Tuesday, January 12, 2021

Foundation Cubre Mi : Matte With Love :)

 Salam and Hye


Maaflah, belog i hampir hampir ke laut lagi. sebab i kan dah work from home balik. so bila seharian kau dah hadap laptop buat kerja office kat rumah. pastu kau nak hadap laptop hapdet belog pulak. yihhh memang tak laaa HAHA.


Tapi i ni jenis yang work from home pun mekap. Entah la kepuasan diri kot. sebab kalau kite ucuk tak mandi terus kerja nanti mana nak datang semangatnye kann. Pakai lawa lawa, mekap lawa lawa. baru mood kerja sampai gaiss.



Foundation baru : Cubre Mi - Matte with love



First time ni i beli foundation brand Malaysia based. Selalu beli kat watson/guardian or sephora. yang ni kite beli kat ig. sebab i terpengaruh dengan review sorang MUA ni. Tengok dia pakai flawless HAHA. So i pun try la beli.



Kecik tott tett ja. RM29.



Nak kata full coverage, bolehlaa. Nak kata creamy pun tak jugak, dia kesat. mula mula pakai macam euwww tak best pun. tapi bila dah set dah lama sikit helok je, kiranya lagi lagi dia makin elok la kat kulit camtu.




tak nampak pulak kotak ye silau ring light i kuat sangat haha



Okay la not bad, boleh la beli support peniaga tempatan. Tapi sapa sapa nak bagi sis review product pom boleh. hehe. di alu alu kan gituu ( tak maluu nye kite wak ehehe )



Okay lah. Esok nak pergi buat swap test. emmmm takut, doakan i ye korang :)



Till then,
Assalamualaikum :)

Nardnaddy


15 comments:

Azhafizah MN said...

rajin ni work form home pun makeup. Okaylah semangat sikit buat kerja ala ala kerja work from office gitu :)

Warisan Petani said...

Untuk kepuasan diri sendiri
Baru semangan WFH

Atie Zieya said...

waa background baru kan ni!! hehe cantik..DOT DOT !!
i pun nak tukar juga laaaa .. bosan dah guna back ground sama ja huhuh

Mrs. A said...

Wah! bagusnya WFH make up tetap make up ya

Siti Yang Menaip said...

saya jarang dah bermekap sejak bertambah tua ni tapi foundation antara yg akan ditepek kalau nk keluar dan bedak sikit2.. at least biar nampak presentable la sikit hehe..

Yaya Mohd said...

cubre mi ok.yaya pernah pakai.skli je la..hehe

Kerja Sendiri said...

Swab test? Sakit tu.. kesian tengok video budak kecik pun kena swab test sampai menangis.

mama tisya said...

jrg la nk makeup..p keje pn pki bedak & lipstik je..ni work from home lg la tkde nk make up hehe...smoga dipermudahkan utk swab test

NARDtheNERD said...

Azhafizah
hehe tapi kadang kadang pun tak sempat jugak hehe

warisan petani
ye betul.. ni asyik nampak bantal je kan

Atie zieya
a ah baru.. cantik tak...

Mrs A
ye tetap mana tau tetiba boss video call hihi

siti yang menaip
betul.. orang pun selesa nanti

yaya mohd
okay la jugak kann hehe

kerja sendiri
kite yang besar pun perit.. budak kecik apa lagi

mama tisya
tq sis.. dah buat dah negative yayyy

Amie said...

Nampak comel!
Baguslah sentiasa kemas dan rapi, sebab dapat meningkatkan keyakinan diri.

Obat Sakit 2011 said...

makin beauty pakai nih

Litah L said...

sy pakai cc cream ja hehe malas mau dap lama2 kalau foundation ni

NARDtheNERD said...

Amie
betul.. walaupun sengsorang keje kat umah hehe

Obat
amboi beauty ye

Litah
CC cream pun ok.. kite pun pakai kadang2

mama sara nur said...

cantik

Wak Lat said...

yg penting tatap chantek jeliter., ;p