Wednesday, July 1, 2015

Tips ilusi warna gigi lebih putih :)

salam and hye


Dah pertengahan ramadhan dah ni. dah beli baju raya?. kuih raya dah siap buat ke?. duit raya? dah sediakan ke belum. HEHE. paling penting... tiket balik raya dah beli ke belum. jangan sampai lagu dendang perantau jadi realiti kat kau nanti HAHA.


Boring la nak cerita pasal baju raya. kite harini nak bagi tips gigi putih dipagi raya. tapi applicable untuk gadis dan para wanita ajekk. Lelaki jangan try, nanti omak abah kau pitammm di pagi raya. HAHA. tips dia sangat senang hanya perlukan seketul lipstick.


LIPSTICK MERAH MENYALA



NYX butter lipstick : Big cherry



Kalau lipstick merah yang ada bluetone based, maksudnya dia bagi warna cool tone. Ini yang paling sesuai actually. dia sedikit sebanyak akan nampakkan gigi kau putih dari biasa. HEHE. pernah tengok tak iklan colgate optic white fazura? lipstick dia merah ang ang. ilusi gigi putih la tuuuuu :)



seriously, it works. :)



Jadi kalau kesuntukan masa nak pergi dating ke.. kenduri ke.. dinner ofis ke.. dan tak sempat nak gi dental scaling gigi. tips ini boleh la digunakan. BAHAHA. jimat cost dan dalam pada masa yang sama vogue gebum gebumm uols pakai gincu merah menyalaaaaaaaaa. HIHI.


Im wearing nyx big cherry on the picture above. nyx ada jual kan sephora dengan harga setanding mekap farmasi. serious tak mahal and worth it. try la awak awak semuaaa. HEEE.



till then,
assalamualaikum :)





24 comments:

tiga lalat said...

salam ramadhan, hee chanteknye ;p

NARDtheNERD said...

tiga lalat

heee tq tiga lalat :P

Razfira said...

merah mak baq hang

NARDtheNERD said...

razfira

merah kan uolss. :)

roshidayahdayu said...

nice lipstik

NARDtheNERD said...

roshidayu

tq dearrr :)

Obat Sakit said...

giginya putih sangat

NARDtheNERD said...

obat sakit

harus laaa :P

Mia Liana said...

wahhh.. putihnya gigi..

NARDtheNERD said...

mia liana

kannn.. ilusi je :P

iyliana n. said...

amboii, merah mak ngah..hehe, tapi pernah tengok color tu, cantikk :)

Ms. Kejupenyet said...

comel je nampak.. huhuu

Saya ada buat segmen. Jemput join http://akukaudansesuatu.blogspot.com/2015/07/segmen-blogwalking-by-ms-kejupenyet.html

Semut Senyum said...

waaa... bagus jugak tips ni... ini, pergi jugak pakai colgate fazura tu,tak putih2 jugak gigi.. still kuning susu jugak heheheh.....
apa pun... nak kene pi cari sebatang lipstik ni... heheh

Arpiiz said...

ala, baru je nak try, tapi lelaki tak boleh pulak.huhuhu

NARDtheNERD said...

iliyana

cantik kan color ni.. :)

ms keju penyet

tq awkk hehee

semut senyum

kan.. fazura tipu kite.. hehehe

arpiiz

HAHAHAH. aipp jgn try :P

Azhafizah Md Nor said...

SUka tengok warna lipstik merah menyala ni..

NARDtheNERD said...

azhafizah

merah cantik kannn :)

Obat Sakit said...

asli putihnya gigimu sis

NARDtheNERD said...

obay sakit

hehehe tq tq

Marnes said...

Giginya putih sangat, bibirnya merah merekah :D

NARDtheNERD said...

marnes

tenkiu marnesss :)

KorN said...

okeh balik nanti nak pegi victoria sekret recipe nak beli gincu satu nak stnby.. mane tau pakai2 boleh jadi fazura. ekeke

Cik Siti Yang Indah said...

Ok.awak.nk.g.beli.lipstick merah menyala

Ismaliza Yahya said...

nice tips la hehe