Tuesday, June 9, 2015

Bawal Aidijuma :)

salam and hye



Apa khabar sayang sayang semua. HEHE. seperti yang dijanjikan kat entry lepas. i akan review sikit pasal aidijuma. ye tudung bawal cetusan idea datin norjuma. mula mula i pun tak paham kenapa orang fanatik sangat dengan aidijuma ni sehingga lahhhhhhh i beli tudung tu untuk try tahun lepas. :P



Harga dia boleh kata murah, antara RM10 to RM50 sahaja. So kalau student student or golongan berpendapatan sedehana macam i. HEHE. memang akan rasa berbaloi sebab design pun comel, senang nak bentuk and rasa cute je bila pakai. serius tak tipu. bahahaha.




oh, kulit muka lain tona. lighting lahh ni. HAHA.




Yang gambar iols kat atas tu semua green label. ohyaaaaaa, lupa nak terang aidijuma ni ada beberapa label yang membezakan kualiti dan harga. BAHAHA. Ada black, green, pink, white, red and yellow label. so kalau korang pakai yang paling murah tu sorok sorok lah label tu belah dalammmm. :P



Black label: paling mahal, jenis kain lembut, ada jual kat online and concept store.
Green label: dalam RM15 je, jenis kain so-so, ada jual kat mobile and online store sahaja.
Pink label: Murah RM14 je, kain ada yang so-so ada yang lembut, ada jual kat online and concept store.
White label: Murah RM10 je, kain keras basuh baru lembut HAHA, ada jual kat online and concept store.
Red label: Yang ni tak mahal tak murah, limited edition jual kat online store sahaja. :)
Yellow label: Yang ni pun tak mahal tak murah, limited edition jual kat authorized premium reseller sajorkk.



Jadi, bolehlahhh pilih ikut kemampuan dan tahap kencantikan nyewww. Dan tahap kerajinan korang nak mendapatkan nyeeeww. Sebab aidijuma sekarang ni pakai numbering system. Hmm hmmmm. i ni bukan la jenis gigih beratoqq pepagi amik number and que up beli tudung. HAHA. tak kuasaaaaaaaaaaaaaa. :P



Tapi tak perlu risau. premium reseller ada. depa boleh amik upah untuk tolong belikan. tapi hati hati sebab kita banyak jugak jumpa reseller aidijuma yang menipu. selalu depa amik upah dalam sehelai RM3-RM5. Pilihan ditangan korang sama ada nak sesak2 beratoqqq atau bayar je upah. HAHA.



Tak sangka kan beli tudung pun complicated sangat. Lelaki jangan nak complaint sangat hokayyyyy. kalau sayang awek ke bini ke tolong la pi beratoqqqqq and belikan. mesti bini atau awek semakin sayang. Aummm. HIHI.



till then,
Assalamualaikum.








14 comments:

PeRdU cINta said...

Gigih demi menjaga aurat..pahala berganda..alhamdulillah..hihi..hye..

NARDtheNERD said...

perdu cinta

mudah mudahan.. alhamdullilah.. :)

sue sue said...

tapi sekarang upah dah naik kot..depa dah cas RM10 selai tudung!yang dok JB ade CS ni pon terpaksa la mintak seller beli....hai AJ...macam mn la ku pon dah tersangkut ni....

Singgah blogjogging :)

NARDtheNERD said...

sue sue

emm tabah lah,, beli yang betul2 berkenan je.. hehe.

Afiqah said...

hhahaha. it is goodd

NARDtheNERD said...

afiqah

part mne yang good tu? heee

Zizie Zack said...

ooo.. baru faham maksud label2 tu...

NARDtheNERD said...

zizie

hehehe complicated kann :)

Obat Sakit said...

kabar baik alhamdulillah....

ezyra daniel said...

tak pernah try lagi tudung jenama ni,, senang cite saya tak pakai tudung yg ada brand brand ni..hahaha.. beli je kat kedai biasa atau uptown/night market

Cheqna said...

Assalamualaikum Sis,

sesekali nak muncul sini ...hehe..

Enjoy ber bzness :-)

NARDtheNERD said...

obat sakit

alhamdullialahhh :)

ezyra daniel

try la dear.. murah je ni :)

cheqna

sis... hehehe lama tak nampak :)

Cik Yaya said...

yaya sblm ni ade gak beli..yg mse memula keluar tu..tp xde pkai sgt pon..

Anonymous said...

salam sis. nak tanya tudung aidijuma ni jarang x? jenis kena pakain inner x?