Wednesday, June 2, 2021

New Addiction : Jalan Jalan Jepun :)

Salam and hye,


Dahhh June dah oooiiii. bulan lepas satu je i update entry. Bulan ni pun maybe satu. HAHA. busy betul la lately. lagipun i tak tau nak update apa. tambah tambah lockdown balik ni. memerap kat umah je lah khenss. Nak jumpa jodoh pun entahhh bila 😂


I pun dah kerja kat rumah since januari lepas. dah enam bulan rupanyaaa. tapi tetap melaramm walaupun kat umah je HAHA.


Gigihh mekap nak update belog je pun


I ni sejenis manusia yang ada addiction dengan barang mekap. pantang sale mesti beli. kadang tak sale pun beli juge mihihihi. jadi dari biar je expired baik pakai je la. kat umah pun i pakai je mekap untuk selfie semata mata hehe.



Ni satu lagi addiction 😅


I baru discover yang Jalan Jalan Jepun ni seronok. basically kalau korang layan bundle tempat ni syurgaaa la hehe. yang best handbag murah murah paling mahal kalau yang branded sikit pun dalam RM40 je. 


Sling bag yang sis beli tu dua dua RM15 je. Semua okay orang kata condition Nora Danish haha. lepas tu baju knitwear and cardigan ladies semua lawa lawa. murah pulak tu eiiii seronok betul hehe.



tapiiiiiiii PKP ni dia tutoppppp 😭



Till Then, Assalamualaikum.
NardNaddy
 

27 comments:

iena eliena said...

iena pernah pergi jalan jalan japan gak :)

Ako Retna said...

hahahaha kita pun x sempat nak jejak kedai bundle tu...
dengar macam2 ado...

nampak gaya kena tgu abs PKP la,

edahyukarim said...

Time-time PKP ni, lagi-lagi WFH memang tempting untuk online shopping..haha..lagi-lagi kalau tengah stress kerja kan, tetiba je ehhhh, terbeli..huhu

uncle gedek said...

Dekat rumah uncle pun ada JJJ...

nohas said...

lamanya WFH..tak pernah gi Jalan2 Jepun..menarik nampaknya..

Yonal Regen said...

Malaysia kembali lock down ya sis. Sepertinya sama, di Indonesia pun corona masih belum hilang, jadi banyak yang kerja kat rumah juga di sini. Semoga kembali pulih ya negeri kita

Wak Lat said...

handbag bundle tu kira secondhand kann... brg masih cantik xper

NA said...

Ada sekali pergi Jalan-Jalan Jepun. Tengok sahaja.

nanieydotcom said...

Cantik. Orang pandai make up best la make up2. Kite ni buat kening kadang jadi kadang tak. hehe...
JJJ memang best lagi2 tengok kat bahagian beg tu..
Knitwear die kalau pandai pilih memang cantik. Lagi murah dari orang yang jual kat shopee.. RM3, RM5.. Tp kualiti tip top lagi..

Semut Senyum said...

nasib baik tutup time PKP, kalau tak, ade je courier hantar barang tu. hehehhe.... saya pun sama. kt rumah duk Mekap jugk. kalau tak, boleh hilang skill hehehe.

fizalinolie said...

Cantik pandai sis makeup. Fiza pun sejenis tak boleh nampak barang makeup. Suka beli tapi jarang pakai. Pelik Kan.

Shida Radzuan said...

sama lah shida pun..pantang nampak bag lawa2 ^_^

Farrah MF said...

Wah, memang good deal betul untuk beg-beg tu!

Tanza Erlambang - Sawan Fibriosis said...

hope, you will find "jodoh" soon...

have a wonderful day

Abam Kie said...

biarpun cuma bekerja di umah masa PKP ni penampilan tetap kena vogue gitu!

fanny_dcatqueen said...

Eh, jalan jalan Jepun ini maksudnya nama jalan kah? ATO nama tempat shopping?

Suami sayapun udh setahun lebih WFH hahahaha.Dia kerja di CIMB, Lama2 jadi biasa. Malah menurut management atas, departmen dia bakal selamanya nak dibuat WFH. Krn sejak dibuat WFH, cost2 lagiiii hemat dibuat hahahaha. Tapi aku senang kalo dia WFH :D. Pengeluaran bensin dan transportasi berkurang drastis :p

mama sara nur @ Cik Nor said...

pandai make up cantik2
akak x reti

shima jelani said...

Tak dapat g Jepun, dapat shopping kat JJJ pun jadilah khenss hehehe :)

Aisya Ismail said...

Ai pernah pergi sekali dua kat one mall kot nama mall tu. Tapi lepas isu kuil kat sana, ai tak pergi sampai sekarang.

Mrs. A said...

Awal-awal JJJ open kat area Mrs. A ada jugak 2 ketiga kali pergi lepas tu ada pulak member office bagitahu barang kat JJJ tu kebanyakkannya milik orang yang dah mati hahahhaa adoi! terus macam ntahlah tak mau dah bila tengok mangkuk comel froggy yang Mrs. A beli kat situ eh! selalu teringat cakap member tu tapi mangkuk tu buat bekas makan kucing je pun hahahaa.

#dengarbolehpercayajangan

AuL Howler said...

Sama dengan ku Kak
Aku pun busy dan tak sempat unggah cerita ke blog seperti dulu lagi saat masih rajin

Wahh cantik betul tas nye

Litah L said...

Ingatkan pergi japan tadi time2 pkp macam ni hehehe

FashionRadi said...

Love the brown bag so much! It's so boho!!!

Baizura Bahar said...

cantiknya both beg tu.
saya layan bungle jugak. kat mana tu jalan jalan bundle? mesti rambang mata kalau pergi sana.

NARDtheNERD said...

terima kasih yang komen semua :)
kite baca semuaaaa hee. lebiu :P

Nina Mads said...

Kemain duduk rumah pun melaram cantik hahah tp kalau tak pakai nanti tak habis makeup tu

Cik nadya said...

Wah. Seronoknya sis.. kat tempat sy xde lagi. Sedihhhh