banyak gelak. it is worth it to watch. even i paid rm18 for the ticket. mahal kotss. ngeh.


jadi sambutan tahun ini diisi dengan keriangan. hehe. tak tau bila lagi update hehe. soon kot, sebab i baru beli tribal shawl. nanti i update. :)


till then
assalamualaikum.



27 comments:

Carlos Santiago said...

hepi chinese late year

NARDtheNERD said...

carlos
yupp happy late chinese new year. :)

sendiri said...

sempoi....kasi sini angpau

NARDtheNERD said...

sendiri
tak kawen gi.. mne leh bagi angpau. hee.

Nana Liena said...

best ea movie ni? hehe..ingt nak tgk tapi dillema sama ada nk tgk rock oo.. o hantu kak limah tu.. tgk 3x pun cun jgak..hehe (*merapu kejap kat sini..hehe)

NARDtheNERD said...

nana liena
hehe. best gila. kelakar. :)

Obat Sakit said...

gong xi Fa Cai...

thomas said...

Wah!Riang ria di CNY.

NARDtheNERD said...

obat sakit
Gong xi fa cai.. :)

NARDtheNERD said...

thomas
hehe. riang sangattt! :)

Ash Give said...

"they give us sijil simpanan premium BSN. oh please la boss. i nak cash kott. HAHA" yg ni kelakar..gelak aku..
ok la tu bos ko soh ko menyimpan hahaha jgn nak boros sgt..

C.T.K said...

happy belated chise new year..hehehe...xprnh tgk lg cter tu...smpai tersembur popcorn ye..hahaha

NARDtheNERD said...

ash give
kahkahkah. ye la. bagus la menyimpan untuk masa depan.

C.T.K
hehe. betul serius kelakar. :)

El Hardy said...

sijil simpanan premium?wah...klu x nak bg kat sy la..hehe..lg bgus,sbb klu bg cash kompom x lama habis... :)

NARDtheNERD said...

el hardy
betul. hehe. tapi macam tak best tak dapat cash. :P

IQ Online Mart said...

.: saya juga suka film2 Stephen Chow, lucu2...^_^

NARDtheNERD said...

IQ online mart
betul.. cj7.. shoalin soccer.. semua best.. :)

NURUL IZZATI said...

jom join http://coretanku-anismasrina.blogspot.com/2013/02/1st-giveaway-by-hanis-and-athirah.html

NARDtheNERD said...

nurul izzati

ok dear. will do. :)

Cik Yaya said...

wahh ade shu qi la..msti besh ni..heeee

sabella mohamad said...

best ea citer tu ? siap nak tersembur lagi pop corn tu . kahkah . bella nak tengok jugak aa :)

sabella mohamad said...

best ea citer tu ? siap nak tersembur lagi pop corn tu . kahkah . bella nak tengok jugak aa :)

Elie Lily said...

angpau maliii! :p

Hans said...

meriah :-)

syiela said...

meriahnya CNY....

say to easy=) said...

wah bestnye!

Cikgu Fikri said...

wow!!!!! bestnyer!! btw, movie tu cmbest jerk...dulu masa kecik2, ada gak filem tu, tapi versi drama kn.. huhu :)